files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v nadstavbe so šiestou výhrou

Sedem zápasov, devätnásť získaných bodov. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú dosiaľ najúspešnejším tímom v nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy. V doterajších siedmych kolách šesťkrát vyhrali a v tabuľke sa dotiahli na lídra zo Skalice na jediný bod. Svoju dominanciu v nadstavbe potvrdili „šturmovci“ túto sobotu, kedy na domácej pôde zdolali ŠK Senec 2:0 (1:0).

V sobotu večer sa pod umelými svetlami michalovského futbalového štadióna stretli tímy, ktoré ťahali série bez prehry. Zatiaľ, čo Senčania neprehrali v ligovom súboji päť zápasov v rade (naposledy doma práve so Zemplínčanmi 0:2), Michalovčania v ligovom súboji nenašli premožiteľa až v deviatich dueloch. „Aj kvôli tomu sme možno mali pred súperom rešpekt a vedeli sme, že k nám príde tím, ktorý má kvalitu,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma, ktorého zverenci mali výborný štart do zápasu. Už vo štvrtej minúte nastal zmätok v šestnástky tímu od „Slnečných jazier“ a Španiel Antonio Garcia Montero otvoril skóre zápasu. „Bol to veľmi dôležitý moment zápasu. Určite nám to pomohlo. Dať rýchly gól bolo našim cieľom a som rád, že sa nám to nakoniec aj podarilo. Začali sme aktívnym presingom, čo sa nám nakoniec aj vyplatilo,“ podotkol ešte k zápasu František Šturma.

O tom, že zápas výrazne ovplyvnili úvodné minúty hovoril aj tréner Senčanov Andrej Štellár. V tretej minúte mal dobrú šancu na skórovanie ich Alan Kováč, ktorý pri strele z vnútra šestnástky minul, na druhej strane to hneď z následnej akcie padlo do brány. „Potvrdilo sa známe futbalové pravidlo nedáš - dostaneš. My sme mali „gólovku“, nevyužili sme ju, súper áno a dostal sa na koňa. Keby to náš útočník trafil lepšie, možno by ten zápas vyzeral inak. Domáci by možno znervózneli. Úvodný gól teda výrazne ovplyvnil dej zápasu, no aj napriek tomu hovorím, že domáci za predvedený výkon v druhom dejstve, vyhrali zaslúžene. Boli iniciatívnejším a lepším mužstvom,“ poznamenal tréner tímu od „Slnečných jazier“.

2:0, patent na výsledky týchto tímov?

Michalovčania potom kontrolovali priebeh hry a v druhom dejstve pridali Michalom Hamuľakom ešte jeden presný zásah. Zápas sa tak skončil výsledkom 2:0. Práve tento výsledok je typický pre tieto tímy. Víťazstvami domácich družstiev sa tak skončili v minulej sezóne všetky vzájomné súboje a 2:0 zvíťazili Michalovčania na ihrisku súpera aj v prvom nadstavbovom kole na začiatku apríla. „Čo sa pamätám, odkedy som pri mužstve ja, čiže od jari minulej sezóny, tak tie výsledky boli v náš neprospech 0:2. Predtým sme však s Michalovcami ťahali menšiu sériu bez prehry, keď sme tu v sezóne 2012/2013 dvakrát vyhrali (a raz dokonca aj 2:0 pozn. redaktora). Na to sme sa však teraz nepozerali. Domáci boli lepším tímom a zaslúžene vyhrali,“ zdôraznil tréner ŠK Senec Andrej Štellár.

Peter Brendza

Súvisiaci článok: Dvojgólové víťazstvo MFK Zemplín nad Sencom



Uverejnené: 17.05.2015 19:42:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.