files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí basketbalisti obhájili druhé miesto

Basketbalisti 1. BKD Michalovce nakoniec na vrcholný piedestál druhej basketbalovej ligy skupina Východ nedosiahli. Michalovčania síce najskôr na záverečnom turnaji Final - four, na ktorý sa kvalifikovali štyri najlepšie tímy po základnej časti, zdolali v semifinále Dolný Kubín 62:52, no potom vo finále nestačili na domáci BKM Krompachy, ktorému podľahli 53:89. Víťazom a teda aj postupujúcim do prvej ligy sa stali domáci.

Semifinále

Michalovčania sa na finálový turnaj kvalifikovali z druhej pozície, a tak v semifinále narazili na po základnej časti tretí BK Dolný Kubín, ktorý si podobne ako oni brúsil zuby na finále. Michalovčania začali finálový duel veľmi dobre. Po prvom polčase viedli rozdielom ôsmych bodov 30:22. „Myslím si, že rozhodujúcim bol výsledok už v prvej štvrtine. Tú sme vyhrali 16:9, ostatné už boli bodovo vyrovnané,“ rozhovoril sa prezident 1. BKD Ladislav Janošov, ktorý k semifinálovému duelu následne dodal. „Dolný Kubín ťahali výborne hrajúci Dubovský a legionár Bačič. V našom družstve však zabrala celá základná päťka. Nakoniec sme desaťbodové vedenie udržali až do konca zápasu a zaslúžene tak postúpili do finále.“

Finále

Finálovým súperom Michalovčanov, ktorí obhajovali na turnaji druhé miesto z minulého ročníka, boli hráči domáceho celku BKM Krompachy. Ten posilnilo až osem hráčov z neďalekej Spišskej Novej Vsi, takže BKM bol obrovským favoritom zápasu a túto pozíciu aj potvrdil. „Opäť sa ukázalo, že náš káder je úzky a odohrať dva ťažké zápasy v priebehu dvoch dní je pre nás fyzicky veľmi náročné,“ podotkol prezident 1. BKD Ladislav Janošov. Zemplínčania od začiatku finálového duelu ťahali za kratší koniec. Prvú štvrtinu prehrali 12:29, a hoci do polčasu stiahli bodové manko na desať bodov, v druhom dejstve už boli pánmi na palubovke domáci, ktorí si po výhre 83:59 vybojovali možnosť štartu v prvej basketbalovej lige. „Chlapcom absolútne nevychádzala streľba za tri body. V tomto zápase sme totiž nedali ani jednu trojku, zatiaľ čo na druhej strane, Krompachom sa to podarilo až jedenásťkrát... Domáci boli hnaní dopredu plnou halou a išli neúnavne za víťazstvom. V takejto atmosfére dali kôš prakticky zo všetkého, čo vystrelili. Do polčasu to ešte ako tak išlo, v druhom dejstve však domáci natiahli skóre vo svoj prospech a zaslúžene vyhrali. Zápas bol rozhodnutý už po tretej štvrtine, v poslednej sa už iba dohrával. Po konečnom hvizde boli spokojní obaja. Domáci s postupom do prvej ligy a my s tým, že sme v náročnej konkurencii obhájili druhé miesto,“ uviedol Ladislav Janošov.

Kostru treba doplniť

Michalovskí basketbalisti druhým miesto potvrdili, že už roky patria medzi špičku v druhej basketbalovej lige skupina Východ. „Určite nás konečné umiestnenie teší. Máme dosť úzky káder. Holda, Mižák, V. a T. Mitterpákovci či Maškulík doplnení o bratov Mihálovcov, ktorí predtým vrcholovo basketbal nehrali, má svoje limity a preto je potrebné čoraz viac ho dopĺňať nádejnými basketbalistami. Máme niekoľko nadaných kadetov (Janošov ml., Sklár, Babjak, Ferenčík ml.) a tí by v budúcnosti mali doplniť kostru družstva a zvýšiť tak v ňom konkurenciu,“ presvedčivo dodal na záver Ladislav Janošov.   

Výsledky z víkendového turnaja v Krompachoch

Semifinále

1.BKD Michalovce - BK Dolný Kubín 62:52 (30:22)

Štvrtiny: 16: 9, 14:13, 18:16, 14:14

Strelci: V. Mitterpák 23,  Mižák po 13,  Holda a  Maškulík  po 8, T. Mitterpák 5

Finále

BKM Krompachy - 1. BKD Michalovce 83:59 (40:30)

Štvrtiny: 29:12, 11:18, 17:9, 26:20

Strelci: Janošov ml. 16, V. Mitterpák 13, Mižák 10

Peter Brendza a 1.bkd michalovce



Uverejnené: 27.04.2015 16:21:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.