files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prišiel si napraviť chuť, cieľom zopakovať minuloročné finále s lepším koncom pre Duklu

Jakub Kubiš je meno, ktoré michalovskému hokejovému priaznivcovi určite niečo hovorí. Tento odchovanec žilinského hokeja odohral na Zemplíne v minulej sezóne v základnej časti 28 zápasov s bilanciou 29 bodov za 16 gólov a trinásť asistencií, a k tomu pridal v play-off v pätnástich dueloch štyri body za jeden gól a tri asistencie.

Po úspešnej minulej sezóne dostal tento útočník šancu v materskej Žiline. V extralige sa mu však príliš nedarilo, keďže v 36 zápasoch zaznamenal iba osem kanadských bodov za dva góly a šesť asistencií. Opätovná ponuka michalovskej Dukly teda bola pre neho vykúpením. „Určite som sa michalovskej ponuke potešil. Keď mi o nej manažér Žiliny hovoril, ani chvíľu som neváhal. Nechcem to veľmi rozoberať, no v Žiline to pre mňa nebolo najlepšie. Nedostával som veľa priestoru na ľade. V Michalovciach som bol minulú sezónu na výsosť spokojný. Tu je to o niečom inom. Je tu výborná partia, super prostredie, diváci, dobré vedenie, takže som neváhal ani chvíľu a som opäť v Michalovciach, kde si chcem napraviť chuť do hokeja,“ uviedol Jakub Kubiš, ktorý sa v minulej sezóne tešil s Michalovcami zo striebornej medaily. S akými cieľmi prišiel teraz? „Po striebre by bolo výborné zlato. To mi ešte chýba,“ s úsmevom na perách poznamenal michalovský útočník a následne už vážnejšie dodal. „Sú tu však aj iné družstvá, ktoré sú takisto kvalitné. Videli sme to aj v piatok v našom súboji proti Spišskej Novej Vsi, ktorá takisto patrí k ašpirantom na najvyššie priečky. Myslím si však, že tu máme dobrých hráčov a môžeme dokázať to, čo si predsavzalo vedenie, čiže vyhrať prvú ligu. Minimálne finále by sme určite zopakovať chceli. Zatiaľ to síce takto nevyzerá, no ja verím, že sa to v play-off zmení a pôjdeme v ňom ďaleko,“ podotkol Jakub Kubiš, ktorý od žilinských vlkov do Michaloviec prišiel aj s obrancom Milanom Bednárom.

Akoby ani neodišiel z Extraligy

Dvadsaťštyriročný útočník odohral v drese michalovskej Dukly zatiaľ dve stretnutia. V tom prvom v Senici sa tešil po výhre 5:4 po samostatných nájazdoch, v druhom mu už do smiechu nebolo, keďže so svojimi spoluhráčmi podľahol Spišskej Novej Vsi. Čím boli tieto stretnutia odlišné? „Asi ničím, pretože boli obidve rýchle a hral sa v nich kvalitný hokej. Chytil som asi tých najsilnejších súperov, pretože čo sa týka rýchlosti je to porovnateľné s najvyššou extraligou. Cítil som minimálny rozdiel. Tie dva zápasy som si pripadal, akoby som ani neodišiel z Extraligy, pretože hernou úrovňou to bolo prakticky rovnaké,“ podotkol Jakub Kubiš.

Góly by vymenil za body

Aj keď z Michaloviec po úspešnej minulej sezóne odišiel, jeho strelené góly zostali v pamäti. A keď sa dvadsaťštyriročný útočník do Dukly v týchto dňoch po nevydarenom angažmáne v materskom klube vrátil, hneď sa opäť pripomenul. Bilancia dva zápasy, dva góly totiž vôbec nie je najhoršia. Jediné, čo Kubiša mrzí je, že neznamenala viac bodov. „Mrzí ma hlavne naša prehra so Spišskou Novou Vsou, ktorej sme doma podľahli 2:3. Toho zápasu je škoda, pretože sme vyrovnali na 2:2 a mohli sme duel dotiahnuť aspoň do predĺženia. Snažili sme sa, bojovali sme, súper však bol asi o ten gól lepší,“ povedal Jakub Kubiš po piatkovej prehre svojho tímu so Spišiakmi. „Šance mal súper, mali sme ich my, nakoniec to lepšie dopadlo pre nich. Dali rozhodujúci gól a vyhrali,“ vrátil sa ešte Kubiš k piatkovej prehre. Ten po presnom zásahu v Senici pridal gól aj do siete Spišiakov, spokojný ale nebol. „To určite nie. Strelené góly by som hneď vymenil za viac bodov. Ani z mojej strany to nebolo najlepšie. V Žiline som poslednú dobu nehrával, takže je to asi daň za to. Navyše sa v tíme ešte hľadám. Potrebujeme čas na zohranie. Dúfam, že sa to zlepší a moje výkony budú gradovať,“ skonštatovala novopečená michalovská posila, ktorú tréner Milan Staš zapracoval do prvého útoku, ku skúseným matadorom Richardovi Šechnému a Martinovi Drotárovi. „To, že mi dal tréner dôveru je výborné. Ja by som mu to chcel splatiť na ľade svojimi výkonmi. Hrať s takými hráčmi ako je Rišo Šechný a Martin Drotár je pre mňa osobne veľkou motiváciou a dúfam, že spolu pomôžeme tímu k lepším výsledkom.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 11.01.2015 19:59:11 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.