files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenské majsterky na dva týždne do Liptovského Jána

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú za sebou dvojtýždňovú prípravu na novú sezónu. Prvých štrnásť dní strávili v domácom prostredí, teraz sa to zmení, keďže od pondelka budú zarezávať na dvojtýždňovom kondično - hernom sústredení v Liptovskom Jáne.

Aktuálny slovenský ženský hádzanársky majster začal prípravu na novú sezónu v pondelok 6. júla. „S prvými dvoma týždňami som spokojný. Družstvo sa s tým celkom dobre zžilo, čomu som rád. Pri prvých tréningoch som si urobil testy a počas druhého týždňa sme už zapojili do prípravy aj lopty, takže dievčatá mali takú klasickú herno - kondičnú prípravu,“ uviedol na margo prvých dní prípravy tréner Iuventy Michalovce František Urban. „Počas týchto dní sme využívali našu halu, ako aj posilňovňu. Na ZŠ na Okružnej ulici sme si raz boli zahrať plážovú hádzanú a takisto sme často využívali aj atletický ovál na neďalekej ZŠ Komenského,“ podotkol ešte Urban, ktorý v týchto dňoch oslávil okrúhle tridsiate narodeniny. Splnili prvé dni prípravy jeho očakávania? „Určite! Na 90% sme naplnili stanovené plány, takže s týmto je spokojnosť.“

„Novici“ výborne zapadli

Kormidelník Iuventy má oproti minulej sezóne dosť pozmenený káder. Okrem dorasteniek z vlastnej liahne doň pribudli aj tri zahraničné posily - španielska brankárka Raquel Alvarez Lafuente, ruská spojka Julia Černovová a ukrajinská reprezentačná pivotka Oľga Perederij. Ako zapadli? „Máme omladený káder. Je v ňom nová krv, čo mu podľa mňa veľmi prospelo. Tie „staršie hráčky“ pri tých nových doslova omladli a baby tvoria výbornú partiu, čo môže byť výborný základ. Čo sa týka legionárok, zatiaľ som s nimi spokojný. Lafuente už na prvých tréningoch ukazuje, že je kvalitnou brankárkou a veľkou profesionálkou. Dobre sa javia aj zvyšné dve, ktoré prišli výborne kondične pripravené,“  podotkol jeden z najmladších lodivodov, ktorý kedy viedol michalovskú Iuventu.

Nebude to len o naberaní kondície

Michalovčanky sa od nasledujúceho týždňa nebudú pripravovať v domácich podmienkach. Odchádzajú totiž na kondično - herné sústredenie do Liptovského Jána. „Ideme v rovnakom štýle, ako sme začali tu. Prvý týždeň bude zameraný viac na kondíciu, v tom druhom by som sa chcel zamerať aj na hernú stránku, keďže hneď po návrate z Liptovského Jána nás čaká domáci Memoriál Tomáša Jakubču,“ zdôraznil František Urban. Ten nám následne prezradil aj čosi z toho, čo má pre svoje zverenky prichystané. „Tréningy budú určite pestré. Tamojšie prostredie nám to umožňuje. Nebude to iba o hrubom naberaní kondície. Hotel Alexandra, kde budeme bývať, ponúka viacero alternatív. Je tam telocvičňa, fitness centrum, plaváreň, vonku je ihrisko. Samozrejme, nezabúdame ani na upevňovanie kolektívu a máme teda pripravené aj niečo z tohto súdka. Čo to bude, teraz ešte prezrádzať nechcem. Bude to pre dievčatá prekvapenie,“ s úsmevom na perách zakončil debatu František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.07.2015 17:01:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.