files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti 1. BKD Michalovce s desiatou výhrou

Basketbalisti 1. BKD Michalovce sú naďalej bez prehry. Zemplínčania nenašli premožiteľa ani v desiatom kole druhej basketbalovej ligy skupina Východ, keď na domácej pôde zdolali posledné družstvo tabuľky PU Akademik Prešov 78:55 (45:27) a naďalej tak vedú druholigový peletón. Menej sa už darilo basketbalistkám tohto klubu. Tie v druhej basketbalovej lige žien skupina Východ nestačili na domácej pôde na lídra tabuľky Union Košice, ktorému podľahli 48:66 (25:36).

Michalovské basketbalistky privítali v sobotu v telocvični GPH lídra súťaže Union Košice a chceli proti nemu uspieť. To sa im však nepodarilo. Síce neprehrali až tak vysoko, ako u súpera (51:72), no aj tak nepodali výkon, aký od nich čakal tréner a súčasne aj prezident klubu Ladislav Janošov. "V zápase sme sa trápili strelecky. Nedokázali sme dať kôš ani z najvyloženejších príležitosti. Ako tak sa presadzovala akurát Andrea Regendová, ostatné dievčatá za ňou v tomto smere zaostali. Napríklad Andrejčíková dala z jedenástich pokusov iba jeden kôš, čo je na hráčku jej kvalít veľmi málo," uviedol Ladislav Janošov, podľa ktorého sa na hráčkach prejavil tréningový deficit zo záveru roka 2014. "Vtedy vírusové ochorenie neobišlo asi ani jednu z dievčat. Skúsený súper to zistil a na jeho nátlakovú celoplošnú obranu nedokázali moje fyzicky oslabené hráčky reagovať. Hráčky Unionu síce nehrali nejako oslňujúco, no na nás to stačilo. Keď v prvom polčase strelili zo siedmych pokusov päť trojok, bolo jasné, že v tomto zápase budeme ťahať za kratší koniec," zdôraznil Janošov, ktorého zverenky, ako tak uspokojili akurát v záverečnej štvrtine, ktorú vyhrali 17:16. "V poslednej štvrtine dievčatá predviedli dobrý výkon a ukázali, že basketbal hrať vedia lepšie, ako to predvádzali v ostatných troch štvrtinách." 

1.BK D Michalovce - Union Košice 48:66 (25:36)
Štvrtiny:
12:18, 13:18, 6:14, 17:16
Najviac bodov za 1. BKD: Regendová 12, Gazdová 10, Priščáková 8, V. Vargová 6

Viac sa počas víkendu darilo michalovským mužom. Tí nenašli premožiteľa ani vo svojom desiatom ligovom vystúpení a naďalej tak vedú tabuľky druhej ligy skupina Východ. Michalovčania v prvom kole odvetnej časti síce privítali vo svojej domovskej telocvični GPH posledné družstvo tabuľky Akademik PU Prešov, no ten prišiel aj s extraligovou posilou Hrabčákom (striedavý štart zo Spišskej Novej Vsi) a dvoma kadetskými reprezentantmi Baňasom a B. Brunarim. "Na ich hre to bolo cítiť, pretože nastúpili sebavedomo a celú prvú štvrtinu boli hostia pre nás vyrovnaným súperom," rozhovoril sa prezident 1. BKD Ladislav Janošov.

Michalovčania sa síce museli zaobísť bez chorého Tomáša Mitterpáka, no toho výborne nahradil ešte len kadet Milan Janošov ml. "Chlapci od druhej štvrtiny na palubovke dominovali. Keď dal v tejto časti Vlado Mitterpák tri trojky v rade a Janošov sa k nemu pridal troma košmi v rade, bolo jasné, že v tomto zápase uspejeme. V tretej štvrtine sme si dokonca vytvorili 34 bodový náskok, keď sme viedli 65:31. Do záverečnej štvrtiny sme nastúpili aj s troma kadetmi (Janošov, Sklár, Hasaralejko), čo súper využil na mierne skorigovanie nášho vysokého náskoku. Mladíci však ukázali prvky, ktoré sa divákom určite páčili a keď budú takto vo svojom vývoji ďalej pokračovať, určite budú vhodným doplnením mužského družstva," dodal ešte na margo výhry 78:55 Ladislav Janošov.

1.BK D Michalovce - Akademik Prešov B 78:55 (45:27)
Štvrtiny: 23:17, 22:10, 21:4, 13:24
Najviac bodov za 1. BKD: V. Mitterpák 22, Mižák 19, Janošov ml. a Mihaľ po 10



Uverejnené: 12.01.2015 17:44:44 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.