files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo michalovskej Dukly v Prešove

Hokejisti HK Dukla Michalovce uzavreli tretiu štvrtinu prvej hokejovej lige víťazstvom, keď na ľade PHK Prešov zvíťazili najtesnejším rozdielom 5:4. O tom, že tri body poputujú na Zemplín rozhodla hlavne prvá michalovská lajna, ktorá zaznamenala štyri presné zásahy. Dva góly strelil Jakub Linet, po jednom pridali Igor Halás s Richardom Šechným, no a jediným strelcom mimo prvej formácie bol Štefan Majerník. Zverenci trénera Milana Staša budú v hre tento rok ešte raz, keď sa v utorok 30. decembra predstavia v Liptovskom Mikuláši. 

Úvod šarišsko - zemplínskeho derby priniesol opatrný hokej. Najskôr zaujala v tretej minúte tvrdá strela Fedorka, potom prišli na rad dve šance domácich. Najprv Prešovčania nevyužili na gól únik dvoch na jedného, potom sám pred Němcom zaváhal Pekarčík. Domáci za nevyužité šance pykali. V deviatej minúte zakombinoval prvý michalovský útok, Šechný našiel spoza brány Lineta a ten otvoril skóre - 0:1. Hneď na to mohol zvýšiť vedenie Dukly Cmorej, no Riečický bol proti. V jedenástej minúte ale inkasoval opäť. A opäť v tom bola prvá michalovská lajna. Richard Šechný krásnou prihrávkou našiel Halása a ten zakončoval do prázdnej brány. V ďalších minútach mali síce Michalovčania výhodu dvoch presiloviek, ďalší gól ale nepridali. V druhej tretine hra nabrala na obrátkach. Domáci mali výborný úvod a už po štyroch minútach bolo po náskoku "vojakov". Najskôr zaznamenal kontaktný gól Pavlovský a v 24. minúte pri presilovke vyrovnal Igor Jaroš, ktorý vyhnal Karla Němca z michalovskej brány, kde ho nahradil Pavol Borko. Michalovská odpoveď na seba nenechala dlho čakať. O dve minúty najskôr Šechný nastrelil žŕdku a z odrazeného puku skóroval po druhýkrát v zápase Jakub Linet. V ďalších minútach mali viac z hry práve Michalovčania, Šarišania hrozili najmä bleskovými protiútokmi. Po jednom z nich bolo vyrovnané, keď najskôr Botko kryl Pavlovského strelu, no na dorážku Patrika Korytka už nemal nárok - 3:3. Zemplínčania aj napriek tomu odchádzali do šatne s náskokom, keď ani nie o dve minúty profitoval z tlaku Štefan Majerník. Do prestávky ešte stihol nastreliť ďalšiu tyč svojim tečom Jaroš a na opačnej strane netrafil voľnú bránu Halás.  Aj tretia tretina priniesla výborný hokej. Hneď v jej úvode mohol vyrovnať Pekarčík, s ktorého strelou si poradil Borko, na druhej strane musel Riečický zasahovať pri strele Majerníka. Potom sa Borko vyznamenal pri šanci Korytka, no v 47. minúte už bolo vyrovnané, keď sa presadil Pitka. O tom, že tri body poputujú na Zemplín rozhodla v 51. minúte prvá michalovská formácia, konkrétne jej líder Richard Šechný, ktorý v presilovke prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 4:5. Domáci sa síce snažili vyrovnať, no v tlaku im zabraňovali vylúčenia. Michalovčania v záverečných minútach nevyužili dve početné výhody (dokonca ani vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov), za čo mohli pykať v záverečných sekundách hry, no Kivader puk za Borkov chrbát nedopravil.

PHK Prešov - HK Dukla Michalovce 4:5 (0:2, 3:2, 1:1)

Góly: 23. Pavlovský (Ferenc, Chalupa), 24. Jaroš (Sabol, Popela) pres/1, 32. Korytko (Sabol, Popela), 47. Pitka (Pekarčík, Matejka) – 9. Linet (Šechný, Halás), 11. Halás (Šechný, Linet), 26. Linet (Šechný, Halás), 33. Majerník (Čížek, Cmorej), 51. Šechný (Linet, Kubát) pres/1.

Vylúčení: 8:7. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel - Gavalier, Šoltés.

PHK: Riečický - V. Sabol, Popela, Novický, Pitka, Kobeľa, Gaborčík, Guntáš, Škrak – Korytko, Kivader, Jaroš – Chovan, Matejka, Pekarčík – Pavlovský, Chalupa, Ferenc – Duplinský, Potoček

HK DUKLA: Němec (24. Borko) - Šterbák, Kubát, Tkáč, Drotár, Buraľ, Šeliga, Briják - Halás, Šechný, Linet - Čížek, Majerník, Cmorej - Schnelly, Huňady, Fedorko - Mikula.



Uverejnené: 28.12.2014 19:52:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.