files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šechný do starého železa nepatrí, rozhoduje sa ešte o jednej sezóne

Aj keď 19. októbra minulého roka oslávil už štyridsiate tretie narodeniny, ešte stále brázdi ľady na prvoligových štadiónoch. Kapitán HK Dukla Michalovce Richard Šechný patril aj v nedávno skončenej sezóne k oporám tímu, ktorý bojoval o vrchné priečky v prvej lige. V 37 zápasoch zaknihoval 52 bodov za 13 gólov a 39 asistencií, čo je priemer viac ako jeden bod na stretnutie.

Bude tento hokejový veterán hrať na najvyššej úrovni ešte ďalšiu sezónu, alebo zavesí korčule na klinec? „Ak mám povedať pravdu, momentálne na túto otázku ešte odpovedať neviem. Rozhodujem sa. Vyzerá to však, že skôr áno, ako nie,“ priamo odpovedal na našu otázku kapitán michalovskej Dukly, ktorý aj v nedávno skončenej sezóne ťahal svoje družstvo nielen gólmi, ale aj prihrávkami, ktoré mali oči. Ani tie však Michalovčanom v play-off nepomohli a po vypadnutí vo štvrťfinále nemohol byť spokojný nikto. „To nie! Určite to bol neúspech, chceli sme ísť rozhodne ďalej. Zo začiatku to ešte bolo celkom dobré, no potom to už išlo dole vodou. Musím skonštatovať, že u niektorých chlapcov mi chýbala bojovnosť. Myslím si, že ani družstvo nebolo dobre zložené a nemali sme do neho vybrané vhodné typy,“ podotkol Šechný, ktorý okrem funkcie kapitána v minulej sezóne zastával aj post hrajúceho asistenta trénera.

O svojej hráčskej budúcnosti sa ešte nerozhodol. Bude teda Šechný pokračovať?

Reprezentácia mala podľa neho na viac

V Prahe a Ostrave momentálne vrcholia majstrovstvá sveta v hokeji. Tie si na vlastné oči nenechal ujsť ani michalovský kapitán, ktorý navštívil víkendový zápas Slovákov s Ruskom (2:3 po predĺžení). Čo bolo podľa neho dôvodom, že Slováci obsadili až deviate miesto a nepostúpili do štvrťfinále? „Určite boli očakávanie väčšie, ako deviate miesto. Bohužiaľ, chýbali nám body z prvého zápasu proti Dánsku, ako aj proti Bielorusku. Potom sa už chlapci podľa mňa dostali pod tlak a z vlastnej skúsenosti viem, že človek čím viac chce, tým to viac nejde. Na druhej strane treba povedať, že Bielorusi hrajú výborne a postúpili zaslúžene,“ zdôraznil bývalý slovenský reprezentant, ktorý si zahral v roku 1995 na MS B - kategórie v Bratislave, v roku 1999 na MS A - kategórie v Nórsku, ako aj na olympijských hrách v roku 2002 v Salt Lake City.   

Traja Richardovia v Ostrave: Na snímke Richard Šechný spoločne so svojím synom Riškom a bývalým slovenským reprezentantom Richardom Kapušom (foto čas.sk)

V júli opäť organizuje hokejovú akadémiu

Kapitán HK Dukla Michalovce počas posledných dvoch rokov v lete organizoval v Košiciach s bývalým spoluhráčom a kamarátom Jurajom Faithom letný hokejový kemp, ktorý niesol názov Šechny&Faith academy. Ten sa v košickej Crow aréne počas júla uskutoční aj tento rok a to dokonca v troch turnusoch. „Doteraz sme ho organizovali iba v jednom turnuse, no teraz bol obrovský záujem detí, a tak sme sa rozhodli až pre tri týždňové turnusy, konkrétne od 6., 13, a 20. júla,“ dodal na záver Richard Šechný.   

Peter Brendza



Uverejnené: 13.05.2015 17:50:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.