files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pred šesťbodovým zápasom s obrovským odhodlaním

Prakticky až túto sobotu začínajú pre michalovských futbalistov jarné boje o majstrovské body. Zatiaľ, čo sa v úvodných dvoch kolách stretli s tímami z dolnej polovice tabuľky, ktoré by pravdepodobne mali chýbať v prvej šestke a body s nimi sa im tak do nadstavby neprenesú, v sobotu ich čaká šesťbodový zápas na pôde šiesteho FK Popradu. Ten v prvých dvoch jarných kolách zakopol a keďže k nemu pricestuje už istý víťaz východnej skupiny DOXXbet ligy, bude sa chcieť na neho vytiahnuť a to už aj preto, že „Tatranci“ môžu mať prípadným víťazstvom istú miestenku v prvej šestke. Bodovať však chcú aj Michalovčania, ktorým by body z Popradu náramne pomohli v nadstavbovej časti. V zápase, ktorý sa síce mal uskutočniť podľa pôvodného plánu od 17.30, no kvôli tretiemu semifinálovému zápasu play-off hokejovej Extraligy HK Poprad - HC Košice vyšli funkcionári popradského klubu v ústrety divákovi (kiežby si  z nich niekedy brali príklad aj v michalovských športových kluboch...) a začiatok preložili už na 15.00 hod., teda pôjde oveľa obom.

V prvom vzájomnom súboji týchto dvoch tímov zvíťazili Michalovčania na domácom trávniku presvedčivo 3:1, keď už v 23. minúte vyhrávali rozdielom triedy 3:0. „Kiežby sa nám toto podarilo aj v Poprade. Doma sme s nimi urobili rýchly proces. Dali sme tri góly a bolo prakticky po zápase. Keby sa nám to podarilo aj v sobotu, neprotestoval by som,“ presvedčivo poznamenal brankár MFK Zemplín Matúš Kira, ktorý sa počas jesennej časti stal jasnou prvou voľbou trénera Františka Šturmu do brány.

Dvadsaťročný golman ďalej pokračoval v analýze súpera, ktorý v prvých dvoch jarných kolách nezískal ani bod. Najskôr prekvapujúco podľahol doma Liptovskému Mikulášu 0:3 a gól nestrelil ani v druhom stretnutí, v ktorom na pôde Dolného Kubína prehral 0:2. „Vieme, že je to kvalitné mužstvo, ktoré bojuje o prvú šestku. Body s ním sa nám pravdepodobne budú počítať aj do nadstavby a o to je tento duel pre nás dôležitejší. Popradčania na jar ešte nebodovali, a tak očakávam, že budú na náš vzájomný duel o to motivovanejší. Hoci boli lepším tímom prehrali doma hladko s Mikulášom a minulý týždeň prehrali aj v Dolnom Kubíne. Budú teda chcieť určite zabodovať, no s týmto cieľom tam ideme aj my,“ odhodlane podotkol michalovský golman.

Pozvánka do „dvadsaťjednotky“ ho potešila

Na rozdiel od sobotňajšieho súpera Michalovčania na jar už bodovali. Najskôr síce prehrali na pôde Lokomotívy Košice 0:1, no potom presvedčivo zvíťazili nad Moldavou nad Bodvou 4:0 a touto výhrou si definitívne zabezpečili prvé miesto vo východnej skupine druhej ligy, keďže dve kolá pred koncom základnej časti majú pred druhým Zvolenom až desaťbodový náskok. „Samozrejme, že sme sa tomuto faktu potešili. Prvé miesto na Východe je síce pekné, no my chceme byť prví aj v spojenej skupine. Pre nás teda súťaž začne až keď sa spojíme so západom. Poviem to teda takto, prvé miesto je pekné, no ešte krajšie by bolo aj po nadstavbovej časti,“ uviedol Matúš Kira, ktorý sa ocitol v premiérovej nominácie reprezentačného trénera do 21 rokov Pavla Hapala.

Pre rodáka z Kolonice je to prvá nominácia do tejto vekovej kategórie. Minulý rok síce dostal od trénera Ivana Galáda šancu v dvadsiatke, no v hierarchii najvyššej mládežníckej reprezentácii to pre neho bude premiéra. „Nominácia od trénera Hapala ma veľmi potešila. Teraz už môžem povedať, že mojím tajným snom bolo dostať sa tam. Som v reprezentácii a urobím všetko preto, aby som v nej aj ostal,“ presvedčivo podotkol Matúš Kira. My len dodajme, že v Hapalovej nominácii sa ocitol aj druhý hráč z MFK Zemplín Jozef - Šimon Turík, no ten tentoraz iba medzi náhradníkmi.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 20.03.2015 12:07:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.