files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži a ženy 1. BK D Michalovce s rozdielnymi výsledkami

Minulý víkend vyvrcholili zápasmi posledných kôl druhé najvyššie basketbalové súťaže mužov a žien skupina Východ. V oboch účinkovali celky 1. BK D Michalovce, ktorým sa v poslednom kole, ako aj v celej sezóne, darilo rozdielne. Muži 1. BK D, ktorí sa už dávnejšie kvalifikovali na záverečný turnaj Final - four, zakončili účinkovanie v základnej časti výhrou 66:49 na pôde 1. BK Humenné, ženy prehrali v Rožňave hladko 47:87.

Muži na záver s víťazstvom v Humennom

V poslednom kole cestovali Michalovčania do Humenného s cieľom potvrdiť prognózy papierového favorita, čo sa im nakoniec aj podarilo. Už do polčasu viedli desaťbodovým rozdielom 38:28 a nakoniec si na záver základnej časti druhej basketbalovej ligy skupina Východ pripísali hladké víťazstvo 66:49. „Aj keď sme na zápas cestovali bez Vladislava Mitterpáka, som rád, že sme potvrdili rolu favorita. Prvý polčas bol ešte ako - tak vyrovnaný, takže sme viedli „iba“ o desať bodov. V tom druhom sa však už hralo podľa našej taktovky. Tretia časť nám vyšla tak strelecky, ako aj v obrane, kde sme súperovi dovolili streliť iba šesť bodov. Túto časť sme vyhrali o šestnásť bodov, čím sme definitívne rozhodli o našej výhre. Do poslednej štvrtiny zasiahli aj naši traja kadeti, čo domáci využili na zníženie náskoku, no aj tak sme si pripísali na svoje konto vysokú výhru,“ uviedol k zápasu posledného kola prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov. Michalovčania obsadili v základnej časti s bilanciou štrnásť výhier, štyri prehry a teda s celkovým 32 bodovým ziskom druhé miesto, a kvalifikovali sa tak na záverečný turnaj Final - four, ktorý sa odohrá v posledný aprílový víkend (konkrétne 25. a 26. apríla) na pôde víťaza základnej časti Dastet Krompachy. Okrem usporiadateľského družstva a Michalovčanov sa záverečného turnaja zúčastnia aj po základnej časti tretí BK Dolný Kubín a štvrtý UVLF Košice. Final - four sa odohrá turnajovým spôsobom. V sobotu 25. apríla je na programe semifinále, v ktorom Michalovčania narazia na Dolný Kubín. Víťaz tohto súboja si to v nedeľu rozdá s víťazom druhého semifinálového zápasu o celkového víťaza druhej basketbalovej ligy skupina Východ.

1.BK Humenné - 1.BK D Michalovce 49:66 (28:38)

Štvrtiny: 16:23, 12:15, 6:22, 15:6

Najviac bodov za 1. BK: Ľ. Boršč 11, M. Kelemeca 9, P. Sokyra 8.

Zostava a strelci 1. BKD: Mižák 21, Miroslav Miháľ 20, Maškulík 10, T. Mitterpák 5, Ferenčík ml. 4, Holda 2, Sklár 2, Martin Miháľ 2, Hasaralejko.

Hladká prehra žien v Rožňave

Tak ako pri predchádzajúcich zápasoch cestovali michalovské basketbalistky do Rožňavy v poriadne oklieštenom zložení. Napriek tomu však tri štvrtiny duelu podali sympatický výkon a až v poslednej štvrtine, kedy im došli sily, si súperky urobili tridsaťjedenbodový náskok 78:47 a takýmto výsledkom skončil zápas posledného kola základnej časti druhej basketbalovej ligy žien skupina Východ. „Nastúpili sme v pomenej zostave, bez klasicky vysokej hráčky. V takejto zostave sme nemali príliš veľkú šancu na úspech. V zápase dominovali pod obidvoma košmi domáca Kerestešová, ktorá okrem toho, že zaznamenala 23 bodov, získala rad ďalších lôpt. Dievčatá sa tri štvrtiny držali, záver ale patril domácim, ktoré vyhrali zaslúžene. V tejto časti sme nedokázali čeliť rýchlym protiútokom Rožňavy, ktoré dokonale využili svoju fyzickú aj výškovú prevahu,“ podotkol na margo posledného zápasu žien ich tréner Ladislav Janošov. Tie v konečnej tabuľke obsadili piate miesto a na záverečný turnaj štyroch najlepších Final - four, ktorý sa uskutoční na pôde Unionu Košice, sa tak nekvalifikovali.   

ŽBK Rožňava  - 1. BK D Michalovce 78:47 (35:27) 

Štvrtiny: 21:13,14:14,14:11, 29:9

Strelci: Priščáková 16, Gazdová 9, Fiedlerová 6



Uverejnené: 15.04.2015 15:28:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.