files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sečovskí hádzanári dostali pozvánku do Extraligy

Fungujú iba jeden rok a už zanechávajú za sebou poriadnu brázdu. Hádzanári ŠK Noxwel Sečovce si v prvej lige skupina Východ počínali viac ako dobre, keď obsadili druhé miesto, hneď za rezervou prešovského Tatrana. Tá do baráže s víťazom západnej skupiny HK Agrokarpaty Pezinok postúpiť nemohla, tak ostalo barážové miesto pre ŠK Noxwel. A ten sa o neho pobil poriadne. Po domácej výhre 34:27 prišla obrovská nádej. Tá síce po prehre v Pezinku 21:36, pri ktorej nebolo podľa predstaviteľov niekdajšej slovenskej hádzanárskej bašty všetko kóšer, spľasla, no zdá sa, že extraligová miestenka by sa mohla ujsť aj tímu z juhu Zemplína. Má to však jediný háčik. Financie!

Budú Sečovčania v budúcej sezóne extraligistami

Bývalý dvojnásobný slovenský majster si vo svojej premiérovej sezóne počínal viac ako dobre a spokojnosť vyslovil aj prezident klubu Ján Antolík. „Musíme vysloviť spokojnosť. Sezóna dopadla nad očakávania. Muži sa dostali do baráže, čo bolo aj cieľom, dobre si počínali aj dorastenci a žiaci,“ skonštatoval prezident klubu. Nás však viac zaujímal fakt, že aj napriek tomu, že Sečovčania neuspeli v prvoligovej baráži, Extraligu hrať môžu. Do nového ročníka sa totiž neprihlásili Košičania, a tak vedenie zväzu posúva miestenku porazenému tímu z baráže. „Aj keď boli šumy dlhšie, oficiálne nám zväz ponúkol účasť v Extralige iba túto stredu a do konca týždňa by sme sa mali vyjadriť, či to berieme. Máme teda dosť málo času, aby sme učinili rozhodnutie. Momentálne vám ešte povedať neviem, či to berieme. Všetko to závisí od financií, pretože na Extraligu musíme zohnať podstatne väčší balík peňazí, ako na prvú ligu. Čo sa týka hráčskeho kádra, ten by sme možno na Extraligu aj mali, problémom sú peniaze. Poviem to na rovinu. Pokiaľ nebudeme mať nazbieraný kapitál na celú sezónu, do najvyššej súťaže sa nám ísť neoplatí,“ zdôraznil na margo súčasného problému Ján Antolík.

Buď Extraliga alebo nič!

Sečovčania sú momentálne v dosť atypickej situácii. Keďže do prvej ligy sa prihlásili iba tri družstvá a súťaž by zrejme v takejto forme nemala zmysel, Extraliga je pre nich jedinou možnosťou na pokračovanie. „V prvej lige zrejme nebude s kým hrať. Hrať súťaž s troma družstvami nemá zmysel. Potešiteľné je, že chlapci hrať chcú. Keby bola prvá liga celoslovenskou, tak si myslím, že to bude kvalitná súťaž. Problémom však je, že tímy zo západného Slovenska ju veľmi hrať nechcú. Keď by sme mi chodili na zápasy k nim a oni sem nie, takáto súťaž zmysel určite nemá. Zväz navrhuje turnajový systém, čo nie je podľa nás riešenie. Nastáva teda otázka, či sa nám oplatí hrať východnú skupinu prvej ligy. Je to dosť patová situácia a momentálne to vyzerá tak, že buď Extraliga alebo nič!,“ poznamenal prezident sečovského hádzanárskeho klubu.

Múdrejší budú na budúci týždeň

Funkcionári z klubu na juhu Zemplína momentálne nemajú veľa času nazvyš. Už budúci utorok sa v Bratislave uskutoční aktív extraligových klubov, po ktorom by malo byť jasné, kto bude hrať najvyššiu súťaž v sezóne 2015/2016. „Momentálne vám neviem povedať, či si podáme prihlášku. O prvú ligu momentálne nestojíme a uvidíme, čo bude s Extraligou. Viac by sme mali vedieť začiatkom budúceho týždňa. Záujemcom o najvyššiu súťaž je aj vypadávajúci Martin, ktorý by mal hrať vtedy, keď my povieme nie. Uvidíme teda. Máme ešte nejaký čas na rozmyslenie,“ dodal na záver prezident ŠK Noxwel Ján Antolík.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.06.2015 18:44:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.