files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v jesennej derniére vyprášil Trebišov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť prepisovali históriu. V poslednom jesennom osemnástom kole DOXXbet ligy skupina Východ nad celkom Slavoj Trebišov zvíťazili 7:0 (4:0) a po prvýkrát v histórii, čo účinkujú nastrieľali súperovi sedem presných zásahov. Touto výhrou ukončili zverenci trénera Františka Šturmu úspešnú jesennú časť, po ktorej budú zimovať s osembodovým náskokom na prvom mieste tabuľky.   

Kto prišiel na futbalový duel osemnásteho kola neskôr, prišiel oveľa. V zemplínskom derby, ktoré sa hralo pod jasnou taktovkou lídra DOXXbet ligy skupina Východ, totiž bolo vymaľované už po necelých dvadsiatich minútach. V druhej minúte sa popri stopérovi Šimkovi presadil Dominik Kunca a popod vybiehajúceho brakára Baráta otvoril skóre - 1:0. O tri minúty neskôr trebišovský golman vyťahoval loptu zo siete po druhýkrát, keď ho preloboval Martin Regáli - 2:0. Michalovčania aj naďalej pokračovali v aktívnej hre a v osemnástej minúte boli zato odmenení po tretíkrát, keď sa cez deravú obranu hostí presadil opäť Martin Regáli. V druhej polovici prvého polčasu pokračovala naďalej hra mačky s myšou. Domáci hráči nevyužili niekoľko dobrých streleckých príležitostí, no napokon sa im štvrtý presný zásah podarilo streliť ešte v prvom polčase. V 31. minúte zahrával štandardku Bayón a po jeho centri sa presadil Oliver Podhorín - 4:0.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Tempo hry naďalej diktovali domáci. Už v 47. minúte po Kuncovej prihrávke z pravej strany prekonal Regáli Baráta aj po piatykrát a zavŕšil tak svoj premiérový druholigový hetrik. Následne sa trebišovský brankár zaskvel pri prudkej strele Bayóna z priameho kopu, no krátko po hodine hry svoj tím oslabil, keď videl po faule na Martina Regáliho v čistej šanci z ruky hlavného rozhodcu Ziembu červenú kartu a proti hosťom bol navyše nariadený aj pokutový kop. V ňom prekonal striedajúceho brankára Syvakivského Bayón, ktorý upravil na 6:0. Ani to nebolo zo strany Michalovčanov všetko. Oslabený súper totiž ešte raz inkasoval. Predtým však ešte mohol skórovať aj hosťujúci Slavoj, no nikým nebránený Korstam z päťky hlavičkoval nad. Záverečné obliehanie trebišovskej šestnástky ešte prinieslo jeden michalovský gól, presnou strelou k žrdi sa spoza šestnástky presadil Danko, ktorý zavŕšil vysoké víťazstvo lídra 7:0. 

MFK Zemplín Michalovce - Slavoj Trebišov 7:0 (4:0)

Góly: 5., 18. a 47. M. Regáli, 2. D. Kunca, 31. Podhorin, 66. Bayón (11 m), 85. S. Danko

ŽK: 53. A. Leško, 79. Streňo - 40. Levický, 40. Kortstam, 56. Makela

ČK: 63. Barát (Trebišov)

Rozhodoval: Jurenka - 1 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - M. Regáli (67. Streňo), Bayón (80. S. Danko), Calvo (46. Grič), Turík, A. Leško - D. Kunca

SLAVOJ: Barát - Milan Lukáč, Olah, J. Šimko (46. T. Tomko), Makela - Glushkov (64. Syvakivskyi), J. Capko, E. Lukáč, Levický - Cairo (46. Krochta), Kortstam



Uverejnené: 22.11.2014 17:46:45
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.