files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Primátor diskutoval s michalovskými podnikateľmi


Tento týždeň sa konalo stretnutie primátora Michaloviec Viliama Záhorčáka s michalovskými podnikateľmi, na ktorom sa v diskusii navzájom informovali o situácii v jednotlivých podnikoch.


V utorok predpoludním privítal primátor Michaloviec, Viliam Záhorčák, na Mestskom úrade v Michalovciach zástupcov najväčších firiem Michaloviec. Jeho pozvanie prijali zástupcovia Syrárne Bel Slovensko, a.s., Spoločnosti BSH  Michalovce, Chemkostav, a.s., Zekon, a.s. Michalovce, Scorp, s.r.o. Michalovce, Unomedical, s.r.o. Michalovce a Podvihorlatských pekární a cukrární.


V úvode stretnutia oboznámila prítomných Jana Machová s možnosťou zaregistrovania sa firiem za poplatok v prehľadnej interaktívnej mape na webe, s možnosťou vyhľadávania ulíc, objektov a samotných firiem a podnikateľských subjektov. Táto mapa je len v 1. fáze, no mesto má v pláne ju ďalej rozvíjať.

Po skončení tejto prezentácie primátor mesta priblížil prítomným to, čo mesto uskutočnilo v poslednom období, na akých projektoch sa podieľalo, ako prispelo k zveľaďovaniu mesta a zároveň načrtol aj plány, ktoré má mesto do najbližšej, no aj vzdialenejšej budúcnosti. Zároveň ich oboznámil s tým, že 27.apríla 2010 sa bude konať mestské zastupiteľstvo, ktorého hlavným bodom bude vyhodnotenie roka 2009 a informácia  o zostatku na účte. Prezradil, že mesto ukončilo tento rok s nemalým prebytkom, čo je veľkým pozitívom.Primátor dal nakoniec priestor aj samotným zástupcom firiem, aby sa vyjadrili k tomu, ako ich postihla samotná hospodárska kríza, chcel vedieť, čo plánujú do budúcnosti a postupne reagoval na otázky zo strany podnikateľov. Išlo o plynulú diskusiu, v ktorej sa navzájom, tak mesto, ako aj firmy, dozvedeli to, čo ich trápi, čo by chceli zmeniť a vyriešiť. Na niektoré otázky odpovedal priamo primátor, no s niektorými sa firmy musia obrátiť na iné inštitúcie v meste. Riešenie, ale viacerých z nich, je v kompetencii mesta, a teda bude záležať už iba na rokovaniach, ktoré ich pomôžu vyriešiť.

S najlepšou správou spoločnosť Unomedical

Unomedical plánuje uzatvoriť svoju výrobu v Autstrálii, ktorú chce presťahovať do Michaloviec. Táto správa by bola zrejme najpozitívnejšou za posledné obdobie, keďze mnohé spoločnosti zamestnancov viac prepúšťali, ako prijímali. Unomedical by teda mohol postupne zamestnať väčší počet ľudí.

                          Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 28.04.2010 07:24:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.