files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

To najlepšie, čo doma máme - fotogaléria z oceňovania

Mesto Michalovce každoročne udeľuje cenu Čin roka jednotlivcom a kolektívom, ktorí v predchádzajúcom kalendárnom roku dosiahli mimoriadny výsledok v oblasti športu, kultúry, architektúry, humanizmu, školstva, pedagogiky a zdravotníctva. Titul možno udeliť najviac trom jednotlivcom a trom kolektívom v jednom roku a v jednej oblasti. Návrhy na udelenie týchto cien mohli podať poslanci mestského zastupiteľstva, primátor mesta, mimovládne organizácie, stavovské profesijné organizácie, ale aj obyvatelia mesta najneskôr do konca decembra minulého roka. Všetky podnety prerokovali jednotlivé komisie a definitívne návrhy schválili mestskí poslanci na svojom februárovom zasadnutí. A práve v posledný marcový piatok sa v Mestskom kultúrnom stredisku uskutočnil slávnostný galaprogram pod názvom „To najlepšie, čo doma máme“, na ktorom boli jednotlivcom aj kolektívom udelené ceny Michalovského Pegasa. Z tohto podujatia vám prinášame fotogalériu, ako aj zoznam ocenených.  


JEDNOTLIVCI
HUMANIZMUS
Dávid Andreev, Dušan Šanta, Martin Vetrák
Za záchranu života 60-ročného topiaceho sa muža v jazierku Baňa. Za topiacim mužom študenti skočili do dvojmetrovej vody, vytiahli ho na breh a zavolali záchranárov. Nebyť duchaprítomnosti a pomoci mladíkov, mohlo dôjsť k tragickej udalosti. Tento hrdinský čin je príkladom nezištnej ľudskej pomoci.

ŠPORT
Janka Bencuľáková
Za dosiahnuté výsledky v súťažiach 2013/2014. Členka Fitnes klubu Jána Berdyho, kulturistika, kategória ženy, zmiešané páry, členka reprezentačného výberu SR
- 5. miesto Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v kategórii Masters Figura Physique,
- 3.miesto Medzinárodné majstrovstvá SR v zmiešaných pároch,  
- 2.miesto Majstrovstvá SR v zmiešaných pároch,
- 3.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v zmiešaných pároch (11. účastníkov),
- 2.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v kategórii Fitness figura,
- 3.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v kategórii Fitness Physicque,
- 1.miesto Medzinárodné majstrovstvá Maďarska v zmiešaných pároch(6 účastníkov), - 3.miesto INBA Majstrovstvá sveta v Nitre v zmiešaných pároch (14  účastníkov),
- 12.miesto INBA Majstrovstvá Sveta v Nitre v kategórii Fitness Figura

Dominik Engel
Za zisk titulu Majster sveta v grapplingu – zápasenie v Chorvátsku a za získanie titulu vicemajster sveta MMA 2014 v Chorvátsku.

Juraj Gavala
Za mimoriadne výsledky dosiahnuté v kickboxe, kategórii junior vo váhovej kategórii do 84 kg. Člen reprezentačného výberu SR Slovenského zväzu kickboxu.
WAKO Majstrovstvá SR 2014: 1.miesto, light contact, 1.miesto, kick light, 3.miesto, full contact juniori
Slovak Open 2014: 2.miesto, kick light juniori, 3.miesto, light contact seniori
Czek Open – medz.turnaj v Prahe: 1.miesto, light contact, 2.miesto, kick light
WAKO Majstrovstvá sveta 2014 juniorov a kadetov, ITA: 2.miesto,kick light

KULTÚRA
Ján Ďurovčík
Za scenár a réžiu koncertu Slávni rodáci mestu pri príležitosti vyvrcholenia osláv roku sedmičiek v meste Michalovce.

Mgr. Jana Gombitová
Za získanie popredných ocenení v súťažiach  v tanečnom odbore. V roku 2014 dosiahli žiaci pod vedením Mgr. Jany Gombitovej na Majstrovstvách Slovenska v detskom tanci 4x1. miesto, 2x2. miesto, 4x3. miesto. Na medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v country tancoch obsadili 2x1.miesto žiaci ako jednotlivci a 5x1. miesto žiaci ako družstvo. V medzinárodnej súťaži Pardubická ryengle získali 1. a 2. miesto. V medzinárodnej súťaži CZECH OPEN 2014 v kategórii chlapci 10 - 13 rokov jednotlivci - 1.miesto, v kategórii chlapci 14 a viac rokov - 1. a 3. miesto a v choreografiách družstvo - 3.miesto.

Mgr. Jana Sýkorová
Za dosiahnuté výsledky v testovaní deviatakov. Vďaka Mgr. Sýkorovej, ktorá kvalitne pripravovala žiakov v Testovaní 9 sa škola stala najlepšou školou Košického kraja v roku 2014 a v matematike žiaci dosiahli úspešnosť 87,81 %, čo bol najlepší výsledok v rámci Slovenskej republiky. V rámci celonárodného testovania v 9.ročníku za ZŠ T.J.Moussona umiestnila na 3. mieste v rámci Slovenska.

KOLEKTÍVY
ŠPORT
Iuventa Michalovce
Za zisk siedmeho titulu majsteriek Slovenska, za víťazstvo vo WHIL žien, za zisk Slovenského pohára a postup do osemfinále Európskeho pohára EHF.

Organizačný výbor futbalového turnaja Michalovce cup
Za zabezpečenie turnaja Michalovce cup a osobitne za to, že na Slovensku sa prvýkrát uskutočnilo El Clasico medzi Realom Madrid a FC Barcelona.

KULTÚRA
Tanečná skupina Estrella
Za získanie popredných umiestnení v celoslovenskom kole tanečnej súťaže Festival moderného tanca v Bojniciach:
1.miesto - scénické choreografie
2.miesto - Show dance
2.miesto - Malé choreografie
3.miesto - Open dance
Tanečná skupina tancuje pri základnej umeleckej škole v Michalovciach. Členkami sú žiačky II.stupňa. pedagógmi sú Mgr. art. Monika Jakubecová a Štefánia Drábová. Tvorcom choreografií je Mgr. art. Barbora Niklasová.

Pop - rocková skupina The Fusion
Za získanie popredných ocenení v súťažiach:
10. ročník Celoslovenskej  súťaže detských a mládežníckych  a spevákov sólistov hudobných  skupín Kremnické laso v Kremnici 2014: 1. miesto vlastná tvorba Klaudia Hossu, 2. miesto  - kategória sólový spev do 20 rokov – Klaudia Hossu
Celoslovenská súťaž vo vlastnej tvorbe v Revúcej 2014: 2. miesto  získala  skladba Klaudie Hossu , 3. miesto  získala  skladba Daniely Hudikovej
Celoslovenská súťaž pop rockových skupín v Novákoch 2014
Kategória spev:  1. miesto Klaudia Hossu, 3. miesto Daniela Hudiková
5. ročník krajského kola súťaže pop - rockových skupín s celoslovenskou účasťou Zemplín POP v Michalovciach - 1. Miesto

Zemplínske múzeum v Michalovciach
Za podiel Zemplínskeho múzea pri priblížení všetkých okrúhlych výročí v meste Michalovce.

Skupina Incognito
Za víťazstvo v súťaži Košický zlatý poklad so skladbou Dva svety. Spevákom skupiny je Kristián Dufinec a členmi skupiny sú: Ondrej Choma, Róbert Hvostaľ, Lukáš Farbar, Martin Bertič, Michal Choma

ŠKOLSTVO
Základná škola, Ul. Okružná 17, Michalovce
Za 1. miesto v celonárodnej súťaži aktivity škôl Slovenskej republiky v školskom roku 2013/2014 v kategórii škôl nad 300 žiakov.

Základná škola T.J.Moussona Michalovce
Za získanie ocenenia NAJŠKOLA za vynikajúce výsledky v Monitore 9 v školskom roku 2013/2014. Nálepku NAJŠKOLA odovzdal osobne v tom čase minister školstva Dušan Čaplovič.

ARCHITEKTÚRA
Zinpro,a.s.Michalovce, Ing.Peter Dobrovolský, EUROVIA SK, a.s. Košice, sektor Michalovce, TaZS mesta Michalovce
Za stavbu roka 2014 - okružná križovatka Ul. Špitálska - Ul. Okružná.

ISPO spol. s.r.o. inžinierske stavby, Prešov, Ing. Michal Dúbravský, EUROVIA SK, a.s. Prešov, Kerex, s.r.o. Michalovce, TaZS mesta Michalovce, Slovenská správa ciest, Miletičova 19, Bratislava
Za stavbu roka 2014 – okružná križovatka Ul. humenská – Ul. Štefánikova.




Uverejnené: 27.03.2015 19:19:00

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623