files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zdolala Prešov, výkonom však neoslnila

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v sobotňajšom stretnutí predposledného kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL doma nad nováčikom z Prešova 29:18, keď do prestávky viedli 15:9. Znamená to, že Zemplínčanky sú už len krôčik od obhajoby vlaňajšieho prvenstva. Zverenky trénerskej dvojice František Urban a Katarína Dlugošova budú v akcii aj o týždeň v sobotu 11. apríla 2015, keď sa znovu predstavia na vlastnej pôde. Ich súperom bude v záverečnom kole WHIL moravský Zlín, stretnutie s nádychom možnej korunovácie víťaza súťaže sa začne o 18.00 hod.

Úvod zápasu vôbec nepripomínal to, že sa na palubovke stretli prvý tím tabuľky s predposledným. Hostky totiž zaskočili Iuventu a tá sa tak nemohla rozbehnúť. Skóre duelu otvorila Dominika Novická, na ktorej presný zásah odpovedala Horňáková. Vyrovnaný stav bol aj v 9. minúte, kedy Laura Geričová vyrovnávala na 4:4. Až v desiatej minúte sa Michalovčanky, ktoré v prvom dejstve zahodili veľké množstvo gólových príležitostí, po prvýkrát v stretnutí dostali  do vedenia, keď Trehubová z rýchleho brejku upravila na 5:4. V 15. minúte síce Michela Géci zvyšovala na 8:5, tréner Urban ale spokojný nebol a po jej góle si zobral oddychový čas. Jeho zverenky sa ako - tak rozbehli až v poslednej desaťminútovke prvého polčasu, kedy ich náskok začal výraznejšie narastať až na polčasový šesťgólový rozdiel 15:9.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Michalovčanky naďalej diktovali jej tempo, výkonom ale vôbec neoslňovali. Polčasový šesťgólový rozdiel ostával aj v 40. minúte, kedy hosťujúca Soňa Šimič znižovala na 21:15. Tréner Iuventy František Urban tak musel opäť reagovať oddychovým časom. Až po ňom začali jeho zverenky navyšovať svoje vedenie. Sofia Nagyová začala štvorgólovú šnúru, na ktorej konci si po presnom zásahu Laury Geričovej za stavu 25:15 v 45. minúte zobrala lavička hostí oddychový čas. Desaťgólové manko však Prešovčanky už neznížili. Domáce hráčky ale môže tešiť akurát víťazstvo 29:15, predvedený výkon rozhodne nie... 

Štatistika

Iuventa Michalovce - Bemaco Prešov 29:18 (15:9)

Pok. hody: 2/1 - 3/2, vylúčené: 2 - 4. Rozhodovali: Gedeon a Klus - 850 divákov.

IUVENTA: Zyková, Gubiková - Kucher 1, Szöllösiová 3/1, Rebičová 1, Geričová 3, Horňáková 4, Habánková, Barátová, Nagyová 3, Wollingerová 1, Krasko 1, Bačíková 2, Trehubová 5, Levčenko 2, Geci 3. 

BEMACO: Lorenčíková, Goboňová, Medveďová - I. Kocanová 1, Novická 5/1, Jakubčová, Vraňuchová 2, B. Kundrátová, Simič 8/1, Babuková, Vencúriková, Harčarufková 2, Jevčáková.



Uverejnené: 04.04.2015 21:38:46
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.