files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľ MFK Zemplín pred náročným víkendom jasný, v šesťbodovom zápase bodovať

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v úvodných troch kolách Fortuna ligy nebodovali. Aj preto sú zverenci trénera Františka Šturmu na predposlednom jedenástom mieste tabuľky, s pasívnym skóre 2:8. Okrem nich nezískal ešte ani bod FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý má dokonca aj rovnaké skóre. Práve ViOn sa predstaví v sobotu na Zemplíne a od 19. 00 hod sa teda bude hrať šesťbodový zápas o to, kto bude naďalej uzatvárať tabuľku. Michalovčania si uvedomujú, že je najvyšší čas získať historické prvoligové body!

V tíme nováčika Fortuna ligy rozhodne nie je po prvých troch kolách bez bodového zisku spokojnosť. „Určite sme si to takto nepredstavovali. Po prvých troch kolách sme už chceli mať na konte nejaké body. Nič s tým ale nenarobíme a musíme sa sústrediť na každý najbližší zápas,“ uviedol na margo troch prehier michalovský útočník Michal Hamuľak. Michalovčania začali súťaž dvoma tesnými prehrami 0:1. Takýmto výsledkom najskôr na domácom trávniku podľahli obhajcovi majstrovského titulu AS Trenčín a potom sa týmto rezultátom skončil aj ich zápas v Skalici. Až v treťom kole prišla poriadna facka a prehra 2:6 v Podbrezovej.

Kedy boli podľa Hamuľaka historické body najbližšie? „Asi v našom domácom súboji s Trenčínom. V prvom polčase sme mali niekoľko dobrých gólových šancí, nastrelili sme brvno, žrď, no gól sme napokon nedali. Za to všetko nás hráči majstra potrestali gólom päť minút pred koncom a na ten sa už iba ťažko odpovedalo,“ podotkol Hamuľak, ktorý v zápase v Podbrezovej strelil jeden z dvoch michalovských gólov. Tie budú zapísané ako historické. Je aspoň to čiastočná náplasť na vysokú prehru? „Chceme hrať ofenzívnu hru, ako sme hrali v druhej lige, nechceme teda hrať žiadny „betón“ a sústrediť sa na bezgólový výsledok. V Podbrezovej sme hrali ofenzívne a na to sme aj doplatili. Tie strelené góly sú iba malou náplasťou, viac by ma potešili body, ktoré zatiaľ nemáme...“ Práve od historických gólov by sa Michalovčania v neľahkej situácii mohli odraziť. „Tie už prišli, teraz sú na rade historické body,“ presvedčivo poznamenalo ofenzívne tykadlo „šturmovej“ družiny.

Príde iný ViOn

O prvé body sa môžu Michalovčania pokúsiť v sobotu na domácom trávniku. Od 19.00 hod. totiž nastúpia proti takisto bezbodovému FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý má rovnako ako oni pasívne skóre 2:8. Tieto tímy sa stretli aj v októbri minulého roka, kedy MFK Zemplín doma prehral v treťom kole Slovnaft Cupu vysoko 1:4. „Bude to úplne iné mužstvo, aké tu vtedy bolo. Káder sa totiž výrazne obmenil,“ uviedol Michal Hamuľak, ktorý bol v čase zápasu tretieho kola Slovnaft Cupu na hosťovaní v českom Slovane Liberec. Odchovanec humenského futbalu v službách michalovského celku vie, o čom hovorí. Káder ViOnu sa totiž oproti minulému roku zmenil a momentálne je v košiari srbského trénera Milka Djurovského až devätnásť legionárov! V ostatnom ligovom kole, v ktorom Zlatomoravčania doma podľahli Trenčínu 0:1 sa v základnej zostave objavil iba jediný Slovák, Peter Orávik. „Je to pre nás trošku taká neznáma. Nedarí sa im podobne ako nám, taktiež totiž nezískali ešte ani bod. Verím, že sa nám zápas vydarí a na svoje konto si v sobotu pripíšeme prvé víťazstvo,“ dodal na záver Michal Hamuľak.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.08.2015 22:06:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.