files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské terasy už od apríla

V centre Zemplína môžu podnikatelia prevádzkovať terasy už o celý mesiac skôr! Kým v minulých rokoch ich mohli otvoriť až 1.mája, v tomto roku tak mohli urobiť už 1.apríla. Túto zmenu schválili poslanci mestského zastupiteľstva na svojom februárovom zasadnutí.

 
„Viete, je ekonomická kríza. Mnoho ľudí počíta doslova každý cent. Predĺžené prevádzkovanie letných terás o jeden mesiac môže podnikateľom do určitej miery ekonomicky pomôcť,“ povedal pracovník referátu miestneho rozvoja MsÚ JUDr.Vladimír Juričko. Svoj jasný argument opiera aj o klimatické podmienky. V posledných rokoch je totiž apríl už skôr letným, než jarným mesiacom. Veď napríklad vlani bolo o takomto čase už 25 stupňov Celzia. Takže počasie v posledných rokoch jednoznačne hovorí v prospech skoršieho otvorenie letných terás. 
O tom, kto ich bude prevádzkovať rozhoduje komisia dopravy, verejných priestranstiev a životného prostredia MsÚ. „Na marcovom zasadnutí prerokovala šestnásť žiadostí,“ dodal. Rovná polovica zo žiadateľov plánovala prevádzkovať terasy už v tomto mesiaci. Ďalší ich otvoria až v máji. Netreba však zabúdať ani na ďalších zhruba desiatich podnikateľov. Tí budú prevádzkovať terasy výlučne v letných mesiacoch.
 „Predpokladáme, že spolu zaevidujeme zhruba 30 prevádzkovateľov terás,“ vyslovil odhad V. Juričko a pokračoval: „Čo sa týka prevádzkového času, do 22.00 hodiny môže v terasách znieť hudobná produkcia. Potom už nie. Terasy môžu byť otvorené najneskôr do polnoci.“

Povolenie na ich prevádzkovanie je v kompetencii mestského úradu. Jeho pracovníci sa počas schvaľovacieho procesu oboznamujú s vizuálnou podobou terás, spôsobom umiestnenia, posudkom od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Samozrejmosťou je predloženie oprávnenia na podnikanie. Ak uvedené kritériá vyhovujú, terasy môžu bez problémov fungovať.
„Poznáme tri druhy letných terás. Časť z nich je pevne spojená so zemou. Jestvujú však aj rozoberateľné a mobilné terasy (pozn.red. - voľne položené stoly a stoličky, ktoré po pracovnej dobe čašníci ukladajú do skladových priestorov reštaurácií a barov),“ konštatoval.
Posedenie na terase je súčasťou moderného životného štýlu. Človek väčšinou sedí uprostred centra mesta a naplno zachytáva jeho atmosféru.                                            (janč)

 



Uverejnené: 17.04.2010 23:02:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.