files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mohla byť aj remíza

Až príliš jednoznačný priebeh mal šláger 20.kola III.futbalovej ligy Východ. Štvrté Topoľany viditeľne nestačili na absolútne suverénneho lídra z Bardejova. Má to však aj objektívne pozadie. Topoliansky káder prešiel v zime veľkými zmenami. Chvíľu ešte potrvá, než sa zohrá. A práve nezohratosť je príčinou jeho už troch jarných prehier.

 
Najznámejším a najskúsenejším topolianskym futbalistom je 30-ročný záložník Marek Bubenko, týždeň čo týždeň dochádzajúci až z Dubnice n/V. Tento hráč obliekal dresy Prešova, Nitry, Senca, ale aj ďalších klubov. Počas výrazného letného posilnenia Topolian prekvapujúco zamieril práve do tejto michalovskej mestskej časti. V jej drese podával na jeseň výborné výkony. Mal leví podiel na výbornej 2.priečke topolianskeho „mančaftu“ po jesennej časti. V tomto kolektíve zostal aj cez zimu. Aj na jar chce v jeho drese odvádzať kvalitné služby. Zatiaľ si však ešte len zvyká na viacerých nových spoluhráčov, čo dosť ovplyvňuje jeho herný prejav.

Zaslúžené víťazstvo

Aj napriek slabému výkonu svojho mužstva v súboji proti Bardejovu pristal na kus reči. Voči výhre Hornošarišanov nemal najmenšie výhrady: „Víťazstvo Bardejova je zaslúžené. Bol všestranne lepším mužstvom. Počas väčšiny zápasu mal hernú prevahu,“ objektívne zhodnotil syn známeho trénera Jozefa Bubenka. Treba povedať, že líder (s exligistami Šafrankom a Semanom v zostave) si vytvoril niekoľko veľmi dobrých šancí. Topolianskemu tímu však výrazne pomohol spoľahlivý 33-ročný brankár Komenda. Predovšetkým on svojimi bravúrnymi zákrokmi zachránil svoje mužstvo od štvor- až päťgólovej nádielky. Bolo jasne, že je najlepším hráčom domáceho tímu. 

Nádherný gól

Hoci Bardejov sa často dostával do tesnej blízkosti brány domácich, jediný a teda aj víťazný gól dosiahol v úvode II.polčasu po strele až spoza pokutového územia. „Mareka Semana poznám dlhé roky, má dobrú kopaciu techniku. Dal naozaj nádherný gól. Pritom rozhodne nešlo o najväčšiu šancu hostí v tomto zápase. Mali oveľa vyloženejšie gólové príležitosti, no paradoxom je, že pri nich sa vôbec strelecky nepresadili,“ pokračoval v hodnotení odchovanec prešovského futbalu.

Mohla byť aj remíza!

V poslednej štvrťhodine Bardejovčania viditeľne zvoľnili tempo. Prestali podnikať rýchle protiútoky do neistej topolianskej obrany. Hra sa vyrovnala, čo domáci tím využíval na útočenie. „Vypracovali sme si jednu veľmi dobrú šancu. To znamená, že aj napriek jednoznačnému priebehu stretnutia sme pokojne mohli vybojovať remízu. Spoluhráčova hlavička sa však neujala, a tak sme sa predsa len museli zmieriť s prehrou,“ poznamenal. M.Bubenko ohrozoval brankára Molčana hlavne zo stredných a väčších vzdialeností.

Súhra viazne

Marek Bubenko však nestráca trpezlivosť. Vie, že doterajšie nevýrazné jarné výkony už tradičného treťoligistu majú svoje opodstatnenie. Od začiatku jari sa totiž v topolianskej zostave pravidelne objavujú nové mená - Praščák, Chovan, Souare Tidiane, Kozák, Fljaško, Dimitrijevič. To znamená, že polovica mužstva je vlastne úplne nová. Súhra teda ešte z objektívnych príčin viazne. Okrem toho, v dueli s Bardejovom chýbal aj potrestaný Kopka, ktorý vie robiť v obrane súperov poriadny vietor. Keď sa však nové tváre zohrajú a Topoľany nebudú hrať oslabené, majú veľkú šancu nadviazať na výborné jesenné účinkovanie.                               (janč)




Uverejnené: 11.04.2010 13:26:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.