files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí hokejisti zbíjali na Šariši, to isté chcú zopakovať aj na Liptove

Hokejisti HK Dukla Michalovce konečne zabodovali aj na súperovom ľade. Po troch prehrách u tímov z prvej osmičky zaknihovali takmer mesiac po poslednom zdare vonku víťazstvo, keď triumfovali na ľade PHK 3b Prešov tesne 5:4. Vojaci si tak po dvoch prehrách pred vianočnou prestávkou zlepšili náladu a to isté, čo sa im podarilo v nedeľu v Šariši, chcú zopakovať aj v poslednom tohtoročnom zápase, v utorok na ľade nebezpečného Liptovského Mikuláša.

Koncert prvej formácie

Trénerovi Milanovi Stašovi narástli po vianočnej prestávke problémy so zostavením zostavy. V Prešove totiž mal k dispozícii iba sedemnásť korčuliarov, keďže sa k dlhodobo zraneným Vladimírovi Urbanovi a Ľubošovi Fajčákovi pridali aj ďalší útočníci Tomáš Banovský s Filipom Podsedlým. Stašovi sa tak úplne rozpadla prvá formácia a keďže Martin Drotár musel opäť zaskakovať v role obrancu, pri kapitánovi Richardovi Šechnom museli hrať noví hráči. Nakoniec trénerova voľba padla na dvojicu Igor Halás a Jakub Linet. Staš urobil veľmi dobre, keďže práve prvá formácia sa pričinila o štyri z piatich gólov v sieti domáceho golmana Dominika Riečického. „V každom prípade to bol ich zápas. Dosiahli štyri z piatich gólov a výraznou mierou sa tak pričinili o naše víťazstvo. Potešil ma hlavne Jakub Linet, ktorý zaznamenal dva góly a ukázal, že je skôr hráčom, ktorý viac gólov strelí, ako na nich prihrá,“ poznamenal na margo koncertu prvej michalovskej útočnej lajny tréner Milan Staš.

Jeho zverenci počas stretnutia na Šariši nad domácimi mladíkmi trikrát viedli, no tí sa zakaždým dokázali dostať do zápasu. „Opäť sme sa nevyhli chybám. Po prvej tretine sme viedli 2:0 a malo byť po zápase. Začiatok tej druhej nám však vôbec nevyšiel, dvakrát sme inkasovali a opäť sa začínalo odznova. Tak to bolo aj po vyrovnaní súpera na 3:3 či 4:4. Stále sme však mali výhodu toho, že sme vedeli gólovo odpovedať na vyrovnanie a práve to podľa mňa rozhodlo o našej výhre. Máme veľmi dôležité tri body a nebudeme sa obzerať za tým, ako sme ich dosiahli. Chlapci podali dobrý výkon, no ako som spomenul, nevyhli sme sa chybám, ktoré súper dokázal rýchlo potrestať. Páčilo sa mi však, že na našej hre bol vidno tímový duch a takisto aj to, že chlapci išli za svojím cieľom, ktorý napokon aj dosiahli,“ vrátil sa ešte k zápasu v Prešove tréner HK Dukla Michalovce Milan Staš.  

Súpera chybami dostali na koňa

Okrem kapitána Richarda Šechného (1+3) sa na skolení Prešovčanov podieľali aj jeho kolegovia z novovytvoreného útoku Igor Halás (1+2) a Jakub Linet (2+2). Práve tento odchovanec žilinského hokeja sa v prvej lajne opäť našiel, keďže predtým skóroval v deviatich dueloch iba raz. „Po dvoch prehrách sme chceli rozhodne zabodovať naplno. Odohrali sme dobrý zápas, ktorý sme napokon dotiahli do víťazného konca,“ rozhovoril sa Jakub Linet, ktorý strelil prvý a tretí gól michalovskej Dukly. Tá sa nevyhla v poslednej dobe už obohranému zlému začiatku druhej tretiny, keď za štyri minúty jej hráči prišli o dvojgólové vedenie. „Toto by sa nám stávať v takýchto zápasoch nemalo. Súpera sme týmto dostali na koňa. Som však veľmi rád, že aj napriek tomu, že súper dokázal ešte dvakrát vyrovnať, sa nám napokon podarilo dosiahnuť dôležité víťazstvo,“ podotkol odchovanec žilinského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Pretnú Liptákom víťaznú sériu?

Michalovčania tak uzavreli tretiu štvrtinu základnej časti prvej hokejovej ligy víťazstvom. U súpera sa predstavia aj v úvode tej záverečnej, keď v poslednom zápase roka v utorok nastúpia v Liptovskom Mikuláši. „Je to posledný duel kalendárneho roka a rozlúčiť sa teda chceme výhrou. Bude to však veľmi ťažké, keďže nás čaká silný protivník. Na Liptove sa hrá každému ťažko. V prvom zápase tam sme prehrali vysoko 2:6. Vtedy sme zlyhali hlavne v obrane, keďže sme kapitulovali po góloch v rýchlom slede. Síce sme viedli 1:0, no potom päťkrát v rade inkasovali a rázom bolo po zápase. Toto sa nám teraz stať nemôže. Musíme sa sústrediť na svoju hru, vyvarovať sa chýb a hlavne zodpovedne brániť. Keď strelíme nejaký gól, určite máme na to, aby sme tam bodovali a urobili si tak krajší záver roka,“ poznamenal Jakub Linet. Na margo Liptákov, ktorí na domácom ľade v deviatich dueloch v rade neprehrali sa vyjadril aj tréner Milan Staš. „Určite tam nepôjdeme v porazeneckej nálade a budeme chcieť niečo doviezť domov. Každá séria raz skončí a ja verím, že sa tak môže stať aj v utorok. Liptáci sú doma silní, no keď zopakujeme tú útočnú aktivitu z Prešova a budeme sa vyvarovať zbytočných chýb, nie sme bez šance na úspech.“

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2014 15:44:56 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.