files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Boris Bališ: „Na Skalicu určite máme, verím, že to ukážeme aj na trávniku“

Zápas jari majú už predo dvermi. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v sobotu o 19.30 hod. (prvýkrát v tomto roku pod umelými svetlami) privítajú lídra nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy MFK Skalica, ktorého hráči majú v tabuľke pred nimi na prvom mieste štvorbodový náskok. Michalovčania veria, že tento náskok sa počas víkendu scvrkne na minimum.

Oproti svojmu súperovi majú jednu malú výhodu, keďže v ich kádri pôsobí stredopoliar Boris Bališ. Ten v jeseni hrával za rezervu trnavského Spartaka a v jednom zápase nastúpil aj proti suverénovi západnej skupiny. Jeho tím síce prehral v tomto stretnutí na domácej pôde hladko 0:3 (Bališ hral od začiatku druhého polčasu), no aj napriek tomu odchovanec „bilých andelov“ verí, že Michalovčania majú na to tohto súpera zdolať. „Síce sme s nimi vtedy prehrali, no musím povedať, že tento súper je asi menej kvalitný, ako tá žilinská rezerva, kde sme minulú sobotu vyhrali. Nehrajú taký kombinačný futbal. Na druhej strane tam majú skúsených ligových hráčov. Máme však na to, aby sme ich v sobotu zdolali. Bude to pre nás, ako také malé finále a ja verím, že sa pripravíme dobre a vyhráme,“ presvedčivo skonštatoval Boris Bališ, ktorý do Michaloviec prišiel na začiatku jarnej časti zo „slovenského Ríma“ na polročné hosťovanie. „Určite je Skalica poraziteľná. Máme na nich a verím, že to ukážeme aj na trávniku. Keď budeme hrať našu kombinačnú hru, určite budeme v zápase dominovať. Musíme sa však vyvarovať chýb a keď sa tak stane, verím, že to bude dobré.“

Michalovčania odštartovali nadstavbovú časť tak, ako sa na ašpiranta na postup patrí. V piatich kolách štyrikrát vyhrali a body stratili iba v domácom zápase proti Nitre (1:1). „S trinástimi získanými bodmi spokojnosť určite je. Mrzí však strata s Nitrou, pretože tento zápas sme podľa mňa mali vyhrať. Podľa mňa sme vtedy hrali lepšie, no odvrátilo sa od nás šťastie. Dohrávali sme o dvoch hráčov viac a to sme podľa mňa mali dotiahnuť do víťazného konca. Vtedy sme stratili dva body a je verím, že tieto body získame proti Skalici naspäť,“ zdôraznil Boris Bališ. Podobný štart do nadstavby však zaznamenali aj Skaličania, ktorí takisto získali v prvých piatich kolách trinásť bodov, strata Michalovčanov tak ostala štvorbodová. Veril Bališ, že pri prvom vzájomnom súboji mohla byť menšia? „Štyri body nie sú veľa. Po sobote to môže byť iba jeden bod. Strata teda nie je veľmi veľká. Všetko záleží od nášho vzájomného súboja. Nedajbože v prípade prehry by to už bolo sedem bodov a to je už dosť. Musíme teda vyhrať. A či som očakával menšiu stratu? Asi aj áno. Keďže sme až v štyroch zápasoch vyhrali, veril som, že to bodové manko môže byť menšie. Ako však hovorím, rozhodovať sa zrejme bude v našich vzájomných zápasoch. Keď s nimi získame šesť bodov, radovať sa budeme my. Verím, že v sobotu získame prvé tri,“ dodal na záver syn bývalého slovenského reprezentanta v službách MFK Zemplín.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.05.2015 09:54:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.