files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v stredu opäť doma, privíta slovenskú osemnástku

Michalovskí hokejisti sa v stredu 17. decembra opäť predstavia na domácom ľade. Zverenci trénera Milana Staša po Považskej Bystrici, ktorú v piatok zdolali 6:3, tentoraz privítajú ďalší tím zo spodu tabuľky - slovenskú osemnástku.

"Vojaci" sa v posledných týždňoch trápili s vysokou márodkou a takisto aj so streleckou efektivitou. Práve kvôli týmto dvom atribútom prehrali tak dôležitý zápas na Spiši proti domácemu HK Spišská Nová Ves, ako aj v Trnave, kde prehrali zhodne 2:3, hoci svojich súperov výrazne prestrieľali. Na problémovú koncovku dali ako tak zabudnúť v piatok proti Považskej Bystrici, ktorej nasúkali za dvanásť minút štyri góly. Potom však gól nestrelili plných štyridsať minút a až za stavu 4:2 ich v 53. minúte odklial počas presilovej hry obránca Ján Šeliga. Čím to podľa neho bolo, že sa Dukla opäť trápila? "Asi to bolo tým, že sme prestali hrať jednoducho a chceli sme to hrať na krásu pre divákov. To sa ale niekedy nevypláca. V druhej tretine sme dostali dva góly, ten druhý dokonca jednu sekundu pred koncom, čo sa takémuto skúsenému mužstvu, ako máme my, stávať nemôže," uviedol odchovanec žilinského hokeja v službách michalovskej Dukly, ktorý v Michalovciach vytvoril obrannú dvojičku s Vladimírom Urbanom. Práve druhé tretiny v poslednej dobe Michalovčanom poriadne haprujú. Prehrali ju v domácom súboji s Liptovským Mikulášom, tieto časti rozhodli o ich prehrách na Spiši aj v Trnave a za kratší koniec v nej ťahali aj proti Považskej Bystrici. "Vždy sa niečo nájde, čo nám nejde. Raz sú to presilovky, inokedy koncovka, teraz sú to druhé tretiny. Neviem, čím to je. Musíme hrať sústredené celých šesťdesiat minút, nie iba dvadsať, či štyridsať," poznamenal Ján Šeliga.


Michalovčania sa na domácom ľade predstavia aj v nasledujúcom zápase. V ňom privítajú v stredu tradične o 17.00 slovenskú osemnástku a nič iné, ako víťazstvo si nepripúšťajú. "Určite berieme iba víťazstvo. Už dvakrát sme ich v rýchlom slede hladko zdolali a ja verím, že sa nám to podarí opäť," uviedol Ján Šeliga, ktorý so svojimi spoluhráčmi mladíkov v tejto seyóne zdolal najskôr 7:1 a potom v Liptovskom Mikuláši, kde majú mladíci domovský stánok zvíťazili 6:0. Čo by malo na mladíkov platiť tentoraz? "Ide o družstvo poskladané z mladých chlpacov, ktorí budú určite bojovať a nenechajú nám na ľade voľný priestor. Budú hrýzť, korčuľovať, zrážať sa, dohrávať súboje. My ich jednoducho musíme našou kvalitou prehrať a rozobrať tak, ako v predchádzajúcich dueloch," skonštatoval na záver rozhovoru obranca HK Dukla Michalovce Ján Šeliga. 

Peter Brendza



Uverejnené: 16.12.2014 13:12:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.