files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský „zimák“ prejde rozsiahlou rekonštrukciou

To, o čom sa už dávnejšie hovorilo, sa v apríli tohto roku stane realitou. Michalovský hokejový štadión prejde rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá výrazne zmení jeho šat. Na lepší komfort sa môže tešiť aj divák, ktorý si v posledných rokoch „pofrflal“. Príde k oplášteniu, k výmene sedačiek, na tribúnu nad striedačky pribudnú sky boxy a príde aj k inovácii chodieb, a šatní na štadióne.

Divák pocíti komfort

Michalovský „zimák“ rekonštrukciu už nutne potreboval. To si uvedomuje aj vedenie hokejového klubu HK Dukla Michalovce, ktorému sa aj za pomoci mesta napokon podarilo vybaviť finančnú dotáciu od Slovenského hokejového zväzu. „Naším cieľom je zabezpečiť divákom komfort v hľadisku, aby mali nielen dobrý zážitok z hokeja, ale aby sa na štadióne aj dobre cítili. Vzhľadom k zastaranosti nášho stánku to teraz tak nebolo,“ uviedol na margo nutnosti rekonštrukcie prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega, podľa ktorého slov vedenie klubu s predstaviteľmi mesta zháňalo peniaze na obnovu štadiónu dva roky a náklady by sa mali vyšplhať do dvoch miliónov eur.

Michalovský hokejový štadión prejde rozsiahlou rekonštrukciou

Naša ďalšia otázka na prezidenta HK Dukla Alexandru Černegu samozrejme mierila na to, ako divák pocíti rozsiahlu rekonštrukciu. „Samozrejme, robí sa to hlavne pre ľudí a pre ich komfort. Súčasný zastaraní stav im  totiž  komfort neumožňuje. V prvom rade sa plánuje opláštenie štadióna a úprava vonkajšieho priestoru tak, aby štadión nabral nový šat. Rekonštrukciou musia prejsť aj sociálne zariadenia na štadióne, ktorých stav je takisto nevyhovujúci. Takisto je v pláne rekonštrukcia šatní, chodieb, podláh na štadióne. Na rad prídu aj sedačky, ktoré plánujeme vymeniť takisto,“ podotkol Alexander Černega, ktorý následne dodal. „Som presvedčený o tom, že divák komfort pocíti. Takisto je v pláne vybudovať sky boxy, ktoré budú slúžiť pre vedenie klubu aj sponzorov. Tie by mali byť nad striedačkami.“

Začnú sezónu doma?

Zimný štadión by teda mal prejsť rozsiahlejšou rekonštrukciou a naberie tak nový šat. Kedy by sa malo začať s rekonštrukčnými prácami? „Všetko to závisí od toho, kedy dôjdu peniaze od hokejového zväzu. V pláne máme začiatok na úvodné dni apríla, takže obnovovať by sa malo začať vtedy,“ uviedol prezident HK Dukla Michalovce. Podľa jeho ďalších slov, keď sa začne s prácami na čas, rekonštrukcia by mala byť ukončená v septembri tohto roka. Ak sa však začne neskôr, ohrozený je začiatok nastávajúcej sezóny, ktorú by pravdepodobne michalovské celky museli začať v „azyle“. „Uvidíme, ako budú prebiehať stavebné práce. My by sme najradšej chceli, aby sa od začiatku hralo doma, ale v hre je aj alternatíva, že začneme inde. Momentálne to však neriešime, pretože prioritou je to stihnúť. Keď sa tak nestane, musíme sa poobzerať po inom stánku na blízku. Alternatívou sú štadióny v Trebišove alebo Humennom,“ dodal na záver Černega.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.03.2015 21:21:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.