files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hrať s rozumom a so srdcom, kľúčom úspechu kolektív

Do historického okamihu, kedy sa michalovskí futbalisti prvýkrát predstavia v najvyššej súťaži, zostávajú už iba hodiny. V sobotu od 19.00 hod. to konečne vypukne. Hráči MFK Zemplín, ktorí v minulej sezóne perfektnou jarnou jazdou zvládli druholigové úskalia, si lepšieho súpera na úvod ani nemohli priať. Bude ním aktuálny majster FK AS Trenčín!

„Napätie určite necítime, skôr sa na úvodný výkop tešíme,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar Dominik Kunca, podľa ktorého vlastnosti, čo Michalovčanov zdobili v minulej sezóne, v najvyššej súťaži ešte musia vycibriť. „Určite nemôžeme hrať tak ofenzívne, ako sme hrali v druhej lige. Zápasy sa nebudú odvíjať v náš prospech, ako vtedy. My budeme v úlohe outsidera a my budeme tí, ktorí nemajú, čo stratiť. Nemáme nejaké veľké hviezdy, naším tromfom musí byť skvelá partia, teda taká, akú sme vytvorili minulú sezónu.“

Dominik Kunca je jedným z mála hráčov v košiari trénera Šturmu, ktorý už na vlastnej koži pocítil zápas najvyššej súťaže. V minulej sezóne si totiž v dvoch stretnutiach obliekol dres Podbrezovej. Čo by svojim spoluhráčom poradil? „Je dosť veľký rozdiel hrať druhú a prvú ligu. Týka sa to hlavne zápasov s tímami, ktoré budú hrať o špicu tabuľky. Trenčín, Žilina, Trnava či Slovan Bratislava majú svoju kvalitu. No a čo by som im poradil? Nech sa neboja. My nemáme, čo stratiť. Ideme do každého zápasu s vedomím, že si ho chceme užiť,“ zdôraznil v 23-rokoch služobne najstarší hráč MFK Zemplín. „Je to taká rarita, že v týchto rokoch som už služobne najstarším hráčom v kádri. No, je to tak. Máme dosť mladé mužstvo, čo nemusí byť nevýhodou. Chceme sa predať, to je motiváciou pre všetkých, aj pre mňa. Dúfam, že to niektorým vyjde a pošlú nám dresy svojich nových klubov,“ s úsmevom na perách zakončil debatu rodák zo Strážskeho. To, že tím musí hrať inak, ako v druhej lige, si myslí aj druhý služobne najstarší hráč MFK Zemplín, tentoraz iba 21-ročný Stanislav Danko. „Musíme sa preorientovať na najvyššiu súťaž. Aj ja si myslím, že už nemôžeme hrať tak ofenzívne, ako v druhej lige. Niekedy je lepšie hrať s rozumom a práve s ním musíme hrať aj my,“ zdôraznil bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska.

Michalovčania začnú svoju historickú sezónu na domácom trávniku. V ceste im bude stať aktuálny majster Slovenska FK AS Trenčín, takže hneď na úvod je to súper najväčšieho rangu. „Na konfrontáciu s Trenčínom sa už veľmi tešíme. Ideme s rešpektom, súpera sa ale nebojíme. Musíme hrať zodpovedne od prvej do deväťdesiatej minúty aj s nadstaveným časom. Dostali sme sa tam, kde sme chceli, tak sa už nemôžeme na nič šetriť a musíme hrať so srdcom,“ odvetil Stanislav Danko. Čo na Trenčanov hovorí jeho spoluhráč Dominik Kunca? „Súper hrá technický, kombinačný futbal, teda ten futbal, ktorým sme sa v druhej lige prezentovali aj my. Oni to však majú ešte viac „zmaknuté“, ako my. V strede zálohy je nebezpečný Rabio, na ktorého si musíme dať pozor. Musíme dobre brániť a chodiť do brejkov. Keby sme sa s nimi pustili do otvorenej partie, asi by sme neuspeli. Musíme teda hrať rozumne,“ uviedlo možnosť úspechu proti favoritovi sobotňajšieho duelu ofenzívne tykadlo michalovského mužstva.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.07.2015 18:36:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.