files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Majstrovské tituly tešia, Hinďoš teraz chce nabrať aj hernú prax

V dvoch ostatných extraligových sezónach sa z majstrovského titulu v drese HC Košice tešil aj odchovanec michalovského hokeja Matej Hinďoš. Žiaľ, iba tešil, pretože väčšiu minutáž na ľade si počas spomenutých sezón neužil. Prakticky vždy bol trinástym útočníkom a na ľad sa dostával iba sporadicky. Dvadsaťjedenročný útočník to chce zmeniť a v nastávajúcej sezóne tak prijal ponuku materských Michaloviec, kde chce nabrať hernú prax a definitívne tak otvoriť už dva roky mierne pootvorené dvere do seniorského hokeja.

Matej Hinďoš s majstrovským pohárom. Ten ho potešil, menej však už minútaž na ľade (foto facebook matej hinďoš)

Štart do seniorskej kariéry ako z partesu. Za tri roky sa tešil z dvoch majstrovských titulov a jednej striebornej medaily. Takúto bilanciu by niekto bral možno všetkými desiatimi, no to nie je prípad Mateja Hinďoša. Ten chce väčší priestor na ľade a keď ho nedostal v Košiciach, chce sa oň pobiť v rodných Michalovciach. „Z Košíc som chcel ísť preč. Nebavilo ma sedieť na striedačke, chcel som hrať. Najskôr to mal byť Poprad, no potom to vypálilo na Michalovce, z čoho som veľmi rád. Verím, že tu dostanem „ice time“ a šancu využijem lepšie, ako to bolo v Košiciach. Michalovce sa mi ozývali už aj predtým, takže som nemal nad čím váhať a kývol tak na ponuku ich funkcionárov. Spomenuté tituly určite potešia. Necítil som však, že by som k ním výrazne prispel. Možno počas ligy pár bodíkmi. Nebolo to ale podľa mojích predstáv, nie tak, ako v juniorke alebo doraste, kde som k titulom prispieval výrazne aj ja,“ uviedol pre Noviny Zemplína Matej Hindoš, ktorý prichádza do metropoly Zemplína na hosťovanie do konca nastávajúcej sezóny.

Michalovská radosť v drese "oceliarov." Matej Hinďoš a Peter Boltun (foto facebook Matej Hinďoš)

Pre samotného Hinďoša to nebude prvýkrát, čo by mal hájiť michalovské farby. Pôsobil tu totiž aj v sezóne 2013/2014, kedy v 22 zápasoch zaknihoval štyri góly a trinásť asistencií. „Potrebujem hrať a v Michalovciach vidím na to priestor. Záujem bol aj zo strany Košíc, no sami videli, že chcem hrať a rozhodli sa ma poslať na hosťovanie. Potrebujem sa vyhrať a aj preto sme zvolili michalovskú variantu,“ zdôraznil odchovanec michalovského hokeja. Ten má vo svojom rodnom meste najvyššie ambície. „Michalovce majú stále ciele hrať o vrchné priečky a bojovať o Extraligu. Myslím, že sú reálne a je dobré si ich dávať takéto vysoké, pretože nepoznám tím, ktorý sa uspokojí s nejakým piatym alebo šiestym miestom. Ja mám ambície len tie najvyššie a chcem hrať o prvé miesto v prvej lige. Michalovce sú aj hokejové mesto, sú tu výborní fanúšikovia a verím, že by si zaslúžili hrať o špicu prvej ligy a dokonca aj niečo viac.“

Matej Hinďoš si už michalovský dres obliekol v sezóne 2013/2014

Prvá hokejová liga bude mať v nadchádzajúcej sezóne podľa viacerých väčšiu kvalitu, ako mala tú minulú. Ešte väčšiu vyrovnanosť by mali priniesť nováčikovia z Nových Zámkov a Humenného, dramatickosť zase to, že do baráže o najvyššiu súťaž postúpia až dva celky a nebude sa hrať play-off systémom, ale skupinovo s poslednými dvoma extraligistami. „Myslím si, že táto súťaž má svoju kvalitu a zvýšiť ju pomôže aj spomenutá baráž. Tá láka. Určite som neriešil to, že budem, hrať iba v prvej lige. Reálna šanca by mohla byť aj v Bardejove, no ja som sám košických funkcionárov presviedčal, že chcem ísť do Michaloviec. Už keď hrám tú istú ligu, tak prečo nehrať doma, ale v inom mužstve,“ pýtal sa Matej Hinďoš. Ten vidí veľký potenciál aj v partii, ktorá sa tvorí v kabíne „vojakov“ „Máme tu nových hráčov, legionárov z Ruska, takže uvidíme, ako to bude fungovať. Myslím si, že hráči z tejto krajiny môžu byť dobrá varianta, pretože môžu priniesť do tímu niečo nové. Sám som zvedavý, ako to vypáli, no podľa môjho názoru sa tu skladá vynikajúci „mančaft“. Hovorím to preto, že partia je základom úspechu a tu sa rysuje fakt vynikajúca.“

V zaberačke na suchu

Michalovská Dukla sa pripravuje už druhý týždeň na suchu. Ten prvý jej hráči strávili na sústredení v Medzilaborciach a na severe Zemplína pobudnú aj tento týždeň. „Určite je to odlišná letná príprava, akú som absolvoval v Košiciach. Tam sme mali dostatok času a postupnosť bola plytšia. Na prípravu sme mali nejakých sedem týždňov, takže sme trénovali s určitou postupnosťou. Tu sa to však musí stihnúť za dva týždne, takže aj tréningy sú náročnejšie. Priznám sa, trojfázové tréningy sú dosť aj na mňa. Inak sa to však nedá a musíme vydržať. Páči sa mi aj to, že družstvo je pokope. Takto sa to robí aj všade inde, že sa ide napríklad do Tatier a trénuje sa tam. Po tréningu sú hráči tiež spolu a takto sa utužuje partia ešte viac. To sa následne odzrkadlí aj v sezóne, keď sa vieme jeden druhého na ľade zastať a ťaháme za jeden povraz,“ dodal na záver Matej Hinďoš.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.07.2015 21:52:25 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.