files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Colníci odhalili nelegálnu prepravu živých ošípaných

Colníci kontrolnej mobilnej skupiny Colného úradu Michalovce počas výkonu kontrol na ceste v obci Veľaty, okres Trebišov  zistili nezákonnú prepravu živých ošípaných. Dvaja občania Rumunska sa pokúsili o prepravu 67 kusov živých zvierat z Poľska do Rumunska bez  náležitých dokladov o preprave, pričom tieto prepravovali v nevhodných podmienkach, ktoré nezodpovedajú európskym smerniciam o preprave  živých zvierat.

Colníci Stanice colného úradu Michalovce - centrála vo štvrtok 16. apríla v skorých ranných hodinách pri vykonávaní colného dohľadu a daňového dozoru na ceste v obci Veľaty, okres Trebišov zastavili dodávkové vozidlo s rumunskými  evidenčnými číslami.  Na otázku colníkov, čo vo vozidle prepravujú vodič uviedol, že živé zvieratá. Nakoľko dodávkové vozidlo zjavne nespĺňalo podmienky na prepravu živých zvierat podľa platných európskych predpisov, colníci si vyžiadali aj prepravné doklady.

V nich  bolo uvedené, že ide o prepravu  58  kusov živých ošípaných, pričom na  doklade boli zjavne prepisované a upravované dáta. Išlo teda o falošné  doklady, pričom v skutočnosti bolo prepravovaných 67 kusov živých ošípaných. Tovar smeroval z poľského Krakowa do rumunského mesta Mures. Colníci v súlade s platnými predpismi na území Slovenskej republiky kontaktovali a prípad odovzdali Štátnej veterinárnej a potravinovej správe, ktorá podľa našich informácií rozhodla o vrátení tovaru s doprovodom príslušných štátnych orgánov.

Tlačová správa



Uverejnené: 16.04.2015 13:00:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.