files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenky v odvete vrátili Ukrajinkám prehru

Hádzanárky Slovenska zvíťazili v druhom prípravnom stretnutí v Michalovciach nad Ukrajinou 29:23, keď do prestávky viedli rozdielom štyroch gólov 15:11. Po sobotňajšej prehre 27:20 (13:10) tak zverenky trénera Dušana Poloza vrátili reprezentantkám našich východných susedov prehru a pozitívne sa tak naladili na blížiaci sa európsky šampionát, ktorý v Chorvátsku a Maďarsku štartuje už o týždeň. Naše reprezentantky sa v základnej skupine predstavia v chorvátskom Osijeku proti Francúzsku, Čiernej Hore a Srbsku. 

Aj prvý polčas odvetného duelu vyšiel lepšie aktívnejším Slovenkám. Tie boli počas celého prvého polčasu vo vedení. Skóre duelu otvorila Martina Školková a po nej presne mierila aj pivotka Minačíková - 2:0. Následne síce vsietila gól Peredyj, no potom spomenuté Slovenky skórovali opäť a po premenej sedmičke Táni Trehubovej vyhrávali Polozove zverenky v 7. minúte 5:1. Za Ukrajinky hneď nato odpovedala Pidpalová, no Iuventa viedla o tri góly aj v 10. minúte, kedy sa ďalšou úspešnou sedmičkou prezentovala Trehubová. Po ďalšom góle tejto naturalizovanej Slovenky v 14. minúte sa za stavu 9:5 porúčala z ukrajinskej brány Hilyazetdinova a nahradila ju brankárka Iuventy Aleksandra Krebs. Ani tá však kanonádu Sloveniek nezastavila, keďže hneď nato inkasovala z ruky Jakubisovej (10:5) a päťgólovým vedením vyhrávali domáce hráčky aj v 17. minúte, kedy sa z rýchleho protiútoku prezentovala Súkenniková - 11:6. Až potom dali o sebe dvoma gólmi vedieť aj Ukrajinky, no Slovenky si naďalej udržiavali viacgólové vedenia. Andrea Czánik zvýšila v 24. minúte na 13:9 a hoci Borščenková dvoma sedmičkami znížila na 13:11, záver prvého dejstva patril Slovenkám. Najskôr Krebsovú prekonala Szarková a v poslednej minúte uzavrela polčasové skóre na 15:11 Monika Rajnohová.

V sobotňajšom zápase Ukrajinky svoje víťazstvo vybojovali v druhom polčase, v odvete im to však Slovenky nedovolili. V druhom polčase totiž podali oveľa koncentrovanejší výkon, ako v sobotu a naďalej si držali viacgólové vedenie. Po góle Kataríny Dubajovej v 34. minúte viedli o polčasové štyri góly (17:13). Našim východným susedkám sa síce podarilo dvakrát znížiť na rozdiel dvoch gólov (17:15, 18:16), no následne Žaneta Tóthová v bráne chytila sedmičku Borščenkovej a Trehubová vzápätí Slovenky opäť poslala do trojgólového vedenia - 19:16. Ukrajinky opäť znížili na rozdiel jedného gólu, potom čo Nikolajenko upravila na 19:18. Tréner Sloveniek Dušan Poloz rýchlo zareagoval oddychovým časom a ten jeho zverenky ukľudnil. Martina Školková totiž krátko po ňom opäť poslala Slovenky do trpéjgólového vedenia (22:19). Ukrajinky sa ešte raz a naposledy priblížili na rozdiel jedného gólu. V 52. minúte Zorja znížila na 23:22, no Slovenky kontrovali štyrmi gólmi v rade a keď po presnom zásahu Trehubovej vyhrávali tri minúty pred koncom 27:22, bola jasné, že víťazom odvetného priateľského súboja budú práve ony. Zverenky trénera Dušana Poloza v samom závere ešte zvýšili svoje vedenie, a tak si na svoje konto v michalovskej Chemkostav aréne pripísali cenné víťazstvo nad ďalším účastníkom kontinentálneho šampionátu - 29:23. 

Štatistika

Slovensko - Ukrajina 29:23 (15:11)

Pok. hody: 5/5 - 6/5, vylúčené: 3 - 4. Rozhodovali: Gedeon a Cibere - 600 divákov.

SLOVENSKO: Súlovská, Gubiková, Ž. Tóthová - Rajnohová 1, Blažeková, Kertészová 1/1, Beňušková 1, Czánik 2, Wollingerová, Szarková 2, Michnová 1/1, Súkenníková 1, Jakubisová 3, M. Školková 5/1, Trehubová 8/2, R. Bíziková 1, Minarčíková 2, Dubajová 1.

UKRAJINA: Hilyazetdinova, Krebs - Pidpalova 3, Krasko, Borščenko 6/3, Andrijčuk, Perederyj 1, V. Beľmas, Umanec, Lezinska, Smbatyan, Volovnyk 1, Reďka 4, Stelmach, Zorja 2, Nikolajenko 6/2, Kot, Levčenko.



Uverejnené: 30.11.2014 18:09:46
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.