files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania na prvej priečke, opustiť ju už nechcú

Dve kolá pred koncom sa dostali na miesto, kde chceli byť celú nadstavbu. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po utorkovej dohrávke desiateho kola DOXXbet ligy nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy, v ktorej Bardejov zdolal Skalicu 2:0, dostali na prvé miesto tabuľky, keď oproti Záhorákom majú lepšie skóre. Aj keď je veľmi pravdepodobné, že do najvyššej súťaže postúpia po odobratí licencie Košiciam obaja, stále ide o veľa. Víťaz druhej futbalovej ligy totiž dostáva pohár aj finančnú prémiu a ide takisto aj o prestíž.

„Aj preto chceme na prvom mieste ostať až do skončenia súťaže,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín František Šturma. „Neláka nás ani tak finančná prémia, ale hlavne prestíž víťaza druhej ligy. Motiváciou je teda zdvihnúť si víťazný pohár. O to bojujeme už od začiatku leta a teraz sme k tomu veľmi blízko,“ podotkol tréner MFK Zemplín, ktorý si bol v utorok naživo pozrieť duel priameho konkurenta o prvé miesto. Skaličania v ňom utrpeli druhú nadstavbovú porážku, keď prehrali 0:2. Čo tento duel povedal Šturmovi? „Bardejov hral veľmi dobre a vyhral zaslúžene. Bol o triedu lepší a kombinačnejší. Naplno odkryl slabiny Skaličanov,“ uviedol Šturma, podľa ktorého bolo na Záhorákoch vidno, že majú už istý postup v hlavách. „Asi áno. Každý zápas je však iný a určite sa na náš vzájomný súboj budúcu sobotu pripravia inak a budú chcieť takisto vyhrať.“

Oproti svojmu priamemu konkurentovi o prvú priečku v tabuľke kráčajú Michalovčania nadstavbovou časťou oveľa pevnejšou nohou. Neprehrali ani raz, v doterajších desiatich kolách iba trikrát remizovali a dohnali tak päťbodový náskok, ktorý si Skaličania priniesli ešte pred začiatkom nadstavbovej časti. „Nič sa na našich cieľoch a ambíciách nemení. Už pred nadstavbovou časťou sme hovorili, že v nej nechceme ani raz prehrať a čo najviac zápasov vyhrať. Zatiaľ sa nám to darí. Dostali sme sa na prvé miesto a na túto priečku by sme už nikoho nechceli pustiť,“ zdôraznil tréner MFK Zemplín Michalovce, ktorého zverenci v posledných dvoch kolách najskôr túto sobotu o 17.00 hod. privítajú rezervu MŠK Žilina a budúci víkend sa v poslednom kole predstavia v priamom súboji o prvé miesto v Skalici. Na tento duel však Michalovčania ešte nemyslia. V hlave totiž majú najskôr sobotňajší zápas so Žilinou, ktorý môže mať vzhľadom k tomu, že súpera môžu posilniť aj hráči z prvého tímu, silnejší náboj aj pre diváka. „Ja verím, že diváci uvidia kvalitný zápas. Musím skonštatovať, že aj v béčku má Žilina viacero kvalitných hráčov, o čom sme sa mohli presvedčiť v našom prvom vzájomnom zápase. Súper chce hrať futbal a verím, že s týmto cieľom sem príde. Očakávam teda obojstranne útočný futbal,“ poznamenal František Šturma.

Keďže ide o posledný domáci zápas Michalovčanov v tejto sezóne, Šturma verí, že sa mužstvo s divákmi rozlúči víťazstvom. „Urobíme preto všetko, aby sme v sobotu vyhrali. Keďže ide o náš posledný domáci zápas, máme niečo pripravené aj pre divákov. Čo to bude, ešte prezrádzať nechcem.“ Vzhľadom k súčasnej situácii sa môže stať, že súboj so Žilinou bude pre Michalovčanov aj posledným druholigovým... „Ja verím, že to tak bude. Všetci ľudia v klube sme robili všetko preto, aby to tak bolo. Dúfam teda, že príde zaslúžená odmena a sobotňajší zápas so Žilinou nebude v tejto sezóne posledným domácim, ale aj posledným druholigovým,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.06.2015 22:23:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.