files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra michalovskej Dukly na Spiši

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase 26. kola prvej hokejovej ligy na ľade HK Spišská Nová Ves tesne 2:3 a Spišiakom tak podľahli aj v treťom vzájomnom ligovom stretnutí. Góly michalovskej Dukly zaznamenali Marcel Šterbák a Ján Šeliga. Zverenci trénera Milana Staša, ktorý po tejto prehre klesli na štvrté miesto v tabuľke, sa najbližšie predstavia opäť vonku. Keďže ich domáce piatkové stratnutie s Prievidzou bolo zrušené, v hre budú opäť až budúcu stredu 10. decembra, kedy absolvujú zápas v Trnave, doma ich uvidíme až následný piatok 12. decembra, kedy o 17.00 privítajú Považskú Bystricu.

V susedskom tabuľkovom aj východoslovenskom derby sa hral dynamický hokej s viacerými šancami na oboch stranách, takže obaja golmani sa museli obracať. Zápas sa poriadne ani nezačal a domáci už viedli. V 32 sekunde sa totiž z prvej šance v zápase presadil Vartovník - 1:0. Hosťujúca Dukla, ktorá túžila po prvom tohtosezónnom skalpe domácich, sa ale rýchlo oklepala a v 4. minúte bolo vyrovnané. Strela Majerníka síce najskôr skončila na žŕdke Trenčanovej brány, no následne puk poslal za chrbát bezmocného brankára Marcel Šterbák - 1:1. Aj v ďalších minútach sa hral útočný hokej, ďalším gólom však zabránili ochrancovia svätýň oboch tímov. Viac šancí mali hostia. Tých najskôr mohol poslať do vedenia Peter Čížek, potom sa nepresadil z uhla ani Filip Podsedlý. V 11. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Vaic a hostia boli blízko skórovania. Na celé dve minúty uzavreli Spišiakov do vlastného pásma, gól však nedali. Aj po presilovke mali viac z hry hráči Dukly. Brankár Trenčan si však najskôr poradil s pokusom Cmoreja, potom mu pomohla pri strele Fajčáka horná žŕdka, no a následne na neho nevyzrel ani Peter Čížek. Záver prvej tretiny patril Spišiakom, ktorých na koňa postavili vylúčeniami hostia. Najskôr putoval na trestnú lavicu Banovský a keď sa následne faulu dopustil aj Šterbák, domáci mali 50 sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú však aj vďaka Karlovi Němcovi v bráne Dukly nevyužili.

Aj úvod druhej tretiny vyšiel lepšie domácim. Karel Němec síce vyrazil strelu Klingu, no na následnú dorážku Krempaského už nemal nárok -2:1. O dve minúty neskôr mohlo byť vyrovnané, Huňady ale nepretavil samostatný únik na vyrovnanie. Spišiaci dostali v 28. minúte ideálnu možnosť na zvýšenie svojho náskoku. Na trestnú lavicu totiž putoval Vladimír Urban, presilovku ale domáci nevyužili. Hneď po nej mohol vyrovnať Zoltán Kubát, jeho tvrdú jedovku však Trenčan zlikvidoval. Na druhej strane zase zaujal únik Gondu, no aj krásny zákrok Karla Němca. V ďalších minútach sa hostia snažili o vyrovnanie. To mal na hokejke Jakub Linet, ktorý však mieril iba do Trenčana, na druhej strane musel byť v permanencii pri šanci Ihnaťa aj Karel Němec. Michalovčanom ale snahu o vyrovnanie komplikovali časté vylúčenia. Aj napriek tomu, že vedeli o silných presilovkách Spišiakov, dopúšťali sa nedovolených zákrokov. Najskôr síce domáci nepotrestali vylúčenie Martina Tkáča, no následne vylúčenie Filipa Podsedlého už áno, keď na 3:1 dával Roman Ihnaťo, ktorý svojim presným zásahov v 39. minúte uzavrel druhú tretinu.

Michalovčania sa v záverečnej tretine snažili, čo najskôr vrátiť sa do zápasu. Zabúdali ale na zadné vrátky a domáci ich zato mohli potrestať. Najskôr trafil Ihnaťo hornú žŕdku a potom neuspel pred Němcom ani František Koky. Na druhej strane sa pred bránu hostí natlačil Peter Cmorej, ani on však gól nezaznamenal. V 46. minúte hlavný rozhodca Korba konečne vylučoval aj na strane Spišiakov a Kokyho faul potrestal kontaktným gólom Ján Šeliga - 3:2. V ďalších minútach sa hra vinou viacerých vylúčení kúskovala, čo bola voda na mlyn pred Spišiakov. Paradoxom je, že desaťminútové osobné tresty si museli odsedieť obaja kapitáni Ľubomír Vaic aj Martin Drotár. Päť minút pred koncom mal vyrovnanie na hokejke Igor Halás, jeho strela spomedzi kruhov si však cestu za Trenčanov chrbát nenašla. Ten istý hráč mohol skórovať aj na konci 57. minúty, ani vtedy však brankára Spišiakov neprekonal. Michalovčania to skúsili ešte v samom závere bez brankára, risk im však nevyšiel a ani do tretice v tejto sezóne Spišiakov nezdolali.

HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 1. Vartovník (Koky), 23. Krempaský (Klinga), 39. Ihnaťo pres/1 – 4. Šterbák (Majerník, Huňady), 47. Šeliga (Čižek, Majerník) pres/1

Vylúčení: 4:8, navyše Vaic - Tkáč, Drotár, všetci 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Riš, Smerek. Divákov: 546.

HK SNV: Trenčan - Rojkovič, Hrubý, Cvengroš, Gurčík, Horváth, Džerenga, Janovčík, Kramár - Vartovník, Koky, Ihnaťo - Smotrila, Vaic, Findura - Krempaský, Gonda, Klinga - Lesňák, Drozd, Hamráček

HK DUKLA: Němec - Kubát, Šterbák, Urban, Šeliga, Tkáč, Briják - Fajčák, Drotár, Halás - Čížek, Majerník, Cmorej - Banovský, Linet, Podsedlý - Schnelly, Huňady, Fedorko.



Uverejnené: 03.12.2014 19:28:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.