files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v "plyšákovom zápase" tesne podľahla Detve

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase 32. kola prvej hokejovej ligy na domácom ľade s tímom HC 07 Detva 1:2 a zaknihovali tak svoju tretiu tohtosezónnnu domácu prehru. Líder tabuľky o svojej výhre rozhodol v predposlednej minúte zásluhou Patrika Fekiača. Zverenci trénera Milana Staša sa v tomto kalendárnom roku predstavia ešte dvakrát a to na ľadoch súperov. V nedeľu 28. decembra absolvujú duel v Prešove a štvrtú štvrtinu základnej časti začnú v utorok 30. decembra v Liptovskom Mikuláši.

Posledný domáci zápas michalovskej Dukly v tomto roku sa niesol v slávnostnejšom akte, keďže vedenie klubu pre divákov pripravilo akciu "Bez plyšáka na zápas nechoď" a diváci tak mohli po prvom domácom góle zahádzať ľad týmito hračkami. Plyšáci však boli vo vreckách či taškách divákov pomerne dlho. Michalovčanov totiž súboj s lídrom nenašiel v najlepšom rozpoložení. V prvej tretine videli diváci viac vzruchu pred bránkou domácich, no tých držal nad vodou golman Ivan Fedor. Aj napriek tomu mohli skóre otvoriť Michalovčania. Najskôr však dobrú streleckú príležitosť zahodil Filip Podsedlý a potom v tutovke minul aj Patrik Huňady. Následne prišli chvíle Ivana Fedora, ktorý najskôr zmaril gólovku Fekiačovi a potom si poradil aj s tutovkou Juraj Petra. V polovici prvej časti hostia nevyužili minútovú presilovku o dvoch hráčov a v presile mohli dokonca inkasovať, Šechného strela ale o milimetre minula hosťujúcu svätyňu. Druhú tretinu začala lepšie michalovská Dukla. Tú mohol poslať do vedenia Štefan Majerník, ktorý však v dobre streleckej pozícii minul. Nedáš - dostaneš sa ukázalo na druhej strane. Hostia podnikli rýchly protiútok, Budovu strelu síce Fedor najskôr kryl, no na dorážku už nemal nárok a Detva tak od 22. minúte viedla 1:0. A mohla viesť aj dvojgólovým vedením, Fedor si však poradil so šancou Ziga. V ďalších minútach sa síce domáci snažili divákom umožniť hádzať hračky na ľad, no v koncovke sa im opäť nedarilo. Vyrovnanie na hokejke mal tri minúty pred koncom druhej časti Jakub Linet, ktorému však puk preskočil hokejku. Tretiu časť začali Michalovčania náporom, no gól nie a nie prísť. Podarilo sa to až sedem minúte pred koncom po spolupráci štvrtej lajny Martinovi Schnellymu, po ktorého góle sa ľad zaplnil plyšovými hračkami. Gól dodal domácim novú energiu a rázom to v obrannom pásme lídra tabuľky horelo. Necelé štyri minúty pred koncom sa faulu dopustil hosťujúci Sládok a Michalovčania tak mali ideálnu možnosť rozhodnúť. Presilovku ale nezahrali dobre a dokonca v nej inkasovali rozhodujúci gól, keď o tom, že tri body poputujú pod Poľanu rozhodol Patrik Fekiač. 

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 53. Schnelly (Fedorko, Huňady) – 22. Buda (Fekiač), 59. P. Fekiač (Hájnik) oslab/1.

Vylúčení: 5:7. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Korba - Gavalier, R. Šoltés. Divákov: 1450.

HK DUKLA: Fedor – Kubát, Šterbák, Briják, Šeliga, Tkáč, Buraľ - Drotár, Šechný, Banovský - Cmorej, Majerník, Čížek - Halás, Linet, Podsedlý - Schnelly, Huňady, Fedorko.

HC 07: Košarišťan - Pač, Hataš, Predajnianský, Mačkovič, Gachulinec, Sládok - Gašpar, Srnka, Petro - Buda, Zigo, P. Fekiač - Hajnik, V. Fekiač, Parkhouse - Pinka, Hús, Hegyi.



Uverejnené: 21.12.2014 20:29:58

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623