files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prehrala v Bardejove, v nedeľu ju čaká líder tabuľky

Hokejisti HK Dukla prvýkrát v sezóne nevyzreli na Bardejov. Hráči trojnásobného víťaza prvej hokejovej ligy v zápase 30. kola prvýkrát v sezóne našli recept na Michalovčanov a po hladkej výhre 6:1 ich vymenili na treťom mieste tabuľky.

Príčiny hladkej prehry hľadal tréner HK Dukla Milan Staš veľmi ťažko. Jeho zverenci sa síce v úvodnej päťminútovke ubránili dvom presilovkám súpera a potom kontrovali Majerníkovým premeneným trestným strieľaním, no do konca zápasu už neskórovali a puk z brány vyťahoval iba ich golman Ivan Fedor. "Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá. Dali sme gól, mali sme ďalšie šance a až v samom závere sme súperovi dovolili z presilovky vyrovnať. Náš vstup do druhej tretiny bol však katastrofálny a rozhodol o výsledku," poznamenal Milan Staš, ktorého zverenci dvakrát v úvode druhej dvadsaťminútovky inkasovali. "To určite rozhodlo. Ja by som tu veľmi rád povedal, že rozhodol úvod prvej tretiny, kde sme hrali prím my. Dali sme gól, mali sme následne presilovku, no další sa nám nepodarilo streliť. K tomu začiatku druhej tretiny. Urobili sme niekoľko chýb, k tomu prišli vylúčenia a Bardejov sa dostal na koňa. Góly následne pribúdali iba na našej strane, nedokázali sme to zastaviť. Mali sme strašne veľa vylúčených hráčov a naša nervozita pramenila aj z nepresných výrokov hlavného rozhodcu," neodpustil si Staš kritiku do rozhodcovských radov, keďže hlavný arbiter duelu Branislav Jura udelil Michalovčanov až dvanásť menších trestov, plus štyri osobné. Tréner michalovskej Dukly dal po dlhšej dobe v bráne príležitosť skúsenému Ivanovi Fedorovi. Ten síce päťkrát inkasoval a v tretej tretine ho striedal Pavol Borko, no podľa Staša nesklamal. "V prvej tretine nás držal nad vodou. Na jeho adresu nemôžem povedať nič kritické. Určite nesklamal. Chytil to, čo mal chytiť. Samozrejme, mal dlhší výpadok. Keď chceme, aby sa dostal do formy z minuloročného play-off, v akej ho pozná fanúšik, tak musí získavať zápasovú prax." 

Vladimír Urban dlhodobo mimo

Michalovskému lodivodovi neurobila vrásky na čele iba nepríjemná prehra, ale aj zdravotný stav jeho hráčov. Na duel síce už nastúpil Peter Čížek, no pre zranenie chýbal Ľuboš Fajčák a katastrofa pre už beztak skúšané zadné rady prišla v tretej tretine, kedy mu pre zranenie ramena vypadol Vladimír Urban. "Jeho zdravotný stav nie je dobrý a pravdepodobne sa nevyhne operácii, čo pre nás znamená, že na neho môžeme v tejto sezóne asi zabudnúť. Jeho strata je citeľná, pretože patril k najvyťaženejším bekom. Teraz musíme zvládnuť ťažký záver roka a potom nájsť nejaké riešenie tohto problému," skonštatoval michalovský lodivod.

Bez plyšáka na hokej nechoď

Michalovskí hokejisti teraz musia zabudnúť na ťažkú prehru a takisto aj na zdravotné ťažkosti, pretože už v nedeľu ich čaká opäť súper ťažkého kalibru. Na domácom ľade totiž privítajú lídra súťaže HC 07 Detva. "Opäť nás čaká ťažký súper. Detva hrá agresívny hokej, na ktorý sa musíme pripraviť. Vo svojom strede majú veľa kvalitných hokejistov, ktorých pravdepodobne doplnia aj hráči z extraligy, keďže tá sa tento víkend nehrá. Musíme však zabojovať a posledný domáci duel v tomto roku vyhrať," podotkol michalovský lodivod. K dobrému výkonu by mali Michalovčanom pomôcť aj diváci. Keďže ide o posledný duel v tomto roku, vedenie klubu pre nich prichystalo vianočnú akciu, v podobe plyšákovho zápasu. "Keďže sa blížia vianočné sviatky, rozhodli sme sa pre divákov pripraviť túto akciu. Ide vlastne o to. Po prvom strelonom góle Dukly môžu diváci zahádzať ľad spomenutými plyšákmi a podporia tým dobročinnú akciu. Hračky totiž následne skončia v rukách tých, ktorých potešia najviac, čiže detí, ktorým plyšákov rozdáme hneď v nasledujúcich dňoch a spríjemníme im tak vianočné sviatky" poznamenal k vianočnej akcii športový riaditeľ HK Dukla Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.12.2014 11:56:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.