files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cenné body zo Záhoria chcú potvrdiť doma proti Spišiakom

Po dlhšej hernej odmlke opäť ukázali, čo v nich je. Michalovskí hokejisti sa po posledných nepresvedčivých výkonoch predstavili v Senici, kde sa v poslednej dobe neboduje ľahko. Zverenci trénera Milana Staša cestovali na Záhorie s pokorou, no nakoniec sa vrátili s dvoma cennými bodmi za výhru 5:4 po samostatných nájazdoch a mohli vyhrať dokonca v riadnom hracom čase.

Získali dva, no mohli aj tri

Skóre duelu síce už v piatej minúte otvoril domáci Mikolášek, no až do samého záveru boli následne vo vedení iba Michalovčania. Tí otočili výsledok gólmi Šechného, Kubiša a Majerníka. „Na Záhorí sme odohrali veľmi dobrý zápas. Prakticky stále sme boli vo vedení. Aj keď začiatok nám trochu ušiel, čo bolo určite spôsobené dlhočíznou osemhodinovou cestou, potom sme však hrali ten hokej, ktorý chcem vidieť a určite sme neťahali za kratší koniec,“ zdôraznil na margo stretnutia v Senici tréner HK Dukla Milan Staš. Keď sa jeho zverenci v 42. minúte ujali po druhom góle Majerníka vedenia 4:2, zdalo sa, že si zo Senice po druhýkrát v sezóne odvezú všetky body. Opak bol však pravdou, keďže domáci kontrovali gólom najproduktívnejšieho hráča ligy Kalináča a dve minúty a dve sekundy pred koncom napokon vyrovnal na 4:4 Vereš. „Síce sme boli celý duel vo vedení, domáci na našu smolu vždy vedeli gólovo odpovedať. Dostali sme smolný gól tesne pred koncom po našej hrubej chybe. To by sa nám za takéhoto stavu stávať nemalo, pretože bol to gól z kategórie ľahkých. Chlapci to aspoň napravili v samostatných nájazdoch a som veľmi rád aj za tieto dva body,“ podotkol Milan Staš. Ten si v závere hodnotenia duelu neodpustil kritiku na adresu hlavného rozhodcu duelu Píšťanského, po ktorého verdiktoch až osemkrát Michalovčania zohrievali "lavicu hanby". „Vylúčenia dva ku ôsmym hovoria za všetko. Už sa k tomu ani veľmi nechcem vracať. Zakaždým, keď hráme vonku, rozhodca nás vylučuje za také veci, ktoré som ešte nevidel. Ani ma už nebaví posielať protesty. Je to ľudský faktor a v poslednej dobe sa mi zdá, že to robí niekto naschvál. Viac k tomu nemám čo dodať...“ 

Dvoma gólmi do siete Senice sa prezentoval Štefan Majerník

Tvrdé slová zrejme zabrali

V médiách v stredu odzneli z úst prezidenta klubu Alexandra Černegu slová nespokojnosti nielen k výsledkom, ale aj výkonom tímu, s tým, že keď sa to nezmení, prídu v hráčskej šatni zmeny. Tieto slová zrejme padli na úžitok a zo strany michalovskej Dukly prišiel diametrálne odlišný výkon. „Verím tomu, že hráči si uvedomujú súčasnú situáciu. Nespokojnosť je určite na mieste. Niektorí z nich musia pridať, pretože očakávania boli väčšie, ako sú súčasné predvedené výkony,“ pridal sa tréner HK Dukla ku kritike do vlastných radov. Prvé zmeny už v kádri prišli na začiatku tohto týždňa. Zatiaľ však smerom iba dnu, keď Duklu posilnili obranca Milan Bednár a útočník Jakub Kubiš, ktorí naposledy pôsobili v extraligovej Žiline. Aká bola spokojnosť s výkonom tejto dvojice? „Zapísali sa celkom dobre. Samozrejme, sú s nami iba od pondelka a tá súhra trošku viazla. Aj napriek tomu som bol s ich výkonmi spokojný,“ poznamenal tréner michalovských hokejistov.

Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Patrik Huňady

Získať aj skalp Spišiakov

Po Senici, ktorú Michalovčania v tejto sezóne zdolali aj po štvrtýkrát, ich teraz čaká pre nich súper z úplne iného súdka. Na vlastnom ľade totiž v piatok privítajú Spišskú Novú Ves, teda súpera, ktorého v tejto sezóne ako jediného z prvoligových tímov nezdolali. „Je na čase to zmeniť,“ skonštatoval tréner Milan Staš a následne dodal. „V piatok máme poslednú možnosť Spišiakov v základnej časti zdolať a ja verím, že zmobilizujeme sily a zápas dovedieme do víťazného konca.“ Čo by malo na kvalitný káder Spišiakov platiť? „Ide o družstvo, kde sa nachádza tak skúsenosť, ako aj mladosť. Majú veľmi dobre poskladané družstvo, keď rutinérov ako Ľubo Vaic, Hamrák, ktorý sa vrátil z Piešťan, či Smotrilu, dopĺňajú šikovní mladíci. Ide prevažne o odchovancov a tí bojujú za svoje mesto, či rodný klub. Cez všetko sa musíme preniesť a v piatok uhrať víťazstvo, pretože cenné body zo Záhoria potom pre nás stratia zmysel,“ presvedčivo dodal na záver Milan Staš.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.01.2015 14:46:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.