files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoká výhra nepomohla, Dukla aj tak začína na Liptove

Začne michalovská Dukla štvrťfinálovú sériu na Liptove, alebo pred domácimi fanúšikmi? Tak znela najdôležitejšia otázka pred posledným kolom základnej časti prvej hokejovej ligy. Michalovčania k tomu, aby začínali doma potrebovali aj pomoc súpera, konkrétne Trnavy. A tá im nakoniec nepomohla. Hráči Dukly si síce svoju domácu úlohu hladkou výhrou 5:0 nad tímom P.H.K. 3b Prešov splnili, uspeli však aj Liptáci, ktorí zvíťazili v „slovenskom Ríme“ 6:2 (hoci po piatich minútach prehrávali 0:2) a výhodu úvodného dvojzápasu, ale hlavne prípadného domáceho piateho zápasu, získali práve oni.

 

Michalovčania v poslednom kole základnej časti už chytali zajaca za chvost. V piatok, v predposlednom kole, totiž nevyužili možnosť ísť pred Liptákov v tabuľke a tí mali pred derniérou základnej časti výhodu dvoch bodov. Tú si nakoniec aj udržali. „Vedeli sme, že už to nemáme vo svojich rukách. Aj napriek tomu sme sa chceli naladiť víťazne. Zápas proti Prešovu sa odohrával plne v našej réžii. Trošku nás zabrzdili choroby, pretože sme na zápas nastúpili šestnásti, no s podobným počtom hráčov nastúpil aj súper. Už po prvej tretine mohlo byť štyri, päť nula. V každej časti sme dominovali, takže je naše víťazstvo zaslúžene,“ poznamenal po stretnutí kapitán HK Dukla Richard Šechný. Toho výsledok z Trnavy neprekvapil. „Určite ma tento výsledok nepotešil, no na druhej strane sa to dalo čakať. Liptovský Mikuláš si to už postrážil. Možnosť sme mu však dali hlavne my. Mali sme všetko vo svojich rukách, žiaľ zaváhali sme,“ sypal si popol na hlavu Šechný, ktorý okrem funkcie kapitána pôsobí v tíme aj ako hrajúci asistent trénera.

Vyhrať musia aj vonku, najlepšie hneď na úvod

So slovami Richarda Šechného sa dá iba súhlasiť. Michalovčania sa totiž hlavne v tretej či štvrtej štvrtine základnej časti trápili a práve tam stratili dôležité body. „Stalo sa viacero chýb, jednu ktorá rozhodla o tom, že začíname vonku, nájsť momentálne neviem. Bolo ich viac. Na začiatku sme zbytočne dvakrát prehrali. Potom síce prišli víťazstvá a v tabuľke sme boli hore, no druhá polovica základnej časti nám príliš nevyšla. Zo začiatku sme v tabuľke boli aj chvíľu prví, potom na druhom aj na treťom mieste. Práve tam to bolo potrebné udržať. Vtedy sa ale udiali niektoré veci a už to s nami išlo dole vodou,“ zdôraznil Richard Šechný. Podľa jeho ďalších slov už treba nato zabudnúť a sústrediť sa na najdôležitejšiu časť sezóny play-off. Vo štvrťfinále Michalovčania narazia na Liptovský Mikuláš, s ktorým sa v posledných štyroch sezónach v tejto fáze stretávajú už po tretíkrát. V oboch doterajších prípadoch rozhodoval piaty zápas a v oboch sa z postupu do semifinále tešili Michalovčania. V tejto sezóne sa im však s Liptákmi príliš nedarilo. Podľahli im hneď v prvom kole na domácom ľade (3:4 po samostatných nájazdoch) a hladko prehrali aj v oboch súbojoch u súpera (2:6, 2:7). „Liptáci sú doma veľmi silní. Našou jedinou možnosťou je dobre sa pripraviť a niečo tam uhrať. Oni budú hrať doma a svoju pozíciu musia potvrdiť. Niekedy je to výhodou, inokedy nie. My sa musíme pozerať iba na seba. Keď chceme ísť ďalej, minimálne raz u nich musíme vyhrať a na posledný piaty duel by som sa určite nespoliehal. Najideálnejšie by bolo vyhrať hneď prvý zápas v piatok,“ podotkol Richard Šechný a na záver dodal „Chceme spraviť všetko preto, aby sme postúpili. Určite to však jednoduché nebude.“

Peter Brendza



Uverejnené: 04.02.2015 20:49:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.