files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori 1. BK Michalovce štartujú nadstavbovú časť

Najvyššia juniorská basketbalová Extraliga vstupuje počas najbližšieho víkendu do svojej nadstavbovej časti. Juniori 1. BK Michalovce sa predstavia v skupine o 9. až 13. miesto. V prvom zápase nadstavby privítajú vo svojej domovskej telocvični GPH v nedeľu 15. februára o 13.00 celok ŠPD Rožňava.

Juniori 1. BK Michalovce skončili po základnej časti najvyššej Extraligy skupina Východ na šiestom mieste. "V tomto smere úplná spokojnosť nebola, keďže sme nenaplnili predsezónne predsavzatia. Chceli sme skončiť v prvej štvorke a zabojovať teda o najlepšiu osmičku na Slovensku. Nevyšiel nám predovšetkým domáci zápas s Espritom Košice a mrzí aj prehra v Rožňave," uviedol na margo účinkovania v základnej časti manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič, podľa ktorého slov spokojnosť vládla s duelmi proti Žiline a domácim súbojom so Svitom.

Juniori 1. BK Michalovce sa musia zaobísť už bez Romana Skvašíka

Mladých Michalovčanov predstihli súverénny Academic Žilina, ale aj basketbalové bašty zo Svitu, Spišskej Novej Vsi, Liptovský Mikuláš a Esprit Košice. Práve Košičania spoločne s bratislavským Interom, tímom ŠKP Banská Bystrica a ŠPD Rožňavou budú súpermi mladých Orlov v nadstavbovej skupine o 9. až 13. miesto. "Aj keď sa nám nepodarilo splniť cieľ na sto percent, aj túto časť súťaže berieme s plnou vážnosťou. Radi by sme vyhrali čo najviac zápasov a takisto je naším cieľom zapracovanie ďalších mladíkov do tímu," podotkol Peter Biganič. Michalovskí juniori sa už v tejto fáze sezóny budú musieť zaobísť bez svojho kapitána a najskúsenejšieho hráča Romana Skvašíka. Ten totiž prijal výzvu družstva Academic Žilina a s týmto družstvom chce vybojovať titul majstra Slovenska. "V prestupe do lepšieho sme mu brániť rozhodne nechceli. Ponuka žilinského klubu potešila aj nás, pretože je odzrkadlením dobrej práce nášho klubu. Roman do Žiliny odchádza na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny. Žilinčania budú bojovať o majstra Slovenska juniorov a neskôr o vyššie méty, tak veríme, že aj Roman bude dobre reprezentovať klub i mesto Michalovce. Dúfajme, že sa mu v Žiline bude dariť a jeho prestup bude motiváciou aj pre ďalších chlapcov z nášho klubu," poznamenal k prestupu kapitána juniorského výberu manažér 1. BK Peter Biganič.  

PROGRAM JUNIOROV 1. BK MICHALOVCE V NADSTAVBOVEJ ČASTI

1. kolo 1. BK Michalovce - ŠPD Rožňava Nedeľa 15. február 13.00 GPH
2. kolo Esprit Košice - 1. BK Michalovce Streda 18. február  
3. kolo Inter Bratislava - 1. BK Michalovce Sobota 28. február
4. kolo ŠKP Banská Bystrica - 1. BK Michalovce Nedeľa 1. marec  
5. kolo 1. BK Michalovce - Esprit Košice Sobota 14. marec 14.00 GPH
6. kolo ŠPD Rožňava - 1. BK Michalovce Sobota 28. marec  
7. kolo 1. BK Michalovce - ŠKP Banská Bystrica Sobota 18. apríl 14.00 GPH
8. kolo 1. BK Michalovce - Inter Bratislava Nedeľa 19. apríl 11.00 GPH

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.02.2015 15:48:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.