files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zatiaľ čaká na prvý presný zásah a prvé body

V prvých dvoch kolách zaznamenali dve prehry 0:1, ktoré však boli vzhľadom na predvedené výkony rozdielne. Reč je samozrejme o nováčikovi Fortuna liga MFK Zemplín Michalovce, ktorého hráči v prvých dvoch kolách najvyššej súťaže prehrali po dvoch zhodných výsledkoch. Najskôr to bolo na domácom trávniku proti majstrovi AS Trenčín a potom v Senici, kde sa stretli s ďalším nováčikom MFK Skalica. V tabuľke sú tak bez získaného bodu a streleného gólu na deviatom mieste.

Ešte jedna zaujímavosť, v oboch prípadoch inkasovali tesne pred koncom. Proti Trenčínu šesť minút pred koncom zápasu, proti Skalici na konci prvého polčasu. Na druhej strane treba poznamenať, že Michalovčania v oboch zápasoch ani raz nevyhoreli a kvalitným súperom boli vyrovnaným súperom. Proti majstrovi dlho siahali aspoň na bod a nebyť dvoch nastrelených konštrukcií brány v prvom polčase mohli dokonca aj vyhrať, v súboji s ďalším nováčikom zo Skalice, ktorý sa po postupe výrazne posilnil (už to nie je tá Skalica, ktorú MFK Zemplín dvakrát zdolal v druhej lige) hlavne v druhom polčase ukázali potenciál. V oboch súbojoch však chýbalo jediné, strelený gól. „Hodnotí sa to dosť ťažko, pretože z prvých dvoch zápasov nemáme ani bod,“ rozhovoril sa tréner František Šturma. „S Trenčínom sme odohrali vyrovnanú partiu a gól sme inkasovali až tesne pred koncom. Práve vtedy sme urobili menšiu chybu, ktorá nás stála bod a v sobotu proti Skalici sa stalo to isté. Za druhý polčas v tomto stretnutí nemám chlapcom, čo vytknúť. Hrali tú hru, ktorú chcem vidieť, no chýbajú nám skúsenosti. Nerobím ale z toho vedu. Každým zápasom sa učíme a verím, že sa postupne budeme zlepšovať. Kto čakal, že potom, čo sme suverénne prešli jarnú časť druhej ligy, prakticky s tým istým mužstvom budeme jasne vyhrávať aj v najvyššej súťaži, musí byť blázon. Je to úplne iná súťaž, v ktorej sa musíme, čo najskôr udomácniť,“ uviedol Šturma, ktorý následne dodal. „Obidva zápasy sme prehrali najtesnejším rozdielom a v obidvoch sme doplatili na vlastné chyby, ktorými sme súperom venovali víťazstvo. Verím, že na tých chybách budeme postupne pracovať a odstraňovať ich."

Dôležitá absencia Bayóna

To, čo robí v poslednej dobe poriadné vrásky na čele českého kormidelníka sú zranenia jeho zverencov. Veď posúďte sami. Počas prvých dvoch kôl Šturma prišiel až o troch hráčov základnej zostavy! V prvom kole nedohral pre zranené rameno Marcos Calero Perez, v druhom kole nedohrali Tomáš Sedlák s Petrom Nworahom. Spomenutá trojica sa tak pridala k dvom Španielom Antoniovi Garciovi Monterovi a Samuelovi Garcia Bayónovi, ktorí pauzujú ešte od letnej prestávky. Práve absencia Bayóna je pre družstvo citeľná. „Je to náš najlepší strelec z minulej sezóny a hráč, ktorý sa pričinil o najviac gólových prihrávok. Bol to hráč, na ktorom sme to mali v minulej sezóne postavené. Určite nám na ihrisku chýba. Chýbajú jeho skúsenosti a takisto chýba aj v šatni. Aj to je dôvod, prečo sme v prvých dvoch kolách neskórovali. Musíme sa s jeho absenciou vysporiadať a počkať, kedy bude v poriadku,“ podotkol František Šturma, ktorý ešte nevedel povedať rozsah zranení Tomáša Sedláka a Petra Nworaha, ktorí sa zranili v sobotu v zápase proti Skalici.

Verí v historický zápis

O historický bodový a gólový zápis v najvyššej súťaži sa tak Michalovčania budú musieť pokúsiť v treťom kole. To odohrajú opäť na „neutrálnej“ pôde. Na duel s Podbrezovou totiž nastúpia v Brezne, keďže štadión „Horehroncov“ momentálne prechádza rekonštrukciou. Podbrezová je na tom momentálne rovnako ako Michalovčania. Na svojom konte má nula bodov a skóre 0:2 iba s tým rozdielom, že jej hráči odohrali iba jeden zápas (duel prvého kola doma so Žilinou odložili), v ktorom doma podľahli Trenčínu 0:2. Získajú teda Zemplínčania v súboji bezbodových svoj prvý bodový zápis v najvyššej súťaži? „Ja verím, že áno. Realizačný tím aj hráči urobíme všetko preto, aby sa tak stalo a aby sme konečne zabodovali,“ vyjadril presvedčenie František Šturma.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.07.2015 12:43:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.