files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalový šláger v réžii Zemplínčanov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ešte takto blízko k najvyššej súťaži neboli. V nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy v šiestich doterajších kolách získali šestnásť z možných osemnástich bodov a na dvere najvyššej súťaže klopú čoraz hlasnejšie. Minulú sobotu privítali na svojom trávniku lídra súťaže MFK Skalica a iba výhra ich mohla priblížiť k ich vytúženému cieľu. „Šturmovcom“ sa to nakoniec aj podarilo. Zvíťazili 3:1 (2:1) a na Záhorákov už strácajú iba jeden bod. Zvyšných šesť kôl nadstavbovej časti teda sľubuje dramatický boj o najvyššiu súťaž.

Šláger šiesteho kola začali oba tímy opatrne. Prvých pätnásť minút sa hral „oťukávaci futbal“ a potom z ničoho nič hostia udreli. V osemnástej minúte zahrávali rohový kop a nekrytý Lukáš Hutta dopravil loptu do siete. „Čo som si vtedy myslel. Skoro nič. Do zápasu sme išli s nejakými cieľmi a vecami, ktoré sme si povedali. Tie sa v našej hre ukazovali. Chlapcom som preto veril, že to otočia a jeden inkasovaný gól nás dole nezhodí. Stalo sa nám to už niekoľkokrát a vždy sme sa z toho otrepali. Vedel som teda, že do konca je ešte dosť času a nejaké  šance na góly určite prídu. Myslím si, že sme boli lepším tímom a zaslúžene sme otočili výsledok na svoju stranu,“ uviedol po zápase tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma. Jeho zverenci už do polčasu otočili skóre, čo sa potom ukázalo, ako nesmierne dôležité. „Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne. Tridsať minút sme hrali to, čo sme si naplánovali, dobre sme bránili. Strelený gól nám mal pomôcť. Paradoxne, inkasovali sme pri ošetrovaní nášho stopéra Romana Konečného, keď domáci zaútočili do neúplnej obrany. Michalovčanom sa ešte v závere prvého polčasu podarilo skórovať, čo bolo veľmi dôležité,“ zdôraznil na pozápasovej tlačovej konferencii tréner MFK Skalica Štefan Horný.

Skaličania začali druhý polčas veľmi dobre. Prvých dvadsať minút udávali tempo hry a v michalovskej šestnástke bolo niekoľkokrát horúco. „Snažili sme sa hrať aktívne, čo aj vychádzalo. Mohlo prísť z našej strany aj vyrovnanie, pokus Majerníka však v sieti neskončil. Toto vidím, ako jeden z najdôležitejších momentov zápasu. Následne totiž Michalovčania tretíkrát skórovali a po červenej karte nášho Čavojského sa už len dohrávalo. Kľúčovým momentom bolo asi naša nepremenená šanca. Keby sme ju premenili, domáci by isto znervózneli,“ podotkol k zápasu tréner Skaličanov. „Futbal sa hrá na góly. Michalovčania ich strelili tri, takže vyhrali zaslúžene,“ dodal ešte Štefan Horný.

To, že rozhodujúci okamih sa odohral práve v 76. minúte, kedy Samuel Garcia Bayón zaznamenal tretí gól, hovoril aj michalovský kormidelník „My sme od začiatku boli aktívnejší smerom dopredu, ako náš súper. Ten však veľmi dobre bránil a je pravdou, že naša aktivita sa končila pred šestnástkou, čistejšiu šancu sme si nevypracovali. Inkasovali sme gól hneď z prvej šance súpera. Pri jeho štandardke sme boli málo dôrazní, čo sa nám vypomstilo. Na druhej strane nás to naštartovalo. Ešte do polčasu sme strelili zaslúžene dva góly a otočili výsledok. Je pravdou, že úvodná štvrťhodinka druhého dejstva vyšla lepšie súperovi. Ten mal prevahu, zatlačil nás, no ustáli sme to. Strelili sme tretí gól, ktorý bol rozhodujúci,“ poznamenal domáci lodivod František Šturma.

Šláger splnil očakávania

Diváci od súboja druhého tímu tabuľky s prvým očakávali, že bude dramatický a prinesie viacero futbalových momentov. Tak sa aj stalo. „Myslím si, že náš vzájomný súboj spĺňal aj tie najprísnejšie kritéria a parametre najvyššej súťaže,“ zdôraznil Štefan Horný, ktorý následne dodal. „Hralo sa podvečer pod umelými svetlami. Diváci, atmosféra, super ihrisko. Fanúšikovia videli výborný futbal, ktorý splnil ich očakávania.“ S jeho názorom súhlasil aj domáci lodivod. „Musím so svojím trénerským kolegom iba súhlasiť. Diváci videli naozaj kvalitný zápas.“

V hre je ešte osemnásť bodov

Michalovčania tak pripravili Skalici prvú nadstavbovú porážku a v tabuľke sa na Záhorákov dotiahli na jeden bod. Zvyšných šesť kôl teda sľubuje dramatickú zápletku, ktorú rozuzlí možno až zápas posledného kola, v ktorom sa „šturmovci“ predstavia na Záhorí. „V hre je ešte osemnásť bodov, otvorené je všetko. Uvidíme teda, čo nám prinesú ďalšie kolá,“ uviedol skalický tréner Štefan Horný, na ktorého slová nadviazal aj jeho trénerský protivník. „Čaká nás ešte poriadny boj a uvidíme, ako sa so súperom o postup pobijeme. Uvidíme teda, môže sa stať, že rozhodne až náš vzájomný súboj v Skalici.“  

Výsledky 6. kola

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 3:1 (2:1), ŠK Senec - MFK Lokomotíva Zvolen 1:0 (1:0), MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC Nitra 1:0 (0:0), FK Slovan Duslo Šaľa - Partizán Bardejov 3:2 (0:1), FK Poprad - MŠK Žilina "B" 1:3 (0:3)

Aktuálna tabuľka

  Z V R P S B
1. MFK Skalica 16 12 2 2 26:9 38
2. MFK Zemplín Michalovce 16 11 4 1 27:8 37
3. 1. FC Tatran Prešov 16 8 3 5 23:19 27
4. MFK Lokomotíva Zvolen 17 5 6 6 16:14 21
5. ŠKF Sereď 16 6 3 7 22:23 21
6. MFK Tatran Liptovský Mikuláš 16 5 5 6 20:17 20
7. FC Nitra 16 5 5 6 20:21 20
8. MŠK Žilina B 17 6 2 9 18:23 20
9. Partizán Bardejov 16 4 7 5 16:16 19
10. FK Slovan Duslo Šaľa 16 4 6 6 21:27 18
11. ŠKM Senec 16 4 6 6 13:21 18
12. FK Poprad 16 2 1 13 17:41 7

Peter Brendza

Súvisiace články:

MFK Zemplín zdolal v šlágri Skalicu

Triumf MFK Zemplín nad Skalicou zachytený fotoobjektívom



Uverejnené: 11.05.2015 17:57:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.