files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólové suchoty pretrhli, v koncovke sa však trápia naďalej

Michalovskí hokejisti po dvoch tesných prehrách 2:3 na ľade súperov zabodovali naplno. O svojom víťazstve 6:3 nad Považskou Bystricou síce rozhodli už v úvodných minútach hry, no v ostatnom čase svojim divákom opäť ukázali, čo ich momentálne trápi najviac.

Kto došiel na piatkový duel neskôr, prišiel oveľa. Michalovská Dukla totiž na svojho súpera od začiatku vybehla a za dvanásť minút viedla 4:0. Prvý gól padol už po 32 sekundách, keď na konci akcie bol Ľuboš Fajčák. „Úvod z našej strany bol výborný. V šatni sme si povedali, že musíme od prvej sekundy na nich vybehnúť a to sa aj stalo,“ skonštatoval po zápase strelec úvodného michalovského gólu. Dukla teda bola na koni. Kto však očakával nejaký rekordný výsledok, musel sa poriadne mýliť.

Po štvrtom góle sa totiž na michalovské hokejky vkradla nepochopiteľná nervozita a opäť sa ukázala ich najväčšia slabina z posledných zápasov, koncovka. V nej nemali potrebný pokoj a zahadzovali jednu šancu za druhou. Nečudo tak, že na piaty gól čakali štyridsať minút, kedy ich definitívne upokojil presným zásahom na 5:2 počas presilovej hry Ján Šeliga. Čím to podľa Fajčáka bolo? „Druhou tretinou sme si to poriadne skomplikovali. Súperovi sme doslova darovali dva góly a z pokojného zápasu bola skoro dráma. Neviem čím to je, ale v poslednej dobe nám tie druhé tretiny nejdú. Prehrali sme ich v Spišskej Novej Vsi, v Trnave, ale aj doma s Liptovským Mikulášom. V poslednej dobe v koncovke nemáme pokoj na hokejkách a neviem, čím to je. Strely na bránu máme každý zápas okolo štyridsať, no dávame málo gólov a tým nám utekajú aj body,“ kriticky poznamenal michalovský kanonier, ktorý verí, že problémy v koncovke pred ťažkým záverom roka pominú. „Som o tom presvedčený, že sa tak stane. Kvalita u nás je, máme v tíme strelcov a ja verím, že to konečne zlomíme.“

Michalovská Dukla síce už nastúpila s kapitánom Richardom Šechným, no trénerovi Stašovi chýbal pre zranenia jeden kompletný útok (Čížek, Linet, Cmorej). Šancu dostali mladíci zo štvrtej päťky a tí sa jej chytili. Jedným z nich bol aj Dalibor Mikula, ktorý prišiel na výpomoc z košickej juniorky. Tento čiperný útočník viackrát ukázal svoje hokejové umenie a výkon okorenil aj presným zásahom, keď rutinérsky premenil samostatný únik na štvrtý gól. „Som veľmi rád, že mi to tam padlo. Snažil som sa na ľade mužstvu čo najviac pomôcť a dúfam, že sa tak aj stalo,“ skonštatoval na margo svojho prvého seniorského gólu Dalibor Mikula.

Vypýtal si ním od trénera Staša väčšiu pozornosť? „To ja neviem, to sa musíme spýtať jeho. Myslím si, že by som v Michalovciach mohol hrávať viac, no keďže som študentom vysokej školy, nemôžem sa s tímom pripravovať tak, ako by som chcel. Musím to nejako zladiť a verím, že v letnom semestri sa mi to podarí a s mužstvom budem viac,“ podotkol odchovanec košického hokeja, ktorý na konci septembra oslávil devätnásť rokov. Ten sa následne pustil do hodnotenia duelu. „Úvod sme mali výborný. Potom sme však evidentne zaspali, čo súper využil na zníženie. Nemalo by sa nám to stávať, pretože silnejší súper to určite potrestá,“ dodal na záver Dalibor Mikula.   

Peter Brendza 



Uverejnené: 13.12.2014 14:23:04 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.