files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí brankári kempovali v Hamuliakove

Brankár v dnešnom hokejovom svete plní jednu z najdôležitejších funkcií na ľade. To si uvedomujú aj predstavitelia michalovského mládežníckeho hokejového klubu HK Mládež Michalovce, ktorí pre svojich ochrancov svätyne už druhý rok po sebe zorganizovali pestrý kemp v Hamuliakove, ktoré sa nachádza iba 60 kilometrov od hlavného mesta.

Podobný kemp zorganizovali Michalovčania aj minulý rok. Vtedy sa ho zúčastnilo šesť golmanov, teraz sa ich počet zvýšil o dvoch. Tréner Jozef Kužma, ktorý má okrem brankárov v klube funkciu manažéra, na sústredení privítal dorasteneckého brankára Tomáša Tkačíka, ktorý v minulej sezóne hosťoval v extraligovej Spišskej Novej Vsi a nakukol aj do slovenskej reprezentácie. Okrem neho sa päťdňového kempu zúčastnil aj deviatak Dominik Kubek, šiestak Samuel Čochráč, piatak Filip Madaras, druhák Damián Soták, prváci Maroš Jenčík, či Martin Bali a nechýbala ani brankárka, štvrtáčka Laura Medveďová. „Na päťdňovom kempe som sa brankárom venoval ja spoločne s Tomášom Tkačíkom, ktorý mi v tréningovom procese veľmi pomohol. Chlapci a dievča dostali v tomto týždni poriadne zabrať. Tréningy boli fakt pestré,“ uviedol Jozef Kužma, ktorý následne pomenoval aj jednotlivé fázy tréningového procesu.

„Trénovali sme na ľade, aj na suchu. Pri mladších kategóriách sme sa venovali predovšetkým nakorčuľovaniu a pôsobeniu v bránkovisku, čo je pre nich momentálne najdôležitejšie. Takisto sme sa zamerali na základné situácie, ako je napríklad chytanie puku. Pri starších to už boli obťažnejšie cvičenia. Nebolo to však iba o tréningoch na ľade. K dispozícii sme napríklad mali aj hokejbalové ihrisko, no a samozrejme, riešili sme aj kondičnú stránku.“

Kemp v Bratislave aj s dvoma trénermi z Jyväskyly

Pre trénera michalovských brankárov nebol kemp v Hamuliakove posledným počas tohto leta. Kužma sa totiž podobne, ako minulý rok zúčastní týždňového sústredenia brankárov v Bratislave, kde bude asistovať trénerovi brankárov HC Slovan Bratislava Michalovi Zemančíkovi. „Kemp pod názvom HC Slovan hockey camp sa uskutoční od 27. júla do 1. augusta. Zahŕňa denné dvojhodinové tréningy na ľadovej ploche, hodinu teoretickej prípravy, hodinu suchého tréningu vo fitnescentre, či posilňovni, ktorý bude zameraný na brankárske cvičenia. Samozrejme chýbať nebude ani kvalitná regenerácia, špecifikom budú hodiny hokejovej angličtiny a chýbať nemôže ani stretnutia s hráčmi HC Slovan Bratislava,“ oboznámil nás s programom kempu Jozef Kužma.

Okrem neho a trénera bratislavských brankárov sa kempu zúčastnia aj dvaja fínski tréneri z tímu JYP Jyväskylä, ktorý je pravidelným účastníkom SM-ligy. „Ide o trénerov Miku Lievonena a Otta Myllinena, ktorí sa venujú brankárom v tomto poprednom európskom klube. Spomenutá dvojica určite obohatí tento kemp a poskytne zaujímavé poznatky nielen brankárom, ale aj nám trénerom,“ dodal na záver Jozef Kužma.

Peter Brendza (foto hk mladež michalovce)



Uverejnené: 11.07.2015 15:02:56

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623