files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín odštartoval prípravu aj s Mariánom Kelemenom

Bez najväčšieho ťahúňa minulej sezóny Samuela Garcia Bayóna (zranený), no so štvoricou skúšaných zahraničných futbalistov a aj s brankárom Mariánom Kelemenom začali futbalisti MFK Zemplín Michalovce v pondelok v podvečerných hodinách prípravu na svoj premiérový prvoligový ročník.

Tréner František Šturma privítal na prvom tréningu skoro dvojmetrového španielského útočníka Raula Fabianniho (úplne vpravo)...

Tréner František Šturma privítal takmer kompletný káder, v ktorom mu chýbala iba trojica zranených hráčov (okrem Bayóna aj Adrián Leško a Antonio Garcia Montero). „S prvým tréningom som veľmi spokojný, chlapci v ňom ukázali nasadenie. Je vidno, že pracovali aj minulý týždeň, kedy mali ešte voľno,“ zdôraznil lodivod nováčika Fortuna ligy, ktorý začína prípravu ako posledný z prvoligistov. „Je to spôsobené tým, že keď ostatné tímy už oddychovali, my sme ešte hrali majstrovskú súťaž. Určite to pre nás nebude nevýhodou. Chlapci dostali dva týždne voľno. Prvý týždeň odpočívali, v tom druhom už na sebe pracovali podľa individuálnych plánov,“ podotkol František Šturma.

... ako aj ghanského stredopoliara Emmanuela Mensaha (druhý z prava)

Jeho zverenci počas prípravu odohrajú päť zápasov. Prvý už túto stredu 1. júla, kedy o 18.00 hod. v jedinom domácom súboji v rámci prípravy privítajú druholigovú Lokomotívu Košice. Následne odchádzajú na týždňové sústredenie do Vysokých Tatier. V rámci neho si v Poprade postupne zmerajú sily s poľskou Cracoviou Krakow, domácim FK Poprad, Tatranom Prešov, no a generálku na prvé kolo ligovej súťaže absolvujú proti ďalšiemu poľskému tímu MKS Sandecja Nowy Sacz. Príprava je krátka, potrvá iba tri týždne. Zameriame sa hlavne na zohranie kolektívu. Mojím cieľom je to, aby sa vytvorila rovnaká partia, ako tu bola minulú sezónu. Venovať sa budeme hlavne herným veciam,“ skonštatoval na margo prípravných duelov lodivod MFK Zemplín.

Na prvom tréningu sa medzi brankármi objavil aj Marián Kelemen

Čo sa týka zmien v kádri, tých zatiaľ veľa nebolo. Odišla akurát avizovaná trojica Erik Streňo, Boris Bališ a Tomáš Chovanec, ktorým skončilo hosťovanie. Na prestup ešte nepribudol nik, no na druhej strane Šturma so svojím realizačným tímom skúša štvoricu potenciálnych zahraničných posíl. „Je tu stredný záložník Uroš Stpeanovič zo Srbska, útočník Emmanuel Mensah, ktorý naposledy pôsobil v Moldave nad Bodvou, na hrot skúšame skoro dvojmetrového Španiela Raula Fabianniho, no a z českého Táborska k nám na skúšku prišiel Zbynek Musiol,“ uviedol František Šturma, ktorý na prvom tréningu privítal aj skúseného brankára Mariána Kelemena. Ten je momentálne bez zmluvy a podobne, ako minulú sezónu, aj teraz sa začal pripravovať so svojim materským klubom. „Určite sa potrebujeme posilniť, hlavne skúsenosťou. Vo svojich radoch máme mladosť a dravosť, teraz k tomu potrebujeme skúsených hráčov, ktorí majú už niečo odohrané,“ dodal na záver František Šturma.   

Začali prípravu:
Brankári: Matúš Kira, Martin Raška, Patrik Maciej, Marián Kelemen
Hráči v poli: Jozef Šimon Turík, Martin Regáli, Martin Koscelník, Milan Šimčák, Michal Gallo, Jakub Grič, Michal Hamuľak, Oliver Podhorín, Marcos Perez, Vernon De Marco, Joan Caballero, Lukáš Tóth, Stanislav Danko, Dominik Kunca, Emmanuel Mensah (Ghana, na skúške), Uroš Stepanovič (Srbsko, na skúške), Zbynek Musiol (Česká republika, na skúške z Táborska), Raul Fabianni (Španielsko, na skúške)
Chýbali zranení: Samuel Garcia Bayón, Antonio Montero, Adrián Leško

Program letnej prípravy MFK Zemplín Michalovce: Streda 1. júl o 18.00 hod.: Michalovce - FC Lokomotíva Košice
4. - 9. júla: Sústredenie vo Vysokých Tatrách (všetky zápasy sa odohrajú na štadióne v NTC Poprad):
Sobota 4. júla o 17.00 hod.: KS Cracovia Krakov - Michalovce
Utorok 7. júla o 17.00 hod.: FK Poprad - Michalovce
Streda 8. júla o 17.00 hod.: 1. FC Tatran Prešov - Michalovce
Sobota 11. júla o 17.00 hod.: MKS Sandecja Nowy Sacz - Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 30.06.2015 10:47:40
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.