files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejový dorast nesklamal, k výraznejšiemu úspechu chýbalo aj šťastie

Michalovský hokejový dorast je v poslednej dobe pravidelným ašpirantom o vrchné priečky v prvej dorasteneckej lige. Dorastenci HK Mládež túto pozíciu potvrdili aj túto sezónu, keď opäť siahali na najvyššie umiestnenia. Prakticky od prvého kola sa pohybovali v prvej štvorke, ktorá im zaručovala v novom modeli súťaže po prvýkrát účasť vo vyraďovacej časti, do ktorej postupovali štyri najlepšie tímy. Zverenci trénera Ivana Králika napokon skončili aj kvôli chýbajúcemu šťastiu na treťom mieste a v semifinále play-off začínali v Piešťanoch. Práve to sa im stalo osudným, keďže každý jeden tím si udržal v semifinále domácu neporaziteľnosť a po troch prehrách v Piešťanoch, keď rozhodujúci piaty duel prehrali po samostatných nájazdoch, skončili napokon na treťom mieste, len tesne pred bránami finále. Po minulosezónnom druhom mieste je to pokles o jednu priečku, michalovskí mladíci však výrazne nesklamali. 

Michalovskí dorastenci už pravidelne hrajú v prvej hokejovej lige o popredné priečky. Tak to bolo aj tentoraz, keď takmer od začiatku súťaže okupovali umiestnenie v prvej štvorke až päťke. Ako vyzerala sezóna z pohľadu ich trénera Ivana Králika? „Na začiatku sezóny sme si nejaké výrazné ciele nekládli. Z dorastu po minulom roku, kedy sme obsadili druhé miesto, odišlo viacero hráčov do juniorky. Navyše Regenda, Tkáčik, Mesároš, Hrivňák, Koziot, či Verbický uprednostnili ponuky z najvyššej súťaže či zo zahraničia. Absencia týchto kvalitných hráčov by určite oslabila každý jeden tím. Aj preto naše predsezónne ciele neboli príliš vysoké. Postupom času však tvrdou prácou a veľmi dobrým prístupom chlapci zaznamenali herný progres, a napokon obsadili po základnej časti tretie miesto, čo nebolo najhoršie. Toto hodnotím ako pozitívum a pre mňa osobne to bolo veľkým prekvapením,“ uviedol pre náš portál tréner dorastencov HK Mládež Michalovce Ivan Králik.

Po kostrbatom začiatku sa rozbehli

Michalovčania spočiatku neukazovali, že by mohli byť šťukou prvej dorasteneckej ligy. V úvodných šiestich zápasoch až trikrát ťahali za kratší koniec a zdalo sa, že táto sezóna im nevyjde tak, ako predchádzajúca. „Začiatok sezóny bol z našej strany taký kostrbatý. Bolo to hlavne z dôvodu veľkej obmeny v kádri, ako aj toho, že sme mali málo prípravných dueloch, keďže boli problémy s ľadom. Navyše, chlapci si potrebovali odohrať niekoľko ťažkých duelov. Veľa ich prišlo z deviatky a jednoducho sa potrebovali do toho dostať,“ zdôraznil Ivan Králik. Na prelome rokov sa družstvo rozbehlo. Po vysokej prehre 3:9 v Trnave zaznamenalo dvanásť zápasovú víťaznú sériu, ktorú ukončil až domáci nezdar, v ktorom nestačili na Bardejov (5:6). Práve za túto prehru Michalovčania kruto zaplatili, pretože napokon po základnej časti obsadili tretie miesto a nebyť jej, skončili by druhí. V play-off by začínali doma a na vlastnom ľade by odohrali aj rozhodujúci piaty duel. „Práve v zápase s Bardejovom sme stratili tri body, ktoré nám následne chýbali. Keby sme skončili druhí, rozhodujúci zápas by sme hrali doma my a to mohlo rozhodnúť v náš prospech,“ podotkol tréner dorastencov HK Mládež.

Rozhodlo teda v semifinálovej sérii, ktorá sa natiahla až do piateho zápasu a v ňom rozhodli v prospech Piešťan samostatné nájazdy aj domáce prostredie? „Ak mám pravdu povedať, ja som sa príliš toho neobával, aj keby sme skončili na treťom mieste. Vonku sme totiž počas sezóny hrali lepšie, ako doma. V rozhodujúcom piatom zápase však z našej strany chýbalo srdce. Táto prehra ma mrzí a určite bude mrzieť ešte strašne dlho, pretože sme tam vyhrať mohli. Ešte viac ma mrzí spôsob, ako k nej došlo. Piaty rozhodujúci zápas je o srdci a bojovnosti. Tieto vlastnosti som na našej strane videl iba málo. Možno akurát u siedmych či ôsmych chlapcov, čo je na úspech veľmi málo. A samozrejme, v rozhodujúcich momentoch sa od nás odklonilo aj šťastie,“ vrátil sa ešte k semifinálovej sérii tréner dorastencov HK Mládež Michalovce, ktorého zverenci v tejto sérii prehrali trikrát z toho raz po predĺžení a raz po samostatných nájazdoch.

Postup Trnavy zaslúženým

V prvej dorasteneckej lige opäť dominoval celok HK Trnava. Tomu sa podarilo tak ako minulú sezónu vyhrať základnú časť a uspel aj v play-off. Tentoraz mu však vyšla aj baráž o najvyššiu Extraligu a po hladkom triumfe 4:0 na zápasy s Dubnicou nad Váhom si hráči zo „slovenského Ríma“ vybojovali miestenku v najvyššej súťaži. „Vyhrali dvakrát po sebe prvú ligu, takže si postup zaslúžili. Myslím si, že minulý rok mali ešte kvalitnejší káder, ako minulú sezónu. Tentoraz sa ale vhodne posilnili o kvalitných hráčov. Tí chlapci, čo tam začínali sezónu, končili ju v tretej či štvrtej päťke. Prvé dve päťky poskladali úplne nové. Takýmto spôsobom sa pripravili na play-off a baráž, kde neprehrali ani jeden zápas a preto je ich postup do Extraligy zaslúženým,“ poznamenal Ivan Králik. Bola by podľa neho trnavská cesta vhodnou aj pre Michalovčanov, ktorí takisto poškuľujú po dorasteneckej Extralige? „Podľa môjho názoru sa takouto cestou uberať netreba. Ja si myslím, že tu máme dostatočnú kvalitu nato, aby sa postúpilo do vyššej súťaže. Skôr mi tu chýba, ako som už spomenul vyššie, srdce a bojovnosť za michalovské farby. Práve od odchovancov mi to v play-off chýbalo. Cudzí chalani do toho dali väčšiu túžbu, ako domáci, čo ma trošku zarazilo,“ uviedol na margo možných budúcich ambícii Ivan Králik.

O špicu môžu hrať aj naďalej

Apropo, michalovskí dorastenci obsadili v minulej sezóne druhé a teraz tretie miesto. Aká je budúcnosť tohto tímu v nastávajúcej sezóne? „Budúcnosť nevidím vôbec zle,“ podotkol Králik a následne dodal. „Z kádra síce odíde niekoľko nosných hráčov do juniorky, no ostane tam aj kvalita. Je to tak päťdesiat na päťdesiat, čo sa týka toho, kto môže ostať a kto z vekových dôvodov odíde do juniorky. Práve tá bude podľa mňa na druhý rok veľmi silná, no ja nevidím dôvod na to, aby o špicu hrali aj dorastenci. Chce to len tvrdý tréning a práca sa určite ukáže, tak ako sa ukázala aj teraz. Práve prístup k tréningom a zápasom bol dôležitý k tomu, aby sme skončili tak, ako sme skončili. Myslím si teda, že každý rok sa dá hrať o špicu, len treba na sebe makať.“

Výsledky dorastencov HK Mládež Michalovce v sezóne 2014/2015

Súpiska tímu

Individuálne štatistiky

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.04.2015 21:54:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.