files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začal prípravu aj s Michalom Hamuľakom

Vo štvrtok 15. januára predpoludním absolvovali prvý tréning po dlhej šesťtýždňovej pauze futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Jesenný líder DOXXbet ligy skupina Východ mal na prvom tréningu k dispozícii šestnásť hráčov v poli a troch brankárov. Vo štvrtok ešte trénerovi Františkovi Šturmovi chýbala pätica Španielov, no na druhej strane bol k dispozícii aj minulosezónny najlepší strelec druhej ligy Michal Hamuľak, ktorý sa vracia po skončení hosťovania v českom Slovan Liberec, kde pobudol jesennú časť. 

 Viac k návratu kanoniera Hamuľaka povedal predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský. „Michal Hamuľak mal byť v Liberci na hosťovaní do konca sezóny, no klub po jeseni o jeho služby už záujem nemá. Vymenili sa tam tréneri a noví chcú stavať na iných hráčoch. Koniec jeho hosťovania ešte musíme administratívne doriešiť, potom by nám mal byť Hamuľak na jar k dispozícii,“ poznamenal Igor Šoltinský.

 

Michal Hamuľak už zarezáva s jesenným lídrom DOXXbet ligy skupina Východ

Okrem najlepšieho strelca minulej druholigovej sezóny prišlo v kádri k miernym zmenám. Odišla už dlhšie avizovaná štvorica Michal Lechmann (Rimavská Sobota), Jiři Rabiňák (FC Táborsko – ukončenie hosťovania), Hector Tubonemi (ukončenie hosťovania), Giorgio Gamkrelidze (na skúške v Seredi) a k nim pribudol aj Lukáš Jacko, o ktorého má záujem Liptovský Mikuláš. Všetko ide o hráčov, ktorí na jeseň hrávali pomenej, gro kádra vedenie udržalo pokope. „Na niektorých hráčov sme mali ponuky aj zo zahraničia, nereflektovali sme však na ne, pretože chceme udržať káder minimálne taký silný, ako na jeseň,“ zdôraznil Šoltinský, podľa ktorého by mali ďalšie zmeny prísť prevažne smerom do kádra. „Tréner František Šturma má momentálne na skúške štvoricu hráčov. Z Rimavskej Soboty sa nám prišiel ukázať vysoký útočník Tomáš Chovanec, je tu aj brankár Patrik Macej z Baníka Ostrava, dvadsaťdvaročný srbský stopér Milan Gajič, ktorý naposledy pôsobil v FK Radnički Pirot a z moldavského FC Costuleni prišiel na skúšku devätnásťročný ľavý záložník Alexandr Muziciuc, ktorý od sedemnástich rokov hráva najvyššiu súťaž. Zo staršieho dorastu do A-tímu prichádza aj Lukáš Tóth,“  uviedol Šoltinský na margo nových tvári na prvom tréningu.

 Trojica novicov v kádri: Zľava Alexandr Muziciuc, Milan Gajič a Tomáš Chovanec

Na prvom tréningu sa tak hlásili traja brankári Martin Raška, Matúš Kira, Patrik Maciej (na skúške z Baník Ostrava) a šestnásti hráči v poli: Adrián Leško, Dominik Kunca, Michal Gallo, Martin Regáli, Oliver Podhorín, Erik Streňo, Jozef - Šimon Turík, Martin Koscelník, Milan Šimčák, Jakub Grič, Stanislav Danko, Michal Hamuľak (návrat z hosťovania v Liberci), Lukáš Tóth (príchod zo staršieho dorastu), Tomáš Chovanec (na skúške z Rimavskej Soboty), Milan Gajič (Srbsko - na skúške z FK Radnički Pirot), Alexandr Muziciuc (Moldavsko - na skúške z FC Costuleni).

 

Vo štvrtok ešte chýbala pätica Španielov (Marcos Calero Perez, Vernon da Marco, Samuel Bayón, Joan Manuel Sanchez Caballero a Miguel Cobo Calvo), ktorí sa do tréningového procesu zapoja v piatok. „Chlapci do Michaloviec dorazili iba vo štvrtok ráno, takže dostali voľno,“ oboznámil nás s dôvodom absencie Španielov Igor Šoltinský. Na Michalovčanov čaká naozaj pestrá príprava. V nej absolvujú jedno krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách, konkrétne v Tatranskej Lomnici a po prvýkrát odídu aj na herné sústredenie do zahraničia, konkrétne do tureckej Antalyie. „To, že ideme aj na herné sústredenie ešte neznamená, že táto príprava bude najkvalitnejšou. Uvidí sa až počas nej,“ podotkol predseda predstavenstva MFK Zemplín. Na Michalovčanov okrem zápasov v Turecku čakajú aj herné previerky na Slovensku. Už v sobotu o 10.00 privítajú treťoligistu z Humenného. Následne príde na rad domáci duel s prvoligovými Košicami, v rámci sústrednia vo Vysokých Tatrách súboje s Prešovom a Ružomberkom, domáci zápas s Bardejovom a potom už avizované herné sústredenie, na ktorom pobudnú Michalovčania až do 17. februára. „Sústredenie v Turecku by mal absolvovať vykryštalizovaný káder, s ktorým pôjdeme aj do ligovej súťaže,“ uviedol Igor Šoltinský. Po návrate zo sústredenia čakajú na Michalovčanov ešte tri prípravné zápasy. Najskôr duel s Podbrezovou (ešte nie je stanovené miesto zápasu) a ako generálka na úvodné jarné kolo dvojzápas proti poľskému GKS Tychy a Slavoju Trebišov.

Aktualizovaný program prípravných súbojov MFK Zemplín:

Sobota 17. januára 2015: Michalovce - ŠK Futura Humenné (III. liga, 10.00)

Sobota 24. januára 2015: Michalovce - MFK Košice (I. liga, 14.00)

Štvrtok 29. januára 2015: 1. FC Tatran Prešov - Michalovce (II. liga, 11.00)

Sobota 31. januára 2015: MFK Ružomberok - Michalovce (I. liga, 13.00)

Sobota 7. februára 2015: Michalovce - Partizán Bardejov (II. liga, 12.00)

Streda 11. februára 2015: PFC Beroe Stara Zagora - Michalovce (Bulharsko I. liga) - sústredenie v Turecku

Piatok 13. februára 2015: IK Sirius FK - Michalovce (Švédsko II. liga) - sústredenie v Turecku

Pondelok 16. februára 2015: MKS Drutex Bytovia Bytów - Michalovce (Poľsko II. liga) - sústredenie v Turecku

Piatok 20. februára 2015: ŽP Šport Podbrezová - Michalovce (I. liga, 14.00)

Sobota 28. februára 2015: Michalovce - GKS Tychy (Poľsko II. liga, 14.00)

Nedeľa 1. marca 2015: Michalovce - Slavoj Trebišov (II. liga, 14.00)

* pri niektorých zápasoch ešte nie je definitívne stanovený čas úvodného výkopu

Peter Brendza



Uverejnené: 15.01.2015 21:48:01
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.