files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Volejbalistky VK Michalovce na záver s dvoma tesnými prehrami

V nedeľu odohrali v domácej telocvični Strednej zdravotnej školy volejbalistky VK Michalovce posledný dvojzápas prvej ligy žien skupina Východ. Zverenky trénera Juraja Vetrecina v ňom privítali v priamom súboji o druhú priečku v tabuľke družstvo VK Slávia TU Košice. Keď chceli mať Michalovčanky pred posledným kolom, v ktorom majú voľno, istotu druhého miesta, museli vyhrať. To sa im napokon nepodarilo a po dvoch prehrách 2:3 musia na definitívu svojho umiestnenia čakať až do posledného kola.

V doterajších súbojoch týchto tímov rozhodoval zväčša tajbrejkový set, a tak to bolo aj v nedeľu. V oboch zápasoch bol totiž po štyroch setoch stav 2:2 a musel tak rozhodnúť set piaty. "Tak, ako sa očakávalo, prvý zápas bol veľmi vyrovnaný, tesný a rozhodovali maličkosti v samom závere. Prvý sme síce prehrali, no potom sme v ďalších dvoch mali viac šťastia v koncovke a zdalo sa, že duel môžeme dotiahnúť do víťazného konca. Žiaľ, ušiel nám začiatok štvrtého setu a niekoľkobodový náskok súpera sme už nedotiahli. Rozhodnúť sa teda muselo v tajbrejku. V ňom napokon uspeli rozbehnuté Košičanky. V koncovke piateho setu sa ukázalo dôležitosť podania. Zatiaľ, čo my sme pokazili až päť podaní, hostky iba jedno a to rozhodlo o našej prehre," uviedol na margo prvého prehratého duelu tréner VK Michalovce Juraj Vetrecin.

Po prestávke opäť pokračoval dramatický boj o každú jednu loptu. Úvod druhého zápasu vyšiel lepšie Košičankám. Tie mali viac šťastia v koncovkách prvého a druhého setu, a tak viedli 2:0. V treťom sete ale Michalovčanky zdvihli hlavy. "Dievčatá sa rozohrali. Tretí a štvrtý set bol jasne v našej réžii. Vyhrali sme ich hladko 25:12 a 25:19. Rozhodnúť sa teda opäť muselo v tajbrejku. Z oboch zápasov to bol najnapínavejší set. Hráčky na oboch stranách bojovali o každú jednu loptu. V koncovke setu nakoniec v sebe viac síl našli Košičanky, ktoré zvíťazili 15:12 a vyhrali tak aj druhý zápas," poznamenal k druhému stretnutiu tréner VK Michalovce.

VK Michalovce - VK Slávia TU Košice 2:3 (-22, 23, 21, -16, -13)
Zostava VK: Germušková, Šalatová, Szotáková, Mitrová, Záviská, Čontofalská, Koščová, Borčíková, Obermanová, Štochová, Čontofalská, Kisidayova.

VK Michalovce - VK Slávia TU Košice 2:3 (-22, -23, 12, 19, -12)
Zostava VK: Germušková, Šalatová, Szotáková, Mitrová, Záviská, Čontofalská, Koščová, Borčíková, Obermanová, Štochová, Čontofalská, Kisidayova.

(pb)



Uverejnené: 24.03.2015 10:07:09

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623