files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tímy HK Mládež Michalovce ukončili prvú fázu letnej prípravy

Prvú fázu letnej prípravy majú za sebou. Tímy michalovského hokejového klubu HK Mládež Michalovce od začiatku mája absolvovali osemtýždňovú zaberačku, ktorá vyvrcholila na konci júna. Momentálne si hráči užívajú odpočinok, do tréningového procesu by sa mali vrátiť na konci júla, začiatkom augusta by už mali ísť na ľadovú plochu.

Príprava na suchu má pre hokejistu obrovský význam. To si uvedomujú aj predstavitelia HK Mládež Michalovce, ktorí pre svojich hráčov pripravili v rámci prvej fázy letnej prípravy na suchu, ktorá trvala osem týždňov, bohatý program. „Príprava prebiehala štandardne. Počas ôsmych týždňov trénovali všetky naše kategórie od prípravky až po tú najstaršiu juniorku. Každá veková kategória mala svojho trénera. Využívali sme telocvične na ZŠ Školskej, ako aj na Špeciálnej škole, takisto spinning, posilňovňu, či atletickú dráhu na ZŠ Komenského, na ktorej hráči absolvovali výstupne testy,“ informoval nás o programe, ako aj miestach prípravy manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma. Mimochodom, ako to bolo s dochádzkou na tréningy? „Dochádzka nebola najhoršia. V menších kategóriách bola až výborná, no pokiaľ by sme išli vyššie, našli by sme aj niekoľko problémov. Tým hlavným bola dochádzka v juniorke, čo však bolo spôsobené maturitnými skúškami a neskôr aj skúškami na vysoké školy, takže naši juniori mali aj iné, ako hokejové povinnosti,“ podotkol Jozef Kužma.

Prvá liga či Extraliga?

Druhou vecou, ktoré mohla juniorov ovplyvniť v dochádzke na tréningy, je aj systém ich súťaže. Juniori HK Mládež Michalovce účinkovali v minulej sezóne v prvej lige, do ktorej sa tentoraz prihlásili iba štyri tímy a súťaž je teda s najväčšou pravdepodobnosťou neodhrateľná. „Prvá liga so štyrmi tímami nemá pre nás význam. Aj preto spoločne s ostatnými tímami vyvíjame snahu, aby nás zobrali do Extraligy,“ zdôraznil manažér HK Mládež. Ten následne vysvetlil momentálnu situáciu v prvej lige juniorov. „Najskôr v nej malo figurovať deväť mužstiev. Do kongresu  SZĽH sa však mohli odhlásiť bez finančnej sankcie, čo urobilo až päť tímov a momentálne v nej figurujeme iba my Prešovčania, Piešťany a Hoba Bratislava. Liga so štyrmi  družstvami nie je žiadnou motiváciou pre hráčov a ja si to neviem predstaviť ani z metodického hľadiska. Aj preto s touto súťažou podobne, ako ostatné družstvá, ktoré sa do súťaže prihlásili, nesúhlasíme,“ uviedol Jozef Kužma, podľa ktorého slov by sa o osude michalovskej juniorky malo rozhodnúť v najbližších dňoch.

Cez leto opäť s turnajmi

„Mládežníci“ majú momentálne v tréningovom procese voľno a zísť by sa opäť mali koncom júla, kedy im začne druhá fáza letnej prípravy. „Najskôr začnú staršie kategórie, čiže juniori a dorastenci. Tí by mali začať trénovať od 20. júla, potom postupne prídu na rad aj mladšie kategórie. V prvý augustový týždeň, kedy by sme už mali mať aj ľadovú plochu, by už v tréningu mali byť všetky kategórie,“ poznamenal manažér HK Mládež Michalovce. Ten aj nasledujúce leto bude podľa Kužmových slov organizátorov viacerých turnajov. „Hrať by sa mali štyri. Pripravený turnaj máme pre štvrtákov a tretiakov, ďalšie sú v riešení. Samozrejme, naše tímy odohrajú aj viacero prípravných zápasov. Čím je však staršia kategória, tým je ťažšie takýto zápas vybaviť,“ podotkol Jozef Kužma, podľa ktorého slov sa budú ciele jednotlivých tímov stanovovať postupne. „Čo sa týka cieľov, to sa ešte uvidí. Určite však máme veľké plány napríklad v deviatke, ktorú by sme radi videli v prvej štvorke.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.07.2015 22:23:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.