files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Skalici nedostával priestor, Záhorákov by rád vyzval v baráži

Stará pravda hovorí, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. To však zrejme nie je prípad hokejového útočníka Tomáša Méryho. Dvadsaťštyriročný odchovanec bratislavského Ružinova, ktorý má za sebou už aj skúsenosti z najvyšších súťaží, totiž dres michalovskej Dukly oblieka už po druhýkrát. Prvýkrát jej pomohol do play-off v „žltačkovej“ sezóne, teraz má s ňou oveľa väčšie ambície.

Zatiaľ, čo v sezóne 2010/2011 do Michaloviec Méry prichádzal ako relatívne neznámy hráč, o štyri roky neskôr sa už od neho očakáva viac. V predchádzajúcich sezónach si totiž zahral extraligu vo Zvolene aj Skalici, bol lídrom senickej Dukly v prvej lige a má skúsenosti už aj z poľskej najvyššej súťaže, kde hájil farby Sanoku. „Samozrejme, uvedomujem si, že teraz sú odo mňa očakávania vyššie. Vtedy som sem prichádzal ako mladý hráč. Zvolen ma tu poslal, aby som sa rozohral. Taká zaujímavosť, o ktorej sa predtým veľmi nehovorilo. Mal som herný výpadok kvôli žltačke, teda kvôli chorobe, ktorá vtedy kosila v michalovskej šatni. Prišiel som tu na mesiac a tak vtedy, ako aj teraz, som v Michalovciach našiel výborné prostredie,“ poznamenal útočník, ktorý v sezóne 2010/2011 zaznamenal v desiatich zápasoch štyri body za tri góly a jednu asistenciu. Bolo známe prostredie aj tým faktorom, ktoré rozhodlo o tom, že tento šikovný krídelník michalovskú ponuku prijal? „Určite to zohralo svoju rolu. Nemusel som si veľa toho zisťovať, vedel som, do čoho idem,“  zdôraznila na teraz posledná akvizícia v michalovskom kádri.

Tomáš Méry začal túto sezónu v extraligovej Skalici, kde po tridsiatich odohratých súbojoch s bilanciou osem bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií začiatkom decembra skončil. „Zo začiatku to ešte išlo. Družstvo sa ale trápilo, prišli zmeny a ja som sa dostal do pozície náhradníka. Hráči prichádzali aj odchádzali a rad prišiel aj na mňa. Od decembra som čakal na ponuky. Najlákavejšia prišla práve z Michaloviec. Keďže som to tu už relatívne poznal, neváhal som ani chvíľu a ponuku som prijal,“ podotkol Tomáš Méry, ktorý doteraz v Michalovciach odohral tri zápasy, bez bodového zápisu. Zatiaľ čo v Považskej Bystrici sa tešil z výhry 4:2, s tímami zo špičky tabuľky to už také dobré nebolo. Michalovčania totiž v stredu prehrali doma s Bardejovom (3:6) a v piatok v Detve (1:3). „Mesiac a pol som nehral, takže sa musím do toho dostať. Do play-off máme ešte niekoľko dní. Som presvedčený, že to z mojej strany bude už len lepšie. Zatiaľ sa síce mužstvu nedarí, no dúfam, že v play-off to bude iné. Aj s Bardejovom sme mali výborný začiatok, viedli sme 2:0. Potom sme ale začali vymýšľať a prestali hrať ten systém, čo sme si predsavzali. Bardejovčania to využili, napádali nás a hlavne, premieňali svoje šance. V Detve to bolo podobné. Mali sme viac z hry, no inkasovali sme po našich chybách.“

Práve nedávne neúspešne pôsobenie v Skalici dáva Mérymu veľkú dávku motivácie. Záhoráci sú totiž v Tipsport extralige na poslednom mieste a zrejme si zahrajú baráž s víťazom prvej ligy. „Bolo by to pre mňa určite veľmi pikantné. Rád by som si v takejto baráži zahral, no je to ešte veľmi ďaleko. Teraz sa nám nedarí. Play-off je však iná súťaž a dúfam, že v ňom pôjdu naše výkony hore. Hovorí sa, nič nie je nemožné, teda ani to, že sa práve so Skalicou stretneme v baráži. Cesta do nej je však ešte veľmi ďaleká,“ dodal na záver Tomáš Méry.   

Peter Brendza 



Uverejnené: 01.02.2015 16:07:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.