files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretia jednogólová prehra znamená koniec, sezóna je pre michalovskú Duklu pasé

Sklamanie, ktoré bude trvať ešte dlho. Po semifinále a dvoch finále tentoraz michalovská Dukla nesiahla na najvyššie priečky. Skončila už vo štvrťfinále, na štíte Liptovského Mikuláša, s ktorým prehrala v dramatickej sérii 2:3 na zápasy, keď každý jeden duel, v ktorom jej hráči ťahali za kratší koniec, prehrali iba o jeden gól. Aj napriek tomu v sezóne končia a predsezónne ciele vedenia klubu a očakávania divákov tak rozhodne nenaplnili.

Obaja súperi nastupovali na piatkový rozhodujúci duel na Liptove s vedomím, že prípadná prehra znamená koniec sezóny. Piatok trinásteho sa napokon stal nešťastným pre hráčov michalovskej Dukly, ktorí prehrali 1:2. „Podobne, ako štyri predchádzajúce, aj tento zápas bol veľmi vyrovnaný a rozhodovali maličkosti. Tie boli tentoraz na strane nášho súpera, ktorému k postupu do semifinále gratulujem,“ uviedol športový riaditeľ HK Dukla Michalovce Peter Tirpák. Ten po januárovom odchode trénera Milana Staša pomáhal na lavičke hlavnému trénerovi Štefanovi Tóthovi a hrajúcemu asistentovi Richardovi Šechnému. Táto trojica spolu spolupracovala aj v minulej sezóne, kde Dukla „spravila“ štvrťfinálovú aj semifinálovú sériu v piatom zápase. Do tretice im to však už nevyšlo... „Veľmi dôležitý faktor piateho rozhodujúceho zápasu sa odohral hneď v jeho úvode. Vtedy sme mali viac ako minútu a pol presilovku o dvoch hráčov, no nevyužili sme ju. V prípade, keby sa nám to podarilo, zápas by sa určite vyvíjal inak,“ zdôraznil Peter Tirpák.

Rozhodujúci piaty zápas bol dlho vyrovnaný. Prvý gól diváci videli až v 42. minúte, kedy sa presadil domáci kanonier Peter Bartík. Keď sa o deväť minút neskôr Bartík strelecky uviedol aj po druhýkrát, bolo prakticky rozhodnuté. Dukla síce ešte vykresala nádej Podsedlého presilovkovým gólom, no na vyrovnanie jej už nezostali fyzické a ani psychické sily. „Štyridsať minút sme hrali so súperom viac ako vyrovnanú partiu a držali sme čisté konto. Žiaľ, góly sme nedali ani my a treba povedať, že šance tam boli. Domáci dali o jeden gól viac ako my a to rozhodlo o ich postupe medzi štyroch najlepších,“ vrátil sa ešte k duelu manažér HK Dukla, ktorý sa následne nevyhol ani otázke, kde bol podľa neho zlom série v prospech Liptovského Mikuláša. „Všetko sme mali vo svojich rukách. Splnili sme cieľ, ktorý sme si dali pred prvými dvoma zápasmi, vyhrať raz vonku. Bolo to však potrebné potvrdiť víťazstvami na domácom ľade. To sa nám nepodarilo, keď sme prehrali štvrtý zápas a tam by som videl zlom série. Práve vtedy sme mali byť my tí aktívnejší, no tempo hry udávali hostia. Chýbalo mi to, že sme nešli za víťazstvom až tak tvrdo a to rozhodlo štvrtý zápas, a možno aj celú sériu, kde nevyhralo lepšie, ale šťastnejšie družstvo.“

O hráčov je záujem

Michalovčania si teraz môžu sami spytovať svedomie. Po troch rokoch totiž budú chýbať medzi štyrmi najlepšími celkami prvej ligy, kde sa podľa nás mohli ale hlavne kvalitou kádra aj mali dostať. Jedným z dôležitých faktorov, ktoré rozhodli bolo aj domáce prostredie v rozhodujúcom zápase. O to prišli Michalovčania viacerými prehrami na prelome rokov, kedy sa zosunuli na piate miesto tabuľky a prišli tak o výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom štvrťfinálovom zápase. Rozdiel medzi nimi a po základnej časti štvrtými Liptákmi bol iba dvojbodový, takže stačilo vyhrať jeden zápas a v piatok by ich určite dopredu hnal plný domáci štadión. „Všetkých päť zápasov bolo vyrovnaných. Všetky skončili o jeden gól, takže treba povedať, že sa stretli absolútne vyrovnané celky. Rozhodovali maličkosti a detaily. Na našej strane sa pred začiatkom play-off vyskytli viaceré choroby a hráči tak nastupovali vyčerpaní. Svoje hralo určite aj domáce prostredie, ktoré spomínate. Oni hrali rozhodujúci zápas doma, kde ich hnalo dopredu plné hľadisko, čo mohla byť aj naša výhoda,“ podotkol Peter Tirpák.

Michalovčania tak skončili sezónu skôr, ako tie predchádzajúce. Keďže prestupový termín je až do pondelka, zdá sa, že niektorým ešte sezóna celkom skončiť nemusí a pravdepodobne ani neskončí. Prestupový poriadok je totiž deravý a jednu z medzier našli aj prvoligisti. Tým sa podarilo „vybrakovať“ senickú Duklu a ponuky sú aj pre Michalovčanov. Podľa našich informácii má do Spišskej Novej Vsi namierené trojica Milan Bednár, Igor Halás a Filip Podsedlý, Liptovský Mikuláš by mal posilniť brankár Ivan Fedor. Záujem o hráčov HK Dukla hlásia aj z druholigového Humenného.  „Riešime to. Ponuky pre našich hráčov sú z prvej aj druhej ligy, takže je predpoklad, že pre niektorých ešte sezóna neskončí a posilnia iné kluby,“ dodal na záver športový riaditeľ michalovského hokejového klubu. 

Peter Brendza



Uverejnené: 15.02.2015 08:58:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.