files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lenka Čurmová doviedla reprezentáciu k bronzu, individuálny úspech je niečo navyše

V posledných dňoch zavládla v slovenskom mládežníckom hokeji doba bronzová. Aj keď sa veľa hovorilo hlavne o bronze slovenských mladíkov na MS do 20 rokov v Kanade, medailu tohto lesku si vybojovali aj dievčatá do osemnásť rokov. Tie na MS I. divízie vo francúzskom I vo Vaujany skončili za domácim výberom a družstvom Nórska na treťom mieste. V tomto výbere mali zastúpenie aj Michalovce. Lenka Čurmová bola totiž kapitánkou tímu a patrila aj k jej lídrom na ľade. So šiestimi kanadskými bodmi za jeden gól a päť asistencií sa jej ušiel honor najlepšia obrankyňa šampionátu.

Lenke Čurmovej zablahoželali k úspechu pred piatkovým zápasom HK Dukla Michalovce - HK Trnava aj predstavitelia michalovského mládežníckeho klubu - manažér Jozef Kužma (vľavo) a tréner Martin Stripai (vpravo)

Slovenky nešli na turnaj prvej divízie MS s veľkými očami. Družstvo s priemerom sotva šestnásť rokov chcelo ísť od zápasu k zápasu a nakoniec sa podaril bronz. „Určite ma bronzová medaila teší. Ak mám pravdu povedať, veľmi sme s cenným kovom nerátali. Do Francúzska sme išli s malou dušičkou. Cieľom bolo vyhrať čo najviac zápasov a medaila je niečo nad plán,“ uviedla kapitánka slovenskej osemnástky, pre ktorú to bol posledný šampionát tejto vekovej kategórie. „Aj preto má bronz pre mňa veľkú cenu a veľmi sa z neho teším,“ zdôraznila Lenka Čurmová. Podľa tejto odchovankyne michalovského hokeja bola podobne, ako pri slovenských mladíkoch, najdôležitejším faktorom úspechu skvelá partia. „Na šampionáte sme mali najmladší tím s priemerom šestnásť rokov. Utvorili sme však výbornú partiu a práve tá bola potom dôležitá pri našom úspechu.“

Lenka Čurmová s idividuálnym aj kolektívnym ocenením

Najlepšia obrankyňa turnaja

Odchovankyňa michalovského hokeja nebola len líderkou kabíny, ale ťahala družstvo aj na ľade. Na šampionáte dosiahla šesť kanadských bodov, za jeden gól a päť asistencií, čím sa zaradila medzi trojicu najproduktívnejších Sloveniek. Navyše, s touto bilanciou sa stala najproduktívnejšou defenzívnou hráčkou turnaja a zaslúžene sa jej tak ušiel aj honor „najlepšia obrankyňa“ turnaja. „Je to pre mňa osobne jeden z najväčších individuálnych úspechov v kariére. Fakt si ho cením. Do poslednej chvíle som ani netušila, že sa takejto pocty dočkám,“ podotkla v súčasnosti hráčka Šarišanky Prešov, ktoré na striedavý štart pôsobí aj v tíme ŠKP Bratislava. Kedy a ako sa dozvedela o tom, že primát najlepší obranca patrí jej. „Po našom poslednom zápase mi tréner povedal, že ma okrem bronzu čaká ešte jedno prekvapenie. Až potom som sa dozvedela, že ma idú vyhlásiť za najlepšiu obrankyňu. Samozrejme, vedela som, že mám nejaké kanadské body, no ak mám povedať pravdu, na tabuľku produktivity som veľmi nepozerala, takže som nevedela, kto je najproduktívnejší. Bolo to teda pre mňa prekvapenie. Je to k tej bronzovej medaile niečo navyše.“ 

Šokujúca prehra s Maďarskom

Mladé Slovenky začali majstrovstvá sveta výborne, keď vo svojom úvodnom vystúpení zdolali Nemecko vysoko 7:3. Následne ale prišli tri prehry v rade. S prehrou 3:8 s domácimi hráčkami sa trochu aj rátalo, no následne prišla porážka 1:7 aj od Maďarska, s ktorým slovenské družstvá až tak často neprehrávali. „Každý tím mal na šampionáte jeden deň krízu. Nás táto kríza zasiahla práve v súboji s Maďarkami. Zlyhali sme v individuálnych činnostiach, keď sme robili základne školácke chyby. Maďarkám zase vyšlo všetko, na čo siahli a využili náš „deň blbec“ na toto vysoké víťazstvo,“ uviedla Lenka Čurmová, ktorá neskôr v ďalších zápasoch so svojimi spoluhráčkami najskôr nestačila na Nórsko, ktorému Slovenky podľahli 4:5 po predĺžení a vo svojom poslednom vystúpení na šampionáte zdolali zostupujúce Rakúsko 3:1. Práve jeden bod zo zápasu so Severankami rozhodol o tom, že Slovenky siahli na bronz, keďže v konečnej tabuľke preskočili šesťbodové Nemky a Maďarky.

Šampionátom suverénnym spôsobom prešli domáce Francúzky. Tie stratili akurát jeden bod a zaslúžene tak postúpili do A-kategórie. „Ja si myslím, že postúpili zaslúžene. Išli na postup od úvodného zápasu. Jasne bolo vidno, že idú za stanoveným cieľom a ten nakoniec aj dosiahli,“ podotkla kapitánka slovenského výberu. Kedy by podľa nej podobný úspech mohli zopakovať aj Slovenky? „Určite to nie je nereálne. Teraz z tohto tímu odchádzame akurát tri, takže to gro ostane aj na budúcu sezónu a dievčatá by sa tak mohli pokúsiť o postup do najvyššej kategórie,“ zdôraznila Čurmová, ktorá okrem juniorskej reprezentácie už nakukla aj do tej seniorskej.

Najlepšie hráčky - podľa direktoriátu MS 18:

brankárka Emilie Kristiansenová (Nór.), obrankyňa Lenka Čurmová (SR), útočníčka Estelle Duvinová (Fr.)

Reprezentačné družstvo SR 18 ženy na MS doivízie I vo francúzskom Vaujany  (4. - 10. 1. 2015):

Hráčky: Lucia Drábeková, Soňa Fedoročková, Rebeka Honečková,Romana Košecká, Radka Trebulová (HC ŠKP Bratislava), Alexandra Gáborčíková, Tatiana Korenková (HC ŠKP Bratislava/HK Poprad), Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová (HC ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad)Iveta Klimášová, Viktória Maskaľová (HK Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov), Oľga Jablonovská (HC ŠKP Bratislava/HC Petržalka 2010 Bratislava),  Lucia Záborská (HC ŠKP Bratislava/MHK-Martin), Martina Fedorová (MHA Martin), Simona Ležovičová (MŠHK - mládež Prievidza), Lenka Čurmová (ŽHK 200 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava)Angelika Zálešáková (HK 91 Senica/HK Trnava), Zuzana Majeríková (HKm Zvolen/HK Iskra Partizánske), Andrea Kollová (Ontario Hockey Academy/Kan.)

Realizačný tím: manažérka Zuzana Zetková, tréner Ján Valúch, asistenti  tréneraTomáš Pšenka, Gabriela Sabolová, tréner brankárok Ján Cpin, lekár MUDr. Igor Prekop, masér Ľubomír Baka

Peter Brendza



Uverejnené: 19.01.2015 14:24:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.