files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sobrance deklasovali nevýraznú Krásnu n/H

V ďalšom kole III. futbalovej ligy Východ urobili Sobrančania ďalšie veľmi dôležité kroky k vybojovaniu záchrany. V domácom prostredí prekvapujúco vysoko zdolali Krásnu n/H. (6:1) zo stredu tabuľky. Súpera dorazili už v I. polčase, keď vsietili štyri presné zásahy.


Veľmi odhodlané domáce mužstvo dalo o sebe vedieť už v úvode zápasu. Agilný Viňanský svojou strelou „pozdravil“ brankára Čikoša-Pavlička. Skóre stretnutia sa prvýkrát menilo už v štvrtej minúte. Predchádzala však tomu ešte jedna akcia. Devečka zahral rohový kop. Herne vyspelý Kalabai však hlavou tesne minul svätyňu celku z Košíc. Po následnom rohu však už posledne spomínaný futbalista nezaváhal - 1:0.
V 8.min. si Devečka s Kalabaiom zopakovali spoluprácu. Po rohu prv menovaného hráča však ukrajinský legionár z dobrej pozície netrafil svätyňu hosťujúceho kolektívu. V 11.min. sa dovtedy zakríknutý Smoľak prezentoval strelou po zemi. Tá však v sieti neskončila. Po dvadsiatich minútach duelu Škirda mieril nad bránu. V polovici úvodného dejstva s chuťou hrajúci Kalabai z hranice šestnástky trafil iba do brankára Krásnej n/H. V 26.min. sebavedomý Škirda pekne uvoľnil Smoľaka. Ten sa ocitol zoči-voči gólmanovi Čikoš-Pavličkovi a aj s jeho prispením zvýšil vedenie zemplínskeho celku.

Po polhodine merania síl lopta putovala po osi Devečka- Viňanský, pričom posledne uvedený futbalista obstrelil bezmocného gólmana - 3:0.  Hostia dali prvýkrát vážnejšie o sebe vedieť až v 39.min.! Nudiaceho sa sobranského brankára Jakuboca preveril Chitava. Dve minúty pred záverom prvej polovice zápolenia sa udial jeden z najdôležitejších momentov zápasu. Devečka prihral Pavlinovi. Toho v pokutovom území nedovolene zastavil nervózny Estočin. Rozhodca Michalik mu po predchádzajúceh žltej karte udelil v poradí druhú kartu tejto farby a následne ho vylúčil. Súčasne nariadil pokutový kop, ktorý Škirda s istotou premenil - 4:0.

Domáce družstvo nedalo protihráčom dýchať ani po zmene strán. V 47.min. Bodnár fauloval Smoľaka. Strážca pravidiel po druhýkrát odpískal jedenástku. Tú premenil netradičný exekútor - brankár Jakuboc. Vďaka tomu MFK viedol už 5:0. V 53.min. všadebol Škirda uvoľnil Smoľaka. Ten však nebol presný. O štyri minúty hosťujúci strážca svätyne iba s námahou odvrátil nebezpečnú Škirdovu hlavičku. Dvadsať minút pred konečným hvizdom arbitra Krásna n/H. zaznamenala čestný úspech. Beck prihral striedajúcemu Golenyovi, ktorý sa nemýlil - 5:1.
V 71.min. pohotový Škirda z otočky vypálil strelu, ktorá prefrčala popri pravej žrdi. O tri minúty Ukrajinec Orzhakhovskii zahral z ľavej strany priamy kop. Rýchly Pakosh ho dorazil do siete, čím pečatil stav duelu na konečných 6:1. Zverenci sobranského kormidelníka Babiča boli naďalej pri chuti. V 86.min. striedajúci Mitro trafil brvno. V poslednej minúte zápolenia pozorný Jakuboc zlikvidoval samostatný nájazd Chitavu z ľavej strany. Zemplínske mužstvo prevýšilo hostí po každej stránke. Jeho víťazstvo je absolútne zaslúžené.
  
Sobrance - Krásna n/H.6:1 (4:0)


Góly: 5.Kalabai, 26.Smoľak, 32.Viňanský, 43.Škirda (z 11 m), 47.Jakuboc (z 11 m), 74.Pakosh - 69.Golenya, ŽK: Viňanský - Kičura, Matia, Estočin, ČK: 43.Estočin (Krásna n/H.) po druhej ŽK, pred 250 divákmi rozhodoval Michalik.

Sobrance: Jakuboc - Klamo (75.Mihalovič), Kalabai, Orzhakovskhii, Roško - Devečka, Pakosh, Pavlina (80.Kudelás), Viňanský (77.Mitro) - Škirda, Smoľak,

Krásna n/H.: Čikoš-Pavličko - Estočin, Kičura, Sinčák, Berta (58.M.Surgent) - Chitava, Beck, Bodnár, Korfanta - Matia (58.L.Surgent), Bučko (61.Golenya).               (janč)



Uverejnené: 22.04.2010 09:16:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.