files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín prehral v Ružomberku rozdielom triedy

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce našli až vo svojom štvrtom prípravnom zápase na jarnú časť sezóny 2014/2015 premožiteľa, keď prehrali na pôde fortunaligového MFK Ružomberok hladko 1:5. Michalovčania už do polčasu prehrávali rozdielom triedy 1:3. O ich jediný presný zásah sa postaral v 38. minúte Tomáš Chovanec. Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia v prípravnom súboji v sobotu 7. februára, kedy o 12.00 na svojom umelej tráve privítajú FK Partizán Bardejov.

Na umelom ihrisku v areáli ružomberského štadióna sa hral kvalitný futbal so šancami na oboch stranách. Viac z hry mal prvoligista, no prvú vážnejšiu šancu v zápase si vypracovali Michalovčania. Tí v 14. minúte podnikli rýchly protiútok a po centri z pravej strany Tomáš Chovanec tesne minul domácu svätyňu. Domáca odpoveď prišla o dvanásť minút. Štefan Zošák sa uvoľnil na pravej strane a jeho center poslal do siete za bezmocného Patrika Macieja Juraj Vavrík - 1:0. Po úvodnom góle sa hra viac odvíjala pred hosťujúcou bránkou, no v 38. minúte udreli Michalovčania, keď loptu za chrbát Štefana Seneckého poslal Tomáš Chovanec. Líder DOXXbet ligy skupina Východ ale remízový stav dlho neudržal, pretože domácim ideálne vyšiel záver prvého polčasu. V ňom ich najskôr v 43. minúte svojím druhým gólom v stretnutí poslal do vedenia Juraj Vavrík a o minútu neskôr pridal tretí presný zásah Marek Sapara. Liptákom vyšiel aj vstup do druhého polčasu, ktorý odštartovali aktívne a odmenou im bol presný zásah striedajúceho Turčáka, ktorý zvýšil už na rozdiel troch gólov. Hneď nato mohol ten istý hráč zaznamenať ďalší gól, avšak Michalovčanov podržal český brankár Macej. Po troch góloch prišlo domáce uspokojenie, čo chceli hostia využiť. Najskôr po hodine hry skončilo krížne zakončenie Kuncu tesne vedľa a o štyri minúty neskôr štipľavú jedovku Leška vytlačil golman Lešňovský na rohový kop. V záverečnej pätnásťminútovke duelu sa hra odohrávala väčšinou medzi šestnástkami, no Ružomberku sa predsa len ešte podarilo raz prekonať Maceja, keď po Bartošovej prihrávke poslal loptu bez problémov do odkrytej časti brány Gerec a upravil tak skóre zápasu na konečných 5:1.

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 5:1 (3:1)

Góly: 26. a 43. J. Vavrík, 44. Sapara, 50. Turčák, 86. Gerec - 38. T. Chovanec

MFK: Senecký (46. Lešňovský, 70. Šavol) – Boszorád (46. L. Lupták), Rosa (46. Ondrek), D. Kružliak (46. Práznovský), Daghbashyan (46. A. Lovás) – J. Vavrík (46. Gerát), M. Nagy (46. R. Bartoš) – Zošák (46. Turčák), Sapara (46. L. Janič), Mário Almaský (46. Ferenčík) – P. Masaryk (46. Gerec)

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez (46. Caballero), Michal Gallo (61. Grič), Podhorin, Muziciuc (58. Šimčák) - Morlacchi - M. Koscelník, Bayón (46. D. Kunca), A. Leško, Montero - T. Chovanec (46. M. Hamuľak)



Uverejnené: 31.01.2015 15:51:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.