files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do listiny strelcov sa zapísal aj sobranský brankár

Treťoligoví sobranskí futbalisti sfúkli z ihriska nevýraznú Krásnu nad Hornádom. Nad týmto súperom prekvapujúco vyhrali až 6:1. Do streleckej listiny sa nečakane zapísal aj sobranský brankár Jakuboc. Ten po faule na Smoľaka absolútne mazácky premenil pokutový kop, ktorým v úvode II.polčasu zvýšil vedenie svojho mužstva už na 5:0.


S maximálnym prístupom

Po záverečnom hvizde rozhodcu M.Jakuboc netajil radosť z cenného trojbodového úlohu (v boji o záchranu má cenu zlatu). Aj vďaka nemu nemusí byť zachovanie treťoligovej príslušnosti len utópiou. Sobrančania sa teda rýchlo otriasli po sedemgólovom debakli u bardejovského lídra. Takmer podobný výsledok uhrali s Krásnou n/H. „Vysoká výhra ma veľmi teší. A to hlavne preto, lebo pre nás je každý jarný zápas existenčný. Jednotlivým zápasom prikladáme veľkú dôležitosť, čo nám najmä doma vychádza,“ začal s rozprávaním brankár, ktorý strávil veľkú časť kariéry v spoločnom mužstve Tušíc a Tušickej Novej Vsi. „Psychicky nám veľmi pomohol úvodný gól Kalabaia, ktorý strelil už v 4.minúte. Tréner Babič nám pred stretnutím zdôraznil, aby sme súpera dorazili už v I.polčase. Jeho radu sme si stopercentne zobrali k srdcu. Polčasové vedenie 4:0 hovorí za všetko,“ pokračoval v hodnotení.   

Penalta bez problémov

Sobranský ochranca svätyne si neplnil len brankárske povinnosti. V 47.min. po faule na spoluhráča Smoľaka rozhodca nariadil penaltu. M.Jakuboc sa bez akýchkoľvek okolkov pobral na druhú stranu ihriska. Postavil si loptu na biely bod a bez problémov poslal loptu za chrbát svojho brankárskeho kolegu Čikoš-Pavlička. „Boj o záchranu je psychicky veľmi vyčerpávajúci. A aj týmto spôsobom som si chcel zdvihnúť sebavedomie. S kopaním penált mám skúsenosti. Išlo o moju štvrtú kopnutú jedenástku v doterajšej kariére. Tri som premenil. Raz som bol neúspešný. Je pravdou, že som kopal penaltu za stavu 4:0. Nemal by som však žiadny problém s realizáciou pokutového kopu ani za stavu 0:0. Prišiel som tu ako posila. Takže chcem byť platný nielen pri chytaní, ale keď je možnosť, tak aj v iných herných činnostiach,“ zdôraznil gólman, ktorý istý čas pôsobil aj v Hatalove. Pri hodnotení súboja si zachoval nadhľad a ocenil aj súpera. „Nebol úplne odovzdaný. Hlavne v II.polčase ma niekoľkokrát ohrozil. Sú to mladí chlapci, ktorí rozhodne majú perspektívu,“ pochválil protihráčov skúsený 33-ročný gólman. Mimochodom, číslo 33 nosí aj na svojom brankárskom drese.

Mužstvo dvoch tvárí

Na Sobranciach nás upútali aj ďalšie fakty. Na jar sú zatiaľ jednoznačne mužstvom dvoch tvárí. Doma sú absolútne suverénni. V troch dueloch (po výhrach nad Sabinovom, Topoľanmi a Krásnou n/H.) majú vysoko aktívne skóre 12:1. Vonku sú Zemplínčania bezzubí. Z dvoch zápolení (po prehrách v Giraltovciach a Bardejove) majú vysoko pasívne skóre 0:10. O jeho vylepšenie sa môžu pokúsiť už v stredu, keď sa v dohrávanom súboji predstavia na horúcej pôde Vysokých Tatier.                                                   (janč)



Uverejnené: 28.04.2010 07:19:21 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.