files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na Považí s cenným víťazstvom

Opäť sa potrápili, no opäť aj naplno zabodovali. Aj keď herne to nie je zo strany michalovskej Dukly najlepšie, „vojaci“ aspoň zbierajú body. Víťazstvom 4:2 na ľade Považskej Bystrice natiahli svoju víťaznú sériu na tri zápasy a pred vyvrcholením základnej časti majú boj o štvrté miesto naďalej vo svojich rukách. Momentálne majú pred piatym Liptovským Mikulášom jednobodový náskok a v prípade, že v zostávajúcich troch zápasoch nezaváhajú, začnú play-off doma.

Ani stredajší zápas v Považskej Bystrici, ktorá okupuje desiate miesto v tabuľke, nebol pre Michalovčanov najjednoduchší. V polovici zápasu stále svietila na výsledkovej tabuli bezgólová remíza a hrôza z predchádzajúceho trápenia sa v koncovke bola pre Michalovčanov reálna opäť. „Domáci odohrali veľmi dobrý zápas. Boli posilnení o niekoľkých extraligových hráčov a keďže sme dlho nevedeli dať gól, zacítili šancu a boli dosť nepríjemní. Našťastie sa nám podarilo dať v tretej tretine potrebné góly a získali sme tak tri body,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Martin Drotár. Práve tridsaťtriročný kridelník bol na Považí strojcom michalovského víťazstva. Strelil dôležitý prvý, ako aj víťazný tretí gól a navyše sa na štvrtom presnom zásahu Filipa Podsedlého podieľal asistenciou. Čím to podľa neho bolo, že Dukla odkliala domácu svätyňu až v 35. minúte? „Trápili sme sa v koncovke. Aj keď sme si vypracovali šance, nedali sme gól, čo súpera držalo v hre o body.

Vrece s gólmi sa roztrhlo až v záverečnej tretine. Kým dovtedy padol iba jeden gól, v záverečnej dvadsaťminútovke museli brankári na oboch stranách vyťahovať puk zo siete až päťkrát. Domácim sa dvakrát podarilo vyrovnať. Keď v 55. minúte vyrovnal Jurášek z presilovky na 2:2, zdalo sa, že Považania môžu po prvýkrát v sezóne ozbíjať o body michalovského favorita. Našťastie, podobne z presilovky sa v 58. minúte presadil práve Martin Drotár a jednu sekundu pred koncom pečatil michalovské cenné víťazstvo Filip Podsedlý. „Aj keď sme sa potrápili, vyhrali sme, čo je najdôležitejšie. Domáci totiž podali veľmi dobrý výkon a keby takto hrali vždy, v tabuľke by sa určite bili o play-off,“ vrátil sa ešte k duelu na Považí Martin Drotár.   

Boj o prvú štvorku majú vo vlastných rukách

Tretie tesné víťazstvo michalovských hokejistov znamená, že sú stále v hre o prvú štvorku a takisto teda aj o možnosť začať play-off doma. Karty sú momentálne rozdané takto. Michalovčania sú na štvrtom mieste s rovnakým počtom bodov, ako tretí Bardejov (ten ale má o jeden odohratý zápas menej). Na spomenutú dvojicu však číha piaty Liptovský Mikuláš, ktorý stráca iba jeden bod. „Je to tam dosť natesno. Do konca základnej časti ešte ostávajú štyri kolá, môže sa to teda pomeniť. Určite je naším cieľom skončiť do štvrtého miesta a play-off začínať doma,“ poznamenal michalovský útočník, ktorý k záverečnému programu Dukly (doma Bardejov, vonku Detva, doma Prešov) dodal. „Je to ťažký žreb, no v sezóne sme sa presvedčili, že každý súper je poraziteľný a do každého zápasu pôjdeme s cieľom zvíťaziť.“

Peter Brendza



Uverejnené: 22.01.2015 18:05:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.