files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiérovi strelci sa zhodli: „Naša výhra bola zaslúžená“

Tréner futbalistov MFK Zemplín Michalovce musel riešiť pred zápasom štvrtého kola Fortuna ligy s tímom FC ViOn Zlaté Moravce poriadnu dilemu. Po facke, ktorú dostali jeho zverenci v Podbrezovej, kde v rámci tretieho kola prehrali 2:6, sa rozhodoval čo zmeniť, aby sa neopakovala. Napokon sa rozhodol pre tri zmeny v základnej zostave a mal šťastnú ruku, keďže dvojica Stanislav Danko a Martin Regáli gólmi rozhodla o výhre 2:1 (1:1).

Šikovného stredopoliara Stanislava Danka bolo od začiatku na ihrisku vidieť. Najskôr vo štvrtej minúte naservíroval parádny priamy kop, z ktorého Hamuľak trafil v čistej šanci iba do brankára ViOnu. V 26. minúte už však prišiel jeho moment, keď odrazenú loptu po centri Šimčáka poslal nechytatelnou bombou do siete súpera. „Pred zápasom mi to tréner zdôrazňoval, aby som skúšal strieľať zo stredných vzdialeností. Som rád, že to takto spadlo a že som pomohol tímu v prvému víťazstvu,“ poznamenal na margo parádneho momentu rodák z neďalekých Pozdišoviec. Tomu sa podarilo zaznamenať gól hneď vo svojom prvom ligovom zápase, keďže v predchádzajúcich troch kolách v zostave MFK chýbal. Premiéra ako hrom! „Mal som natiahnutý sval, takže som hrať nemohol. Až teraz som sa dal do poriadku. Čo sa týka zápasu, som určite spokojný. Aj keď sme sa na góly natrápili, naše víťazstvo je zaslúžené. Mohli sme vyhrať aj výraznejšie, no vďaka aj za takúto výhru,“ podotkol Stanislav Danko, ktorý ešte nevie, koľko ho bude prvý ligový gól stáť. „Nejaké euríčko to určite bude,“ dodal na záver s úsmevom na perách historicky prvý strelec Michalovčanov v najvyššej súťaži na domácom ihrisku.

Druhýkrát v základnej zostave, prvýkrát pred vlastnými fanúšikmi, sa v základnej zostave objavil Martin Regáli. Dvadsaťjedenročný ofenzívny univerzál takisto hýril na ihrisku aktivitou. „Podľa môjho názoru sme do zápasu vstúpili veľmi dobre. Mali sme dosť šancí na úvodný gól, ktorý sa nám napokon podarilo dosiahnuť. Naším problémom však bola koncovka. Už v prvom polčase sme zahodili dosť šancí, za čo sme pykali v jeho závere vyrovnávajúcim gólom,“ podotkol odchovanec prešovského futbalu v službách michalovského MFK. Apropo, inkasovaný gól v závere. Taký dostali Michalovčania v prvom kole doma s Trenčínom, v Skalici, ako aj v Podbrezovej. Čím to podľa neho je? „Neviem, čím to je. Či je to stratou koncentrácie alebo niečím iným. Môže to však byť aj zhodou náhod, určite v tom nevidím komplex. Musíme sa jednoducho viac sústrediť na závery, aby sme v nich neinkasovali,“ uviedol Martin Regáli. Ten sa dostával do šancí, no zdalo sa, že gól mu nie je súdený. Už v prvom polčase zahodil čistú šancu, krátko pred rozhodujúcim gólom spálil ďalšiu tutovku. „V koncovke sa trošku trápime. Aj dnes sme mali dosť šancí na to, aby sme vyhrali viacgólovým rozdielom. Nakoniec mi tam padla jedna strela, za čo som vďačný. Mali sme viac gólových šancí a preto je podľa mňa naše víťazstvo zaslúžené,“ podotkol strelec víťazného gólu a do ďalších zápasov dodal. „Toto víťazstvo sme potrebovali. Máme ho a ja verím, že nás do ďalších súbojov nakopne. Pred samotným zápasom samozrejme bola aj nervozita. Prehrali sme na úvod trikrát v rade, čo nie je najpríjemnejšie. Teraz už máme potrebné víťazstvo a verím, že do ďalších zápasov budeme nastupovať pokojnejší.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.08.2015 22:31:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.