files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s cieľom získať prvýkrát skalp Spišiakov

Sú jediným tímom, ktorý v tejto ligovej sezóne ešte nezdolali. Hokejisti HK Spišská Nová Ves si dvakrát hladko poradili s michalovskou Duklou a tá to chce v stredu zmeniť. Na Spiši sa teda neodohrá iba duel o tretie miesto v tabuľke, ale pôjde aj o to, aby Michalovčania po prvýkrát v sezóne Spišiakov zdolali.

Ešte pred dvoma týždňami boli v lige až tri tímy, ktorých skalp Michalovčanom chýbal. Tí však následne na domácom ľade zdolali P.H.K. Prešov 6:5 po samostatných nájazdoch a potom aj Liptovský Mikuláš 6:3. Teraz je na rade tretí tím, Spišská Nová Ves. Jej výhodou však bude, že duel s Michalovčanmi odohrá na vlastnom ľade. „Určite sa chceme pobiť o čo najlepší výsledok a verím, že po strede už nebude v lige mužstvo, ktoré sme nezdolali,“ rozhovoril sa michalovský útočník Filip Podsedlý, ktorý minulý týždeň spoločne so svojimi spoluhráčmi vydoloval z dvoch zápasov v Topoľčanoch (4:2) a doma so Senicou (3:2 po predĺžení) päť bodov.

Ten šiesty im unikol, no boli blízko aj k nemu. „Boli to dva veľmi ťažké duely. Aj ten v Topoľčanoch nám zobral veľa síl, keďže sme sa na výhru museli nadrieť. Dlhá cesta pri kombinácii s tým, že sa tam hrá ťažko každému, totiž urobili svoje. Chvalabohu sa nám podarilo zvíťaziť. Vyhrať sme chceli aj doma so Senicou. Dostali sme aj motiváciu od trénera, ktorý nám sľúbil v prípade víťazstva voľnú nedeľu. Aj keď sme dvakrát nad Senicou v tejto sezóne hladko vyhrali, ľahký zápas som nečakal. Záhoráci totiž v poslednej dobe dosiahli dobré výsledky, a tak sme vedeli, že sem prídu nabudení. Tak sa aj stalo,“ poznamenal kridelnik tretej michalovskej lajny. Síce Seničania v Michalovciach siahali dlho na víťazstvo, nakoniec mohli odísť bez bodu. Sedem sekúnd pred koncom však Ivan Fedorko nepremenil trestné strieľanie. „Rozhodovali detaily. Nám sa podarilo vyrovnať až sedem minút pred koncom, no k výhre a k trom bodom sme boli veľmi blízko. V závere nám chýbalo aj trošku šťastia, strhnúť ten zápas na našu stranu, no nakoniec sme v predĺžení dosiahli vytúžený gól. Získali sme teda päť bodov, mohli síce aj šesť, no aj tak sme s tým spokojní.“   

Pozor na vylúčenia

Nasledujúci týždeň budú mať Michalovčania, čo sa týka zápasov voľnejší. Absolvujú totiž iba jeden duel, v stredu na ľade Spišskej Novej Vsi. Ich piatkový domáci zápas totiž zrušil odchod Prievidze z prvoligovej hokejovej scény. Spišiakom majú čo hráči Dukly vracať. Tomuto súperovi totiž dvakrát v tejto sezóne hladko podľahli a zakaždým dostali šesť gólov. Najskôr na Spiši prehrali 4:6 a potom padli na domácom ľade, keď im podľahli dokonca 1:6. „Spišiaci v tejto sezóne poskladali kvalitné družstvo, kde je mix skúsenosti s mladosťou. Majú tam hráčov, ktorí vedia rozhodovať zápasy. Musíme sa poučiť z tých dvoch prehier. Tieto zápasy sme si prehrali v oslabeniach. Oni sú v presilovkách veľmi silní a my sme im ich v našich vzájomných dueloch darovali až - až. Práve presilovky vtedy rozhodli a teraz sa teda musíme vyvarovať zbytočných faulov. Musíme teda hrať čisto a zodpovedne, jednoducho im nemôžeme dať šancu na zbytočné presilovky,“ poznamenal Filip Podsedlý, ktorý v 24 zápasoch zaznamenal dvanásť bodov za tri góly a deväť asistencií.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.12.2014 14:13:10 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.